Jó napot!

Kérdésem az lenne, hogy 4 gyermekem van, 4 6 8 10 évesek. Az első 2 gyerekemre kaptam első ház vásárlásra otthonteremtő támogatást 1.200.000 Ft-ot és 480.000 Ft-ot én adtam foglalóként 2005. novemberben. 5 évig volt rajta a házon. Most nincs hitelem, sajnos nem vagyok hitelképes, mivel családi pótlékot és anyasági támogatást kapok, ami összesen 93.650 Ft havonta.

Az lenne a kérdésem, hogy igénybe vehetem-e a szocpolt hitel nélkül? Nem tudom, hogy a szocpol és az otthonteremtési támogatás ugyanaz-e? Ha nem, akkor most nekem a 4 gyerekre jár a szocpol? Sajnos önerőm nincs és munkahelyem sincs, de másik házat szeretnék vásárolni.

Kérem írják meg, hogy van-e lehetőségem ingatlant vásárolni.
Nagyon szépen köszönöm a segítségüket vagy ajánlatukat.
Anikó

Kedves Anikó!

Mivel első két gyermeke után már kapott otthonteremtési támogatást házvásárláshoz, ezért további támogatásra csak a két kisebb gyermeke után lehet jogosult.

A szocpol azonban jelenleg csak újépítésű lakóingatlan vásárlásához és új ház építéséhez vehető igénybe. Használt lakás vásárlásához nem igényelheti a támogatást. A szocpol igénybevételének további akadálya az Ön esetében, hogy nem rendelkezik sem önerővel, sem munkahellyel.

Fentieket figyelembe véve sajnos nem jogosult szocpolra, s a használt lakóingatlan vásárlásához hitelajánlatot sem tudunk Önnek készíteni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

18 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Azt szeretném megkérdezni, hogy jogosult vagyok-e a szocpol igénylésére, hogyha nincs bejelentett munkahelyem, de gyesen vagyok? 2 gyerekem van, a legkisebb másfél éves.
Előre is köszönöm.
Ibolya

Tisztelt Szakértő,
Érdeklődnék, hogy jár-e a szocpol, ha új házat szeretnénk építeni, (2 kisgyerekünk van), viszont egyikünknek sincs jelenleg munkaviszony illetve én gyesen vagyok. Vagyis a gyes számít-e a szocpol feltételek teljesítésénél vagy szigorúan a féléves munkaviszony kell? Illetve szocpolt hitel nélkül is lehet igényelni? Köszönöm.
Csilla

Tiszteletem!
Abban az ügyben szeretnék önökhöz fordulni, hogy egyedülálló 18 éves nő vagyok. Első gyermekemet várom, akivel most jelenleg 7 hónapos terhes vagyok. Azt szeretném megtudakolni, hogy sajnos nincs munkaviszonyom, sem jövedelmem még a picit meg nem szülöm, hogy így is igénybe tudom-e venni a szocpolt használt lakásra a még meg nem született gyermekre? Beleértve azt is, hogy 2 gyermekre szeretném igénybe venni, mert 4 éven belül vállalok még egyet.
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel. Éva

Szocpolból kifizethetem a lakáshitelemet? 3 gyermekem van.

A szocpolt lehet-e igényelni bővítésre vagy használt lakás vásárlásra? 3 gyermek után szeretnék használt házat venni. Milyen feltételek vannak? Hogyan lehet igényelni? Én egyedülálló vagyok. Jelenleg a harmadik gyermekemmel gyesen. 1 éves.

Tisztelt Hitelnet!
Szeretném megtudni, hogy kaphatunk-e szocpolt? Van egy lakásunk, amit a férjem örökölt, de van rajta tartozás. 3 gyermekre szeretnénk igénybe venni bővítésre a szocpolt.
Köszönettel: Edina!

Azzal a kérdéssel szeretnék önhöz fordulni, hogy van 3 nevelt gyermekem, akikre az élettársam már felvette 6 évvel ezelőtt a szocpolt. És van egy közös gyermekünk, akire még nem vettük igénybe ezt a támogatást. Azt szeretném tudni, hogy erre van-e mód és ha igen, mik a feltételei? Van egy ingatlan, aminek a felét már kifizettem, a másik felét ebből szeretném kifizetni. Van-e erre lehetőség? Az ingatlant 1,5 millió forintért vásároltam meg, ebből a fennmaradó összeg amit ki kell fizetnem 800.000 forint lenne. Tehát azt szeretném tudni, hogy így megkaphatom-e a támogatást?
Előre is köszönöm válaszát.

Szocpolos házam van. 3 gyerekre épült, de született még 2 gyerek és a két szobás ház kevés az 5 gyereknek. Hogyan tudnánk felhasználni még a két gyereknek a szocpolját bővítésre?

Mi külterületen vásároltunk egy ingatlant, amit lakás céljából vettük meg, amit korszerűsíteni illetve felújítani szeretnénk. Megvásárláskor 5.000.000.- Ft-ot vettünk fel. Kisfiúnk született ezután. Kérdezni szeretném, hogy lehetséges utólagos szocpol igénylése? Ha igen, hogyan? Hitelfelvételkor ingatlanfedezettel vettük fel a hitelt, de az nem a férjem illetve nem az én nevemen van. Így nem tudom, hogy lehet-e élni a szocpollal?
Várom mielőbbi válaszát.
Köszönettel: Enikő