Azután szeretnék érdeklődni, hogy a támogatás vajon igénybe vehető lesz-e 100 m2-nél nagyobb ház építésére is? Ha igen, kb
mekkora összeg járna 2 gyermek után?
Köszönettel Ági

Kedves Ági!

A szocpoltervezet szerint 100 m2 hasznos alapterület felett is igényelhető lesz a támogatás új lakóház építése esetén.
A szocpol várható összege 2 gyermek esetén (90,01 m2 felett) 1.300.000.- Ft.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Érdeklődnék, hogy az én családom esetében igényelhető-e az új szocpol? Adatok: 2010. 04-havi építési engedély, 2010.10-havi lakhatási engedély van érvényben. Házunk 100 m2-nél nagyobb és A energetikai besorolású. Otp-nél van lakáscélú hitelünk ltp-vel kombinálva (2011 májusától). Házastársak vagyunk, mindketten jóval 35 év alatt, és hamarosan 2 hónap múlva születik meg a első gyerekünk. A kérdés, hogy mi tudunk igényelni szocpolt?
Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Uram/Hölgyem!
Érdeklődni szeretnék, hogy igénybe vehetünk-e támogatást a férjemmel, aki uniós állampolgár, egy nem új tanya vásárlása esetén? Tervünkben szerepel, hogy állatokkal szeretnénk foglalkozni, gazdálkodni. Ha esetleg szocpolt nem, de valamilyen állami támogatást kaphatunk rá idén, illetve, ha igen, hogyan és hol lehet igényelni?
Köszönettel
Zsuzsa

Tisztelt Ügyintéző!
Egy gyermekes, 35 év alatti házaspár vagyunk. Használt lakást (házat) szeretnénk vásárolni kb. 110 négyzetméter nagyságút.
Igénybe vehetjük-e a szocpolt és milyen összegben? További 1 gyerekvállalás esetén illetve nem vállalás esetén hogy változik az igényelhető összeg?
Lakásvásárlási szerződés megkötése előtt kell igényelni a támogatást?
Várom válaszát.