Jó napot kívánok!

Érdeklődni szeretnék, hogy 2010.03.16-i születésű iker gyermekek után jár-e a szocpol támogatás?
Jelenleg az első lakásunkat építjük. Még nem volt lakásunk. Fiatal házasok vagyunk. Azt hallottam, hogy nem. És akkor elveszítjük e lehetőséget teljesen?
Ha igen, van-e valamilyen lehetőség más támogatásra? Nagyon nehéz iker gyermekeket ellátni úgy, hogy lakást szeretnénk biztosítani nekik és magunknak.

Köszönöm válaszát.
Éva

Kedves Éva!

A lakásépítési támogatásra való jogosultságot nem a gyermekek születési dátuma határozza meg. A vonatkozó kormányrendelet szerint új ház építése esetén azok a támogatott személyek lehetnek jogosultak szocpolra, akiknek az építési engedélye 2010. január 1. után lett kiadva. Ha tehát az előző dátumnál korábban kapták meg az építési engedélyt, akkor sajnos nem lehetnek jogosultak a támogatásra, ellenkező esetben igen. A szocpoligénylés további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak.

A gyermek után járó támogatás összegét - a gyermekek számán kívül - az építendő lakás hasznos alapterülete és energiahatékonysága határozza meg. Erről további részleteket ITT olvashatnak.

Amennyiben megfelelnek az igénylés feltételeinek és építési hitelt nem kívánnak igénybe venni, szocpolkérelmüket olyan hitelintézethez adhatják be, mely foglalkozik a támogatás nyújtásával. A szocpol folyósítása a saját erő felhasználását követően kezdődik, szakaszos formában.

Ha az építési hitelekről is tájékozódni kívánnak, kérjük, töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s személyre szóló, díjmentes ajánlatunkból ismerjék meg a legkedvezőbb építési konstrukciókat!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv!
Kérdezni szeretném, ha elváltam és 3 gyereket egyedül nevelek, akkor még igénybe vehetem a szocpolt?

Tisztelt Szakértő!
Meglévő lakásomat szeretném eladni úgy, hogy az azon lévő nagyon kedvező forint alapú jelzáloghitelt fedezetcserével az eladás előtt átmenetileg áthelyezném egy másik ingatlanra, majd a lakásom eladásra kerülne. Kérdésem, hogy az ingatlan értékesítését követően, amikor nincsen lakástulajdonom, de lakáshitelem van egy olyan ingatlanon, melynek nem vagyok tulajdonosa (amire a jelzálogot áthelyezném), felvehetem-e a párommal közösen a szocpolt egy új lakásra? Az új lakás megvételéhez lakáskasszát is felhasználnánk, majd egy ismételt fedezetcserével jelzálog alá vonnánk az új ingatlant a korábbi forint alapú hitellel. További kérdésem, hogy fele részben vagyok tulajdonosa egy lakóingatlan nélküli üdülő teleknek. Ez lehet-e akadálya a szocpol igénylésének?
Várom szíves válaszát!

Tisztelt Szakértő!
Az alábbi kérdéssel kapcsolatban szeretnék érdeklődni.
Feleségemmel 2006-ban vásároltunk egy lakást, melyre 2009-ben és 2012-ben a régi típusú szocpolt igénybe vettük.
Ezt a lakást most szeretnénk eladni. A feleségem szüleinek házába költöznénk. Átvihető-e valamilyen módon arra a házra a szocpol? Esetleg ha a nevünkre kerülne a tulajdonjog?
Köszönöm válaszát!

Tisztelt Hitelnet!
Az édesanyámékkal élünk egy házban a férjemmel és a hét hónapos lányunkkal. A ház az édesanyám tulajdonában van. Mihamarabb nyílászáró cserére lenne szükség a házon, és azt szeretném megtudni, hogy van-e lehetőségünk szocpolt igénybe venni ilyen célra valamilyen formában.
Zsuzsa

Érdeklődnék, hogy 11 hónapja vagyok gyesen a gyermekemmel, de útban van a 2. gyerek is. Igényelhetek-e szocpolt úgy, hogy a gyes előtt nem volt munkaviszonyom és hogy a gyest beszámítják-e?
Előre is köszönöm válaszát.
Üdvözlettel: Marianna.

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy a 2013. január 1-vel életbelépő új jogszabályok lehetővé teszik-e, hogy a 2006-ban vásárolt házunkat bővítsük a szocpol támogatással (esetleg a fiatalok otthonteremtési támogatásával, mert ilyet is találtam)? A vásárlás óta született 2 gyermekünk, a harmadik pedig útban van. A bővítés hozzáépítést, tetőcserét és a tetőtér beépítését jelentené.
Válaszukat előre is köszönöm!
Renáta

Tisztelt Cím!
Érdeklődnék, hogy igénybe vehető-e a szocpol abban az esetben, ha 2010. 09. hó-ban tulajdonosai lettünk egy kertes háznak. 3 gyermekünk van és bővítenénk több mint 50 %-kal jelenlegi ingatlanunk alapterületét.
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Noémi

Tisztelt Szakértő!
Szeretnék érdeklődni, hogy hogyan működik a szocpol 2012/2013-ban. Jelenleg első gyermekemet várom és élettársi kapcsolatban élek. A ház amelyben lakunk a szüleim tulajdona. Erre a házra igényelhetek szocpolt? Én 24 éves vagyok, a párom pedig 28. Mik a feltételek? Igénybe vehetem-e ebben a formában a szocpol támogatást? Önerő szükséges-e?
Előre is köszönöm: Szandra