Tisztelt Hitelnet!

Érdeklődöm, lehet-e szocpolt igényelni, ha már van 1 gyermek?
Mire és milyen feltételekkel kapható meg és valójában vissza nem térítendő?
Hány gyermekre érdemes felvenni leginkább?
Házat szeretnénk venni, régi építésűt, arra is jár-e, vagy bankon keresztül lehet felvenni rá? Az hogyan működik?

Válaszát előre is köszönöm.
Zsolt

Kedves Zsolt!

Szocpol régi építésű, vagyis használt ház vásárlásához nem vehető igénybe. A támogatással jelenleg két lakáscél finanszírozható: új ház építése, valamint újépítésű lakóingatlan vásárlása. A korábban használt lakás megszerzéséhez is nyújtott támogatás 2009. július 1-től megszűnt és azóta sem került bevezetésre.

A jelenleg elérhető lakásépítési támogatás feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. A szocpolt támogatásként nyújtja az állam, tehát alapesetben nem kell visszafizetni.

Új ház építésekor, illetve vásárlásakor 1 meglévő gyermek esetén akkor igényelhető a támogatás, ha az igénylő támogatott személyek házasok, életkoruk a szocpolkérelem benyújtásakor nem éri el a 40. évet és vállalnak legalább még 1 gyermeket. A gyermekek számától, a lakás hasznos alapterületétől és energetikai minősítésétől függő támogatási összegekről bővebben IDE kattintva tájékozódhat.

A szocpol lakásépítési/lakásvásárlási hitellel együtt, illetve hitel nélkül is igénybe vehető. A szocpolkérelmet mindkét esetben a hitelintézetekhez kell benyújtani.

Mivel Önök használt lakást szeretnének vásárolni, ezért a szocpolt sajnos nem tudják igénybe venni. A ház vételárának kiegyenlítéséhez lakásvásárlási hitelt igényelhetnek. Az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő lakásvásárlási hitelekről online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérhetnek bővebb tájékoztatást.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

18 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Két gyermek édesanyja vagyok és már nagyon szeretnénk lakást a gyermekeimnek, de munkaviszonnyal nem rendelkezek sem én, sem a férjem. Közmunkán van. De a feltételek szerint ez nem számít a féléves munkaviszonyba.
Szeretném megtudni, hogy a Gyes beleszámít a féléves munkaviszonyba?

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy egyáltalán minek van szocpol, hiszen Magyarország 95%-a nem tudja igénybe venni, mert használt lakásra nem igényelhető. Itt 95% minimálbérből él és abból újépitésű lakást lehetetlen fenn tartani. Ezt a törvényt miért nem lehet megváltoztatni? Szerintem sokan élnének a lehetőséggel, csak így nem tudnak!!

Üdvözlöm!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha az élettársam nevén van bármilyen lakás, de az enyémen nincsen, akkor igénybe vehető-e a szocpol, illetve ha csak korábban volt a nevén, akkor járhat-e esetleg?

Szeretnék érdeklődni, hogy a meglévő ingatlant szeretnénk bővíteni, illetve tatarozni. Két gyerekünk van. Az ingatlan a párom nevén van. A régi szocpolt nem tudtuk kihasználni, mert még nem voltak gyerekek. Munkahely van.
Kaphatunk bővítésre szocpolt?

Érdeklődnék, hogy kinél lehet panaszkodni a szocpollal kapcsolatban, mert itt megint a gazdagot segíti az állam. Kérdem én, ki bír építkezni vagy akár új házat venni???? Az aki milliókat tud önerőből mellétolni! Sajnos mi a férjemmel nem tudunk, minimálbéren vagyunk és 2 gyerekkel örülünk, hogy megélünk a szüleimnél! Sajnos nem csak mi vagyunk ebben a cipőben. A szocpol nem a szegényebb rétegnek szeretne segíteni, a gazdagon szerintem már az egykulcsos adórendszer segített! Azon gondolkodnának el, hogy mennyibe van egy ház építése a szocpol még a porta vásárlására se elég!
Válaszát köszönöm.

Jó napot!
Érdeklődöm, hogy szocpolt szeretnék igényelni 2 gyerekre használt lakásvásárlásra. Ez lehetséges-e?

Szeretnénk házat vásárolni. Önerővel nem rendelkezünk. Az ingatlan használt. Hogyan tudnánk kihasználni a szocpolt? Férjem dolgozik, de szerepel a bár listán, így hitelt nem tudunk felvenni. 5 kiskorú gyermekünk van.

Élettársak is igénybe vehetik, ha csak a nőé a gyerekek? Használt lakásra is igénybe vehető?

Jó napot!
Az a kérdésem lenne, hogy van 4 gyermekem és szeretném a szocpolt használt ingatlan vásárlására igénybe venni!
Lehetséges-e?

Tiszteletem!
Szocpol miatt érdeklődöm. Feleségemmel kb. 1 éve házasodtunk össze, neki soha nem volt lakás a nevén, s két kiskorú gyermeke van. Nekem most is van nevemen lakás, s egy kiskorú gyermekem van.
Jár-e nekünk a szocpol használt lakás vásárlásakor?
Köszönettel:
Lajos