Üdvözlöm!

Én egy három gyermekes anya vagyok, saját ingatlannal rendelkezem, viszont édesanyáméknak haszonélvezeti joga van rajta, és ők is élnek az ingatlanban. Amire szeretnénk egy emeletet építeni, amelyben én és gyermekeim élnénk.

Kérdésem a következő:
Én jelenleg gyesen vagyok 7 hónapos gyermekemmel (ezt megelőzően volt munkaviszonyom, ami szülés előtt megszűnt).
Egyedülállóként igényelhetem a szocpolt?

Válaszát előre is köszönöm !
Médea

Kedves Médea!

A lakásépítési támogatásra, vagyis a szocpolra való jogosultságnak akadálya lehet a meglévő lakástulajdon. Fontos szempont tehát, hogy milyen módon szerezte a ingatlant. Ha a lakás 1/1 arányban az Öné, s több mint 2 éve öröklés vagy ajándékozás útján került a tulajdonába, haszonélvezettel terhelten és a haszonélvezők bent laknak a lakásban, akkor nem jelent problémát a szocpol igénylésénél. Minden más esetben kizáró ok.

Ugyancsak elutasításra kerül a szocpolkérelem, ha az igénylő támogatott személy nem rendelkezik legalább féléve fennálló munkaviszonnyal. A GYES sajnos nem fogadható el, s a hitelintézetek a szülés előtti munkaviszonyt sem tudják figyelembe venni.

Az, hogy egyedülálló, nem zárná ki a jogosultságot, azonban fentiek miatt sajnos nem tudja igénybe venni a szocpolt az emeletráépítéssel történő új lakás létrehozásához.

 

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
71 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv!
Egyedülálló anya vagyok, 2 kis gyerekkel, a párom meghalt.
Így egyedülállóként, gyesen vagyok fel tudom használni a meglévő gyerekekre a szocpolt? Lehetséges?

Jó napot! Három gyermekes anya vagyok, nem volt bejelentett munkahelyem sajnos.
Van valami lehetőségem szocpolt igényelni?
Köszönöm előre is.

Jó napot.
3 gyermekem van és gyeden vagyok. Érdeklőddni szeretnék, hogy gyedre igényelhetem-e a csokot használt lakás vásárlásra.

Van 2 gyerekem. Már 3 éve elmúlt, hogy gyesen vagyok, de előtte dolgoztam napi bejelentéssel.
Esélyem van-e a szocpolt intézni?
Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlöm!
Én egyedülálló anyuka vagyok, 2 gyermekem van, egy 7 éves és 10 hónapos. Még a kicsi előtt dolgoztam, jelenleg gyesen vagyok. Használt lakást szeretnék vásárolni és tudni szeretném, hogy igényelhetem-e a szocpol támogatást. Ha tud választ adni kérdésemre, előre is megköszönöm.

Üdvözlöm!
Én egy 3 gyerekes egyedülálló anyuka vagyok és jelenleg gyesen vagyok, de használt lakást szeretnék vásárolni és van önerőm is, szóval hitelt nem vennék igénybe, csak a szocpolt, ami 2.200.000. Ezt azért szeretném tudni, mert egy ismerősöm sajnos nem tudom megmondani, hogy hol érdeklődött utána, de azt mondta, hogy nem kell munkaviszony, ha csak magát a szocpolt igényelem. Mivel a szocpol az egy állami támogatás, nem hitel.
Kérem, ha tud válaszolni kérdésemre, nagyon szépen megköszönöm.

Üdvözlöm!
Én egy 3 gyermekes anya vagyok, jelenleg is gyesen vagyok. Munkahelyem nem volt soha, de szeretném igénybe venni egyedülállóként a szocpolt.
Ez lehetséges lenne? Van rá mód?
Válaszukat előre is köszönöm.
Zsanett

Üdv.
Csaba lennék. Érdeklődnék, hogy a csokot igénybe vehetném-e rokkant nyugdíjra? 9 éve kapom. 2 gyermekem van és még 1-et vállalnánk, így 3 gyerekre igényelném. Ha nekem nem jó, akkor a feleségem gyesre igényelheti?
Köszönöm a választ előre.

Én is egyedülálló anyuka vagyok, 4 gyerekem van. 10 hónapos a legkisebb kislányom. Egy szoba konyhába élünk anyukámékkal. Az ő nyugdíját nem vennék figyelembe?

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogyha én gyesen vagyok már 8 hónapja és van TB igazolásom, akkor jár-e a csok használt lakás vásárlásra? (1 gyermekem van, 8 hónapos).

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy ha férjem ápolásin van én pedig gyesen, akkor jár-e a csok használt lakás bővítésre vagy használt lakás vásárlásra hitelfelvétel nélkül. (2 gyermek: 4 éves halmozottan sérült, 1,5 éves egészséges)

Az a kérdésem, hogy hallottam, hogy a szocpolhoz 6 hónap tb biztosításra van szükségem. A kérdésem a következő: gyesen vagyok, így biztosítva van, ezt elfogadják?
Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlöm.
Egyedülálló anya vagyok, egy gyermekem van. Használt lakásvásárlásra szeretném igényelni a szocpolt. Öt évig dolgoztam egy helyen, aztán terhes lettem és gyedre mentem, azután gyest kaptam. 2015 december 01.-én lejárt a gyesem, onnan számolva még 40 vagy 45 napig volt társadalombiztosításom. Gyes lejárta óta nem dolgozom, mert közben míg gyesen voltam, a cég ahol dolgoztam megszűnt, illetve eladták, velem és más gyesen lévő anyukákkal együtt. Így visszamentem volna dolgozni, de már nem tudom hova menjek és sehol nem tudnak ez ügyben felvilágosítást adni. Az OEP-nél kaptam csekket, amit fizetnem kell minden hónapban, hogy ellássanak, de akkor ezek szerint már nem vagyok biztosított. Olvastam, hogy 180 napos tb biztosítás kell az igényléshez visszamenőleg, akkor nekem a munkaviszonyom ami volt és gyed, illetve utána gyes nem számít munkaviszonynak, ha jól értem. Így nem igényhetem, vagy igen? Nav tartozásom nincs, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezem.
Előre is köszönöm válaszát.

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy jogosult vagyok-e a csokra úgy, hogy jelenleg gyeden vagyok, vállalkozóként mentem szülni, de csak 6 hónapig tudtam így dolgozni, előtte viszont volt bejelentett munkahelyem. A férjem viszont külföldön dolgozik, az ő jövedelmét elfogadják-e vagy sem?
Köszönöm a válaszát!

Üdv!
Kérdésem az lenne, ha gyeden vagyok, igényelhetem-e a szocpolt olyan családi házra, aminek a szüleim a tulajdonosai és a tetőteret külön bejáratú lakássá építenénk be?

Érdeklődnék! Miért kell a gyes mellé munkaviszony, ha ez egy állami támogatás és nem kell vissza fizetni? Így nagyon sok hozzánk hasonló család nem tudja igénybe venni a támogatást. Ha elmennék most dolgozni bejelentett (közmunkásként) és közben gyesen vagyok, akkor járna a támogatás?
Tudna nekem valami javaslatot adni, mert nagyon szükségem lenne a támogatásra. A férjemnek nincs meg a folyamatos 6 hónap munkaviszonya és az OEP felé is van tartozása, amit részletbe kifizethetünk. Használt családi házat szeretnénk megvenni önerőből és amit kapnánk támogatást. Van két kisgyermekem és előre vállalnánk még egy gyerekre, így kb. 1M 200 ezret kapnánk (támogatást).
Választ előre is köszönöm.

Érdeklődni szeretnék, hogyha már én nem tudom a szocpolt megigényelni, mivel gyesen vagyok, a férjem megigényelheti a külföldi munkaviszonyával? Az ingatlanunk 2010-ben lett megvásárolva és eladásra kínálom, mivel nagyobbat szeretnénk, mert a család is bővült 🙂
A kinézet ingatlan „A” kategóriának felel meg, pontosan 3 gyermekre mennyit lehetne kapni? Természetesen önerőnk van!
Válaszát előre is köszönöm 🙂

Jó napot!
Nekem az volna a kérdésem, hogy 4 gyermekem van és most is gyesen vagyok, már 8 éve sajnos egyedülálló lettem. Nincs munkahelyem. Érdeklődnék, hogy így igénybe vehetem-e a szocpolt?

Érdeklődnék, a szüleimmel élünk, jelenleg ők a tulajdonosai egy családi háznak. A tetőteret szeretnénk beépíteni a párommal. Ehhez vennénk igénybe a csokot 2 gyerek után, esetleg aláírnánk egy 3. babára is a szerződést. Én gyeden vagyok, a párom dolgozik. Van-e valami akadálya, hogy igénybe vegyük a csokot? Illetve a páromnak van egy hitele, azt kiválthatja-e, mert mindenképp kellene hitelt felvennünk, ha megkapnánk a csokot.
Válaszát köszönöm!

Jó napot!
Jogosultak vagyunk-e a szocpolra, ha a férjem igényli egyedül. Minden feltételnek megfelel, én viszont BAR listás vagyok és épp gyesen.
Köszönöm válaszát!

3 éve dolgozik a párom közmunkán, de nem folyamatosan hosszabbítják, hanem megszakítva, de minden évben dolgozik. Akkor is lehetséges lenne? Két hét kieséssel veték visza egy évre megint. Mik a feltételei a szocpolnak?

Érdeklődni szeretnék, hogy milyen munkaviszony számít? Közmunka az annak számít?

3 gyermekem van, gyesen vagyok. A félszocpolról érdeklődnék!

Kérdésem: én gyeden vagyok, most tervezzük a 2. gyereket. A férjemnek van egy lakás a nevén, amit próbálunk eladni, de szeretnénk új építésű ikerházba költözni. Ha nem tudjuk eladni a lakást, hitelt kell felvennünk. Jár utólag a szocpol?

Kedves Hitelnet!

Adóstársként kell szerepelnem mindenképpen? Akkor is ha a párom jövedelme nem éppen a minimálbér körül van?

Még valamit elfelejtettem… Ha én esetleg BAR listás lennék, akkor az számít valamit ebben az esetben? /Hitelt a párom nevére vennénk fel természetesen, de nem tudom, hogy a szocpol miatt ez számít-e, van-e összefüggés a dolgok között…/
Köszönöm.

Kedves Hitelnet!
Ma voltunk az OTP-ben érdeklődni lakáshitelről. A páromnak /még nem a férjem/ van lakástakaréka, de szeretnénk még a szocpolt is igénybe venni. /A legjobb lenne használt lakásra, de tudom, hogy ezt még nem vezették be./ Én jelenleg gyeden vagyok az 1 éves gyermekemmel, előtte dolgoztam, ugyanazon a munkahelyen 1 évig, „onnan mentem” szülni. A párom pedig már 6 éve van ugyanazon a munkahelyen. Az OTP-s hölgy azt mondta nekünk, ha én gyeden vagy gyesen vagyok, akkor nem jár a szocpol és az állami kamattámogatás sem, mert nem számítok biztosítottnak. Itt pedig azt olvasom, hogy jár a szocpol. Mi az igazság?
Válaszukat, segítségüket előre is köszönöm.

Jó napot.
Egy kétgyermekes gyesen lévő, egyedülálló anyuka vagyok. Szeretném megtudni, hogy két gyermekemre így is jár a szocpol? Egyedülállóként? Havi 55ezer forintot kapok. Gyes, családi pótlék. Van egy gazdasági épületnek nyilvántartott ingatlan, ahol élünk, arra szeretném a szocpolt igényelni. Lehetséges mindez?
Köszönöm.

Üdv.
Azt szeretnénk megkérdezni, hogy a feleségemmel össze vagyunk házasodva és két gyermekünk van és hogy a gyes munkaidőnek számít-e vagy hogy kell-e munkaviszony? Igényelni szeretnénk minél előbb.
Előre is köszönöm.

Gyesen lévőknek mi a feltétele a szocpol igénybevételének?