Tisztelt Hölgy, Úr!

40 éves vagyok, van egy gyermekem. Még eddig nem volt lehetőségem gyermekem után felvenni semmilyen kedvezményt sem lakásvásárlás, sem építkezés alkalmával! Egy gyermekre nem adtak támogatást, remélem ez most megváltozik! Még nem döntöttem el, hogy lakást veszek vagy építkezem. Ez mind attól függ, mire lesz elég a pénzem és hogy kapok-e szocpol támogatást gyermekem után és mennyi lesz ez az összeg.

Én azt hallottam, hogy a szocpolt csak 40 éves kor alattiak vehetik igénybe, ez igaz? Én 2013. 05-ban töltöm be a 40. évemet. Az idei évben igényelhetem a szocpolt, ha változik a törvény és egy gyerekre is igényelhető ez az összeg?
Az, hogy egyedülálló vagyok és egy eltartott gyermekem van, befolyásolja a jogosultságomat?
A gyermeknek hány éves koráig adható ez az állami támogatás? Régen 18 éves korig volt, ma is így van?

Tisztelettel: Rita

Kedves Rita!

Az új lakás vásárlásához és új ház építéséhez igényelhető szocpol jelenleg nem igényelhető 1 gyermekkel. Az új szocpoltervezet szerint a támogatás a jövőben már 1 gyermekkel is igényelhető lesz, ám ezt a törvényjavaslatot még nem fogadták el, így e módosítás hatályba lépése még várat magára. A tervezet szerint a támogatás összege is emelkedni fog, ám pontos információnk erről is csak a vonatkozó törvény elfogadása és kihirdetése után lesz.

Aki meglévő gyermeke(i) után igényli a szocpolt, annak nem kell megfelelnie életkori előírásnak. A 40 éves korhatár csak a megelőlegező szocpol igénylésére vonatkozik, vagyis ha az igénylő házaspár vállalt gyermek után igényel szocpolt, akkor egyikük életkora sem lehet több 40 évnél a támogatás iránti kérelem benyújtásakor. Ha tehát 1 gyermekkel is igényelhető lesz a szocpol és nem lesz az életkorral kapcsolatban változás, akkor Ön jogosult lehet az igénybevételére.

A jogosultságot nem befolyásolja az, hogy egyedülálló. Ha a szocpoligénylés egyéb feltételeinek megfelel, akkor egyedülállóként is igényelhető a támogatás.

A használt lakás vásárlásához igényelhető félszocpol még nem került bevezetésre, így az igénylés várható életkori feltételek sem ismertek.

Szocpol szempontjából az igénylő eltartottja a következő esetekben minősül gyermeknek:
- 16. életévét még nem töltötte be,
- a 16. életévét már betöltötte, de oktatási intézmény nappali tagozatán tanul és a 25. életévét még nem érte el,
- a 16. életévét már betöltötte, de megváltozott munkaképességű személy és ez az állapota legalább egy éve tart, vagy egy év alatt előreláthatóan nem szűnik meg.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

36 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt szakértő Hölgyem / Uram!
Azt szeretném kérdezni, hogy létezik-e olyan, hogy 1 gyermek után járó ,,szocpol ,, támogatás, ami nem hitel és nem is kapcsolódik hozza hitel?
40 múltam, házas vagyok, született a baba.
Előre is köszönöm a segítséget!
Tisztelettel: Zsófia

Szeretném megtudni 1 gyermekre jár-e szocpol támogatás. Új házat vásároltam. 65 nm alapterületű. Lányom 10 éves. Magyarországon nem vagyok bejelentve. Ha jár, akkor milyen összegű?
Előre is köszönöm.

Érdeklődni szeretnék, hogy 2014-ben jár-e szocpol 1 gyermek után? És hogyha nem, akkor esetleg van-e lehetőségem valamilyen más támogatásra egyedülálló anyaként?

Üdv!
Fiatal pár vagyunk. András: 1988. 08. 03.-án születtem. Dolgozom, keresetem 60.000 fölötti, de nem éri el a 70-et. Határozott a szerződésem, nagykorú vagyok. A párom gyesen, családival, (39.000 Ft) másfél éves kislánnyal. Ő a szüleinél él, én meg az enyémnél. Szeretnék lakást venni, de 0 önerővel nehéz lenne. Lenne is mit venni lakást, csak túl sok ebből a kevésből, s ezért szeretnék szocpolt igényelni. Őszintén megmondva (Tudatlanok vagyunk e téren!), nem tudjuk mit kell ilyenkor csinálni!? De szeretnék valahol elkezdeni az életet!

Én használt lakás fűtéskorszerűsítésére szeretném kihasználni. Arra lehet és ha igen, akkor mennyit?

Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van egy gyerekem, aki 11 éves és egyedül nevelem. Mekkora szocpol támogatást kérhetek maximum és miről kell számlát kérjek?
Várom mihamarabbi válaszotokat, és előre is köszönöm.

Tisztelt Hölgy,Úr!
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy igényelhetem-e a szocpolt majd egy gyermek után is, úgy hogy elmúltunk mind a ketten 40 évesek és a baba ebben az évben fog megszületni?
Köszönettel: Zoltán

A szocpolt hány gyerek után lehet igényelni? Szocpol mellé hitelt lehet felvenni? És mennyi idő alatt lehet a szocpolt megkapni? Terhesség alatt is lehet igényelni? Ha az e1ső gyermeket várom, akkor is igényelhetem lakásvásárlásra a szocpolt?

Helló!
Szeretnénk igénybe venni egy gyerek után a szocpol támogatást terasz beépítésre. Köztartozás nincs, 2 munkahely. A ház alapterülete 86 m2. A ház épült 1987-ben és kérdeznénk, hogy van-e lehetőség, hogy kapjunk, de bármilyen támogatás érdekelne, szocpol, félszocpol.
Üdv: Zsolt

Üdv.
Egy kérdés: 20 éves vagyok, két éve van bejelentett munkám. Élettársammal élek, van egy 1,5 éves fiunk. Felújított lakást szeretnénk venni. Így igényelni tudnánk a szocpolt? Meg úgy hallottam, hogy alá lehet írni még egy gyereknek. Ez igaz?

Érdeklődni szeretnék, hogy Édesapám házában élünk kislányommal, akit egyedül nevelek. Tetőcserét szeretnénk. Járna-e így szocpol, mivel Édesapám nevén van a ház? Vagy esetleg valamilyen más lehetőség számomra? 80 nm-es a családi ház. Összegre is kíváncsi lennék, ha kaphatnék bármiféle támogatást, hitelt.
Köszönöm.

Én egyedülálló, 4 gyermekes anyuka vagyok, a szocpolt szeretném igénybe venni. Milyen feltételei vannak a szocpolnak az egyedülálló szülőknél?
Válaszát előre is köszönöm.

Érdeklődnék, hogy elvált, 1 gyermekét egyedül nevelő szülő kaphat-e szocpolt? Ha igen, mennyit? A vissza nem térítendő hitelt hol kell igényelni és megkaphatja-e mint egyedülálló?

Tisztelt Szakértő!
2009 novemberében vettünk egy használt családi házat. Akkor nem tudtunk szocpolt felvenni. Azóta született egy kislányunk, aki most fél éves és szeretnénk neki kistestvért is.
Visszamenőleg tudunk majd szocpolt igényelni? Illetve a tetőtér beépítésére?

Tisztelt Hölgy, Úr!
Ugyan árulják már el nekem, hogy egy gyerek után miért nem jár a szocpol, őt nem kell felnevelni, neki nem járnak azok a kiváltságok, mint a két gyerek vagy annál több gyerek esetén? Nekem van egy kislányom és most szerettem volna felvenni, de előtte itt a neten utána néztem, és most olvasom, hogy így nekem nem jár.

Meglévő 8 éves gyermekem után igényelhetném-e a szocpolt lakóházam felújítására? Lányomnak egy gyermeke van és használt háza, ki tudja-e használni házbővítésre, újításra a szocpolt?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Szakértő!
Mi egy fiatal házaspár vagyunk 1 éves kislánnyal Érdeklődnék a Szocpol által kínált lehetőségről. Kérnék szíves tájékoztatását, hogy ebben az esetben mire lennénk jogosultak!
Köszönettel.

Tisztelt Úr, Hölgy!
Nagyon szépen köszönöm válaszát és örülök, hogy végre olyan érthető választ kaptam a kérdésemre amilyet vártam! Még egyszer köszönöm szép napot kívánok!
Tisztelettel: Rita