Üdvözlöm!

A lehetőségeimre lennék kíváncsi! Jelenleg kismama vagyok, januártól leszek GYED-en! Azt szeretném megtudni, hogy egyedül kaphatok-e lakáshitelt, illetve CSOK-ot úgy, hogyha édesanyám háza kerülne jelzálog alá!?

Valamint még egy kérdés! Ha a párommal vennénk fel közösen, akkor én lehetek-e az adóstársa ilyen feltételekkel és egy kb. 10-12 milliós értékű háznál mennyi önerőt kellene letennünk?

Köszönöm szépen előre is válaszát!
Üdvözlettel: Eszter

Kedves Eszter!

A gyedet önálló jövedelemként egyik pénzintézet sem fogadja el hitelfelvétel során. Csak gyeddel tehát nem oldható meg a hitelfelvétel. Továbbá élettársak, házastársak kizárólag együttes igényléssel lehetnek jogosultak CSOK-ra. A hitelügyletbe szintén kötelező bevonni az igénylő élettársát, házastársát.

Lakásvásárlási hitel és CSOK felvétele párjával közösen lenne megoldható. Ha párja rendelkezik jövedelemszerző tevékenységgel, melyből rendszeres, igazolható jövedelme származik, akkor ő lehet a hitelügylet adósa. Alkalmazottak esetén legalább 3 hónapos munkaviszony szükséges, ahol a munkavállaló már nincsen próbaidőn. Vállalkozó esetén legalább egy lezárt ügyleti évvel kell rendelkeznie a hiteligénylőnek. Ön adóstársként kerülhetne bevonásra. A gyedet kiegészítő jövedelemként figyelembe veszik a bankok jövedelemvizsgálat során.

Azt, hogy mennyi önerő szükséges, több tényező is befolyásolja. Meghatározó a kettejük együttes igazolt jövedelmének összege. Lényeges az, hogy rendelkeznek-e esetleg már meglévő hitellel, hitelkerettel, hitelkártyával. Ha igen, akkor annak havi törlesztő részletével is kalkulálni kell a jövedelemvizsgálat során. A maximálisan felvehető hitelösszeget befolyásolja a vásárolandó, illetve fedezetként felajánlott ingatlan területi elhelyezkedése, értéke, stb. Az önerőre vonatkozó kérdésére előzetes hitelbírálat után tudnak pontos választ adni Szakértőink. Ehhez bővebb információkra lenne szükség. Ehhez elsőként online adatlapunkat kellene kitöltenie.

A CSOK jogosultságnak további feltétele élettársak igénylése esetén, hogy a vásárolandó lakásban mindkét fél tulajdonrészt szerezzen. Ennek megfelelően a CSOK-kal vásárolandó lakásban mindkettejüknek tulajdonjoghoz kell jutni. A támogatást biztosító jelzálogjogot is erre az ingatlanra jegyzi be a bank, s a lakáshitel fedezeteként is elfogadható. A használt lakásra vonatkozó további CSOK feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

A lakáshitelek aktuális törlesztő részletét ITT ismerheti meg. További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése