Tisztelt Hölgyem/Uram!

Feleségemnek előző házasságából volt egy lakásrésze (50%), és mint adóstárs szerepelt, de most van folyamatban az adóstárs csere, és már csak a földhivatali bejegyzés kell, hogy a feleségem lekerüljön a tulajdoni lapról mint tulajdonos, tehát az ő nevén nem lesz már ingatlan, mert az ő tulajdoni részét megvásárolta az új adóstárs.

Ha a földhivatalnál megtörtént a törlés, akkor a feleségem nevén már nem lesz ingatlan, és jelenleg az én nevemen sincs. Mindketten 32 évesek vagyunk, júniusban jön az első babánk, és után tervezzük a másodikat 1-1,5 évvel. Szeretnénk kertes házat venni (ikerház fél). Az ára 18M Ft. A házra 2 gyerekkel 1,3M Ft szocpolt tudnánk igényelni az adott feltételek alapján. 13,5 M Ft-ot szeretnénk hitelként felvenni, úgy hogy a szocpol ebbe törlesztődne vissza, tehát maga a hitel 12,2M Ft lenne.

Ezekkel a feltételekkel megkapnánk a szocpolt?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Péter

Kedves Péter!

Használt családi ház vásárlásához nem vehető igénybe szocpol, így az ikerház vételárának finanszírozásához ezt a támogatási formát nem tudják igénybe venni. A szocpol most is csak újépítésű lakóingatlan vásárlásához és új ház építéséhez igényelhető. Arról, hogy mi számít újépítésű lakásnak, IDE kattintva tájékozódhat.

Ha újépítésű lakást vásárolnának, akkor az 5 éven belül értékesített lakástulajdon eladásából származó bevételt tovább kellene forgatni az új lakás vételérárába. Ez a szocpolra való jogosultság egyik feltétele. A továbbiakat ITT találja.

Az Önök által kiválasztott kertes ház vásárlása lakáshitel felvételével történhet. 13,5 M Ft összegű lakásvásárlási hitelt a vonatkozó jogszabály szerint elvileg elbír egy 18 M Ft értékű ház, de a ténylegesen adható kölcsön összegét a bankok az ingatlan állapota, területi elhelyezkedése és az igénylők jövedelmi helyzete alapján állapítják meg. Arról, hogy mennyi hitelt tudnának felvenni, Szakértőink az előző információk birtokában készséggel tájékoztatják Önt. Ehhez online ajánlatkérő nyomtatványukat kellene kitölteni!

Ha a szükséges hitelösszeg nem hagyható jóvá, akkor az önerő növelése céljából olyan plusz ingatlanfedezet is bevonható, mely nem az Önök tulajdonában van. Ennek nem kell a teljes futamidő alatt jelzálog alatt lennie. Ha a fennálló tartozás már akkora összegűre csökkent, hogy azt a célingatlan is elbírja, akkor idő előtt kivonható a kötelemből.

A forint alapon elérhető lakásvásárlási hitelek aktuális törlesztő részletét előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével ismerheti meg! További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Sajnos a választ nem látom a kérdésemre, mivel a link amit a mailben küldtek hibás, ezért elküldöm a kérdésem megint. Kérem amennyiben lehetséges emailben válaszoljanak, vagy ellenőrizzék le a linket, hogy működik-e.
Segítségüket előre is köszönöm!