Igényelhetünk szocpolt szerkezetkész ház vásárlása esetén?

Tisztelt Hitelnet!

Párommal tavaly augusztusban vásároltunk egy szerkezetkész ingatlant, azóta folyamatosan építgetjük, de hónapokra vagyunk még, hogy beköltözhessünk! A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben is igényelhető a szocpol?
Azt olvasom több helyen, hogy számlával kell igazolni a felhasznált összeget, ilyen esetben a számlákat csak onnantól kezdve fogadják el, amikor a szocpolt megkapjuk? Mármint, hogy mi tavaly év végén megvettük a nyílászárókat és arról is van egy nagyobb összeg, ezt már nem vennék figyelembe, ha az idén kapnánk meg a szocpolt?
Előre is köszönöm a segítséget!
Kata

Kedves Kata!

Amennyiben a vételár kifizetése már megtörtént, akkor a vásárláshoz nem igényelhetik a szocpolt. Az építkezés befejezéséhez jogosultak lehetnek lakásépítési támogatásra, ha az építési engedélyt 2010. január 1. után adták ki, s a további feltételek is teljesülnek.  A vonatkozó kormányrendelet által elvárt követelményeket IDE kattintva olvashatják.

Az építési engedély kiadását legfeljebb 6 hónappal megelőzően kiállított számla fogadható el, így a tavaly vásárolt nyílászárókról kiállított számla figyelembe vehető.

Személyre szóló építési hitelajánlatunkat online adatlapunk kitöltését követően ismerhetik meg.
Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

41 éves leszek október 8-án, egyedülálló vagyok 2 gyerekkel. Igényelhetem-e a Csok-ot vagy nem, mert rám is vonatkozik a 40 éves kor? Ha igen, mennyit? Mellette hitelt is szeretnék felvenni. A fizetésem 150.000 Ft bruttó. Mennyi a maximum hitel vagy törlesztőrészlet amit felvehetek? Konkrétan van egy szerkezetkész ház amit szeretnék megvenni. Ára 10.000.000 Ft, Debrecenben van és 130 nm.
Milyen lehetőségeim vannak?
Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Krisztina!
Meglévő gyermekek után igényelt CSOK esetén nincsen életkorhatár, tehát 41 évesen is jogosult lehet a kedvezményre 2 gyermeke után. A CSOK alapösszege a gyermekek száma és a hasznos alapterület alapján 1.300.000 Ft, de ez magasabb összeg is lehet a ház energetikai minősítésétől függően. A konkrét összegeket ITT találja.
Személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Tisztelt Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, hogy ha szerkezetkész házat vásárolnánk, akkor igényelhető-e szocpol? 2 hónap múlva 4 gyermekünk lesz.
Köszönöm a választ!

Kedves Anikó!
Szerkezetkész ház vásárlásához, illetve befejezéséhez is igényelhető szocpol. Ennek részleteiről korábbi válaszainkból tájékozódhat. További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

Jó napot!
Ismét Gabi vagyok és még mindig érdeklődnék! Azt szeretném megtudni, hogy szabad felhasználású jelzáloghitelre ha vennék egy könnyűszerkezetes házat és azt építeném újra a telkemre a családdal, ahhoz kell-e vállalkozó vagy kivitelező vagy valamilyen engedélyek? Vagy ha esetleg mobilházat vennék, ahhoz is kellene-e valamilyen engedély? Tudnának-e nekem ebben segíteni?
Köszönöm!

Kedves Gabriella!
Az építési engedélyezési tervekről a területileg illetékes építési hatóságnál érdeklődhet, irodánk ebben a kérdésben nem illetékes.
Szabad felhasználású jelzáloghitel fedezeteként csak olyan ingatlan fogadható el, ami már a tulajdonukban van, maga a megvásárolni kívánt könnyűszerkezetes ház nem lehet a fedezet. Szocpolra könnyűszerkezetes ház építése esetén is jogosultak lehetnek, ha megfelelnek valamennyi igénylési feltételnek. (Az azonban nem világos, hogy miért kellene szabad felhasználású jelzáloghitelre könnyűszerkezetes házat vásárolni máshol. A megoldás az lehet, ha a saját telkükön építenek a feltételeknek megfelelő könnyűszerkezetes házat.)
Mobilházra szocpol nem jár.

Tisztelt Cím!
2009-ben épült szerkezetkész (falak, tető kész – ennyi a készültség) házat szeretnénk venni, melyre van érvényes építési engedély. A kérdésem az, hogy erre kapható szocpol? Magánszemélytől önerőből vennénk meg a házat és szocpolból illetve hitelből fejeznénk be. Van erre lehetőség? Köszönöm válaszát! Illetve még egy kérdés:
Volt szó a szocpol összegének emeléséről. Ez jelenleg hogy áll? Ha még nem emelték, de tervben van, mikorra várható? (1 gyerekünk van, de szeretnénk még egyet.)

Kedves Csilla!
Magánszemélytől történő vásárlás esetén a szocpol sajnos nem vehető igénybe, valamint 2010. január 1. előtti építési engedély alapján épülő ház befejezéséhez sem igényelhető a támogatás.
Hitelfelvételre azonban van lehetőség. A konkrét hitellehetőségek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!


8
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x