Tisztelt Szakértő!

Férjemmel 3 közös gyermeket nevelünk. (1992, 2000, 2012). Férjem 1962-es születésű, én 5 évvel fiatalabb. Mindig kiestünk a szocpol támogatási rendszeréből. Sok pénzünk nem lévén végül 2003-ban vásároltunk lakást, banki hitelre. Ennek a törlesztő részleteit nyögjük most még jó pár évig.

Tudom, “idősek” is vagyunk a szocpolra, illetve majdnem megvan az első lakásunk is, de például a maradék törlesztő részletek kifizetésére nem lehet fordítani a félszocpolt? Mivel sok évvel idősebb az első gyermekünk (nappali tagozaton egyetemista) a harmadiknál, eléggé sok kedvezményből kiesünk így is, pedig ott a 3 gyerek.

Köszönöm!
Julianna

Kedves Julianna!

Az utólagos félszocpolra, vagyis a fiatalok otthonteremtési támogatására azok a 2009. július 1. előtt használt lakást vásárlók lehetnek jogosultak, akiknek már a lakás megvételekor is volt legalább 1 gyermekük, aki után akkor meg is kapták ezt a támogatást. Ha akkor nem voltak jogosultak a támogatásra, illetve a lakás vételárának kiegyenlítéséhez nem vették igénybe, akkor sajnos visszamenőlegesen és utólag sem igényelhetik a később született gyermekek után. Meglévő lakáshitelük kiváltására, illetve a fennálló tartozás csökkentésére tehát nem tudják igénybe venni az utólagos „félszocpolt”.

Amennyiben a lakáshitel után fizetendő törlesztő részletet magasnak találják, akkor a havi törlesztési kötelezettség csökkentésére esetleg adósságrendező, illetve hitelkiváltó kölcsönt lenne érdemes igényelni.

Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket a jelenleg elérhető legkedvezőbb adósságrendező hitelkonstrukciókról! Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkhoz a kiváltandó hitellel, a fedezetül bevont ingatlannal és az Önök jövedelmi helyzetével kapcsolatos legfontosabb információkat kellene megadni. Ezt online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével teheti meg.

Bankpartnereinknél arra is van lehetőség, hogy a lakáscélra felvett kölcsön lakáshitellel legyen kiváltva, így kedvező kamatláb mellett oldható meg az adósságrendezés. A kapott kalkuláció tartalmazza a hitelkiváltó kölcsön aktuális kamatát és a THM (Teljes Hiteldíj Mutató) mértékét, az Önök által megadott futamidőre számolt törlesztő részletet és a járulékos költségeket. Ezeket összevetve jelenlegi hiteltörlesztésükkel, könnyen eldönthetik, hogy meglévő lakáshitelük kedvezőbbre cserélhető-e. Amennyiben igen, Szakértőink díjmentesen lebonyolítják az adott hitelügyletet!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése