Tisztelt Hitelnet!

Nos a kérdésem a következő: 3 gyermekem van és az élettársammal élünk együtt. Nem rendelkezünk semmilyen önerővel. 8 éven belül vannak a gyerekek és mi 27 és 33 évesek vagyunk.

Nos a kérdés: vehetünk-e szocpolra használt házat például panelban?
Vagy csak építkezni?
És mennyi jár a 3 gyerekre önerő nélkül?

Kérem szíveskedjenek kérdéseimre mielőbb választ adni.
Köszönettel.
Irén

Kedves Irén!

Mint ahogy azt honlapunkon több kérdésre válaszolva is megírtuk, használt lakóingatlan vásárlásához szocpol nem vehető igénybe. Ez - a 2012. január 1. óta ismét elérhető támogatási forma - jelenleg csak új ház építésére és újépítésű lakóingatlan vásárlására igényelhető. Arról, hogy vásárlás esetén mely lakás minősül újnak, IDE kattintva tájékozódhatnak.

A szocpol összegét nemcsak a gyermekek száma határozza meg. Mérvadó az is, hogy mennyi lesz a vásárolandó vagy építendő új ház hasznos alapterülete és milyen energetikai minősítésű lesz az épület. 3 gyermek esetén 1,2 és 2,6 millió forint közötti támogatás érhető el. 3 gyermeknél a lakásnak legalább 70 négyzetméter hasznos alapterületűnek kell lenni. A hasznos alapterület és az épület energiahatékonyságának emelkedésével növekszik a szocpol összege is.

A 3 gyermek esetén elérhető legmagasabb összegű támogatást - 2,6 millió forint - akkor kaphatják meg, ha a lakásuk 100 négyzetméternél nagyobb alapterületű és alacsony energiafogyasztású lesz.

A szocpolkérelem benyújtásához építkezés esetén a jogerős építési engedély mellett költségvetést is kell mellékelni. A költségvetést pedig le kell fednie a szocpol, a hitel és a saját erő együttes összegének. A jelenleg érvényben lévő finanszírozási arányok mellett nem valószínű, hogy önerő nélkül - csak szocpol és hitel igénybevételével - megvalósítható a lakásépítés.

Azt, hogy mennyi támogatás jár, mekkora összegű építési hitel felvételére lehetnek jogosultak, s mindezek tükrében mennyi saját erővel kellene rendelkezni, az adott ügylet részleteinek ismeretében tudják Szakértőink kiszámolni. Az építkezés helyszíne, a telek értéke, a költségvetés összege, az építendő ház alapterülete és energiahatékonysága, az Önök jövedelmi helyzete, stb. mind-mind befolyásolja a finanszírozást. Ahhoz, hogy konkrétabb tájékoztatást tudjunk adni Önöknek, kérjük, töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

A szocpolt és az építési kölcsönt a hitelintézetek csak akkor folyósítják, ha az elvárt önerő már beépítésre került. Ezt műszaki szakértő ellenőrzi és ez alapján állapítja meg az elért készültségi fokot.

A szocpoligénylésről további információkat honlapunkon találnak. Az építési hitelek aktuális havi törlesztéséről honlapunkon szintén tájékozódhatnak! További kérdés esetén forduljanak bizalommal Hitelszakértőinkhez!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése