Kedves Válaszadók!

Ha jól értelmezem, egyedülállóként nem kaphatok szocpolt új lakásra sem, hiába van két gyerekem, és még sosem vettünk igénybe ilyen kedvezményt. 60 m2 alatt megint nincs esélyem, ha férjhez megyek is, valamint a használt lakás kizárva, akár férjezett, akár egyedülálló vagyok. Akkor mégis mit tehetek?

8 éve nem kaptuk meg egy gyerekkel a férjemmel, mert külterületi tanyát vettünk, erre volt csak pénz. Született még egy gyerek, de elváltunk. Most megint ki vagyok zárva, pedig pont én vagyok az, akinek szüksége lenne szociálpolitikai kedvezményre... Helyesen látom? Van valami lehetőség a lakáshoz jutásomra?

Válaszukat köszönöm!
Réka

Kedves Réka!

Ha a szocpoligénylés valamennyi feltétele teljesül, akkor új lakóház építése vagy újépítésű lakóingatlan vásárlása esetén egyedülálló személy is igényelhet szocpolt. Az előírt feltételek szerint ugyanis elegendő, ha legalább egy személy rendelkezik minimum 6 hónapja fennálló munkaviszonnyal. Amennyiben tehát Ön megfelel az igénylés feltételeinek, akkor 2 gyermeke után jogosult lehet a támogatásra új ház építésekor vagy új lakóingatlan vásárlásakor, ha az ingatlan hasznos alapterülete eléri a 60 négyzetmétert.

A szocpoligénylés feltételeiről részletesen IDE kattintva tájékozódhat.

A használt lakás vételárának finanszírozása jelenleg valóban nem szerepel a támogatott lakáscélok között. Használt lakás vásárlásához sem egyedülállóként, sem házastársi illetve élettársi kapcsolat fennállása esetén nem jár szocpol. Ebben az esetben lakásvásárlási hitel igényelhető, melyhez saját erő is szükséges. Az önerő készpénz hiányában kiegészítő ingatlanfedezet lehet, melynek nem szükséges saját tulajdonban lenni.

Amennyiben érdeklik a hitellehetőségek, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

59 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

47 éves vagyok, elvált, egyedülálló vagyok 3 gyerekkel. A kor számít-e a szocpolhoz. 47 évesen igényelhetem-e?

22 éves vagyok és van két gyerekem. Gyesen vagyok, egyedülálló. Akkor nem igényelhetek?

36éves vagyok, egyedül élek. 4 gyereket nevelek, sosem dolgoztam, végig gyesen voltam. Hogyan lehetne kihasználnom a szocpolt?

Jó napot.
Nekem van egy ingatlanom, amelyben 50% tulajdonrészem van.
A kérdésem az, hogy ezt elfogadják-e.
Köszönöm válaszát.
Tisztelettel.
Csilla

Üdvözlöm.
Nekem van két gyerekem és egyedülálló vagyok, de van már 7 hónapja munkám és azt szeretném megkérdezni, hogy én igénybe tudnám-e venni és hogy ha igen, akkor mennyit?

Üdvözlöm.
Elég bonyolult helyzetben vagyok. Van 2 gyerekem. Az édesapjukkal már nem élünk együtt, de a gyerekek a nevén szerepelnek. A volt párom (nem voltunk házasok) nagymamájával mindig jóban voltam. Most nemrég megkeresett és eladja a házat. Mivel ő a volt párom nagymamája, a gyerekek dédimamája, nekem van lehetőségem tőle mint egyedülálló édesanya megvenni a házat? A szocpolt igényelni? (1 millió 430 ezer Ft-ot?) Vagy mivel volt párom családja és ugye a gyerekek a volt párom nevén vannak, így erre nincs lehetőségem?
Köszönöm szépen válaszát!

Kedves Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék. Van 2 gyermekem. Egyedülálló vagyok és 40 éves. Meg szeretném kérdezni, hogy jogosult vagyok-e a támogatásra, mert 40 éves vagyok.
Korhoz van kötve?

Szeretném igénybe venni a szocpolt.

Sziasztok!
Én is szeretném egyedülállóként felvenni a szocpolt. Van három gyermekem és segítségeteket kérem, hogy hogyan tudnék elindulni. Gyesen vagyok. Kérnek-e 6 hónapos munkaviszonyt tőlem?

Sziasztok.
Én is szeretnék érdeklődni szocpol iránt. Nekem is kettő kislányom van, a másik kislányommal gyesen vagyok és én ezt egyedülállóként szeretném megigényelni, ha lehet.
Köszönöm szépen a válaszokat.

Érdeklődni szeretnék,hogy én nekem van egy kisfiam, akit egyedül nevelek. Szüleimmel élünk kertes házban, viszont van egy olyan elképzelés, hogy a ház 1/3-át édesapám a nevemre íratja, így jogot is kapok a ház bővítésére/felújításra! Ilyen esetben is igényelhetek szocpolt?

Azt szeretném kérdezni, hogy megkaphatom-e a szocpolt, 26 éves vagyok és 4 gyermekem van, mind kiskorú és magam nevelem őket.

Tisztelt Szakértő!
52 éves vagyok, 5 gyereket egyedül nevelek. Lakás nélkül vagyunk. Ingatlan nincs a nevemen. Szeretném igénybe venni a CSOK-ot.
Előre is köszönöm.

Üdvözlöm!
Férjemmel elváltunk. Igényelhetem-e a csok-ot egyedülállóként használt lakás vásárlásra három gyerek után? Ha igen, milyen feltételei vannak?

Szeretnék érdeklődni, hogy egyedülállóként 2 gyerekre megkapom-e a szocpolt, mert lakást szeretnék venni, mivel most albérletben lakom a 2 kislányommal. Így szeretném ha választ kapnék arra, hogy megkapom-e. Ha igen, akkor mennyi lenne az az összeg?
Kérem mielőbbi válaszukat.
Köszönettel: Alexandra

Üdvözlöm.
Nem értem, ha gyes alatt tb támogatott vagyok, akkor miért nem kapok igazolást!! Ezek szerint akkor rajtam kívül még sok ezer ember elesik megint ettől a támogatástól. Ha nem kell visszafizetni, minek az OEP igazolás? Jelenleg az élettársam szociális segélyt kap, június 1-től bejelentett munkahelye lesz. Ő igényelheti?

Tisztelt Hitelnet!
Több kérdésem is lenne.
1. Válófélben vagyunk, van 5 gyerekünk. Ha hozzám kerülnek, igénybe vehetem a CSOK-ot egyedülállóként?
2. 5 gyermek után is ugyanannyi CSOK jár, mint 4 után? Vagy akkor több?
3. Ha közös megegyezéssel közös, megosztott felügyelet lesz (itt is lesznek és ott is, felváltva), akkor igénybe lehet venni a CSOK-ot? Ha igen, hogyan? Megosztva, „2 és fél” gyerek után?
4. Ha a válás után lesz új párom, és lesz még két gyerekünk, hogy változik ez (a 3-as pontra gondolok)? Össze kell házasodni a CSOK igénybevételéhez?
5. Amennyiben a CSOK fenti esetben megosztható, mi a teendő? Papírt kell írni a megosztásról? Vagy ez nem működik, az egyik félnek le kell mondania a CSOK-ról a másik javára?
Válaszaikat előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Áron

Érdeklődni szeretnék, hogy használt lakásvásárlásra az új szocpolt igényelhetem-e egyedülállóként egy gyermekre. Van önerőm és hitelt is vennék fel.

Szeretnék érdeklödni,hogy nekem is jár e a szocpol egyedül álló vagyok és tartos beteg a 14-éves fiam?Szeretném használt lakásomat fel újitani

Szép jó napot!
Használt lakást vásárolnék falun. Van két gyerekem, egyedül nevelem őket. Mennyi szocpolt kapnék rájuk? Van önerő is 1 millió,.a lakás kb 2,5 millió.
Segítsen, hogy hol induljak el, merre, kihez menjek?

Egyedülállóként, 38 évesen, 2 kiskorú gyermekkel igénybe tudom-e venni a szocpol támogatást használt lakás vásárlása esetén, Fundamenta lakáshitellel?
Köszönettel: Rita

Tisztelt Hitelnet!
Egy 4 és egy 2 éves gyermek, egyedülálló, 23 éves szülője vagyok. Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen lehetőségeim lennének. Esetleg hogy van-e, hogy egy két szobás, falusi házat megtudjunk venni gyermekeimmel? A ház ára 2.000.000 Ft lenne. Hogyan, milyen formában kaphatnék hozzá segítséget? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Elváltam és két gyereket nevelek (10 és 16 évesek), állandó bejelentett munkahelyem van. Nem új építésű lakást szeretnék vásárolni, miután eladtuk a közös családi házunkat a volt férjemmel. Igénybe vehetem a szocpolt ebben az esetben is? És mekkora összeget kaphatnék?

Jó estét!
Kérdezni szeretnék. Van egy 3 éves kisfiam, akit egyedül nevelek. Szociális segélyen vagyok. Szeretném kérdezni, hogy ilyen esetben jár-e a szocpol? Még nincs a nevemen ingatlan és szeretnék egy saját házat. Vagy csak azoknak jár, akiknek van munkahelyük?
Előre is köszönöm a választ.

Üdv,
azt szeretném tudni, hogy egyedülállóként kb. 50%-ban jelzáloggal terhelt ingatlantulajdonnal (32 m2) igényelhető-e szocpol születendő egy gyermek után? Van korhatár?
Köszönöm.

Üdvözlöm!
Párommal élettársként élünk. 2004-ben vettünk egy 49 nm-es használt lakást. Párom 43 én 42 éves vagyok. Három gyermekünk van. 16 13 évesek és a legkisebb 4 hónapos. Most mentünk át a frank alapú hitelről a forint alapúra. 2.800.000 forint hitelünk van még. Van valami reményünk, hogy használt lakásra is megadják valaha a szocpolt? Ez így szerintem nagyon igazságtalan.
Várom válaszát.

Én nem értek egyet ezzel az egész szocpollal. Én is egyedül nevelem a két gyermekemet és akKor legyünk földönfutók, ha az állam nem segít. Ez az egész szocpol a gazdag családoknak lett kitalálva, nem pedig olyanoknak mint mi vagyunk. Aki tényleg rá lenne szorulva, azon az állam nem segít.

2012. szeptemberében betöltöm a 35. életévemet, fiamat egyedül nevelem (5éves), saját tulajdonú lakásom nincs. Használt lakás vásárláshoz szeretném az önerő növeléséhez szocpol, félszocpol igénybevételét.(ha lehetséges) A megvásárolni kívánt ingatlan kb. 5-6 m Ft lenne, önerő: 3 m Ft. (megyei jogú városban)
Bármelyik pénzintézetben lehetséges lenne az igénylésük a hitel mellé?