Tisztelt Hitelnet!

Szeretném megkérdezni, hogy a szocpolt 2 gyermekre ki lehet-e használni egy 90 m2 területű ingatlan megvásárlására?
Mennyi lenne a szocpol összege?

Nincs önerőm, de élettársam 2 év munkaviszonnyal rendelkezik. (minimálbér).
Milyen feltételekre kell számítani?
Hogyan és hol igényeljem? Mennyi időt vesz igénybe?

Szeretnék minél előbb családi házat vásárolni. Sajnos 3 éve albérletben lakom, 35.000 Ft-ot fizetek és ebből már a saját házamat szeretném törleszteni.

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: Melinda

Kedves Melinda!

Amennyiben használt ház vásárlásáról van szó, akkor a szocpol sajnos nem vehető igénybe. A támogatás ugyanis csak új építésű lakóingatlan vásárlásához és új ház építéséhez használható fel jelenleg. Új építésűnek az a ház minősül, mely 2010. január 1. után kapott használatbavételi engedélyt és amelyet értékesítés céljára építettek, első alkalommal értékesítenek természetes személynek, valamint nem magánszemély az eladó.

Használt lakóingatlan megszerzéséhez lakásvásárlási hitel igényelhető. Fedezetként elfogadható a vásárolandó ingatlan, de önerő hiányában ez nem elegendő. Ha nem rendelkeznek a hitelfelvételhez szükséges készpénzzel, akkor a megvásárolni kívánt házon kívül kiegészítő ingatlanfedezetet kell bevonni. A plusz ingatlannak nem kell az Önök tulajdonában lenni. Ilyen esetben általában szülői ingatlant szoktak bevonni. Mindkét ingatlan értékének el kell érni legalább a 4,5-5 millió forintot és a plusz ingatlan tulajdonosainak is részt kell venniük a hitelügyletben. A hitelnyújtó bank jelzálogjogát bejegyzik mindkét ingatlanra.

A megfelelő ingatlanfedezettség mellett lényeges a jövedelemfedezettség is. Azt, hogy adott esetben mekkora összegű igazolt jövedelem szükséges, a hitelügylet további részleteinek ismeretében tudják Szakértőink kiszámolni. Meghatározó a felvenni kívánt hitelösszeg, a havi törlesztő részlet és az igénylők egyéb rendszeres havi kiadása. Használt lakásvásárláshoz piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakáshitel egyaránt igényelhető. Előbbihez minimum 3, utóbbihoz minimum 6 hónapos folyamatos munkaviszony szükséges.

A lakáshitel ügyintézése körülbelül 1 hónapot vesz igénybe. Amennyiben van lehetőségük plusz ingatlan bevonására, akkor kérjük, töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket az igényeiknek és lehetőségeinek megfelelő lakáshitelekről. A lakáshitelek aktuális törlesztő részletét előzetesen hitel számológépünk segítségével számolhatják ki.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése