Tisztelt Hitelnet!

Az lenne a kérdésem, hogy én és párom szeretnénk összeköltözni és hogy a szocpolt milyen feltételekkel lehet felvenni. Én 21 éves vagyok, párom 23 éves. Azt tudjuk, hogy a gyerekek számával függ össze a kalkulálása, viszont azt szeretnénk megtudni, hogy lehet-e előre igényelni. Mint például 3 gyereket szeretnénk egy adott időn belül. És hogy ez hogy működik új ház építése esetén, és ha kapunk, akkor megvan-e határozva mennyi lehet a ház nettó területe vagy egyéb dolgok.

Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel.
Niki

Kedves Niki!

Megelőlegező szocpol igénylésével kapcsolatban először is azt kell tudniuk, hogy csak házaspárok igényelhetik, élettársak nem. Ahhoz tehát, hogy jogosultak legyenek rá, mindenképpen össze kellene házasodniuk. A megelőlegező szocpol igénylésének életkorhatára 40 év, ebbe bőven beleférnek. A megelőlegező szocpol keretén belül maximum 2 gyermek után igényelhető a támogatás. Ha ezt megkapják, s a későbbiek során megszületik a 3. gyermek is, akkor az ő utána járó összeggel csökkenthető a fennálló hiteltartozás. Ahhoz, hogy igénybe tudják venni a később születendő gyermek után a szocpolt, szükséges tehát, hogy a lakásszerzéshez lakáshitelt is vegyenek fel.

Mint ahogy a szocpol, úgy a megelőlegező szocpol is csak újépítésű lakóingatlan vásárlásához és új ház építéséhez vehető igénybe. Ha Önök lakásépítésben gondolkodnak, akkor 2 gyermek után történő szocpoligénylés esetén legalább 60 négyzetméter hasznos alapterületű házat kell építeniük. Magasabb összegű támogatás jár azonban, ha a lakás hasznos alapterülete nagyobb 75 illetve 90 négyzetméternél. A hasznos alapterületnek felső határa is van, ami 160 négyzetméter. Ugyancsak növelhető a szocpol összege a ház energiahatékonyságának növelésével. Alapfeltétel, hogy az építendő ház legalább "B" energiahatékonyságú legyen, de "A", "A+" vagy passzív ház építésével jobb energetikai minősítés érhető el. Mindezeket számszerűsítve megtalálják honlapunkon.

Arról, hogy lakásépítés esetén milyen egyéb jogszabályi előírásoknak kell megfelelni, IDE kattintva tájékozódhatnak. A lakásépítéshez igényelhető legkedvezőbb kölcsönök törlesztő részletének megismerésében online lakáshitel kalkulátorunk nyújt útmutatást. Amennyiben kíváncsiak személyre szabott, díjmentes építési hitelajánlatunkra is, kérjük, töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Nekünk már van egy gyermekünk és még kettőt szeretnénk vállalni, ebben az esetben sem vagyunk jogosultak a 3 gyermek után járó CSOK-ra?