Tisztelt Hitelnet!

Egy dunántúli kisvárosban szeretnék vásárolni egy 5 millió forintos használt családi házat hitelből. 31 éves vagyok, 5 éve folyamatos közalkalmazotti munkaviszonyom van. Egyedül nevelem 11 és 16 éves gyerekeimet. Havi fizetésem 100.000 Ft.

Kérdésem: vehetek-e igénybe félszocpolt és közalkalmazotti hitelt?
Ha igen, akkor hol?
Ha nem, akkor milyen segítséget kaphatok, vagy milyen lakáshitelt javasolnának?

Köszönettel:
Ildikó

Kedves Ildikó!

Sem közalkalmazotti lakáshitel, sem félszocpol nem igényelhető jelenleg. E hiteltípus és támogatási forma 2009-ben felfüggesztésre került.

Használt családi ház vásárlásához jelenleg piaci kamatozású lakáshitelt kínálnak a pénzintézetek. A lakáshitel forint alapon érhető el. A ház forgalmi értékének meghatározott százaléka vehető fel hitelként. A finanszírozás arányát több tényező befolyásolja, például: a ház területi elhelyezkedése, a háztartás jövedelmi helyzete, rendszeres kiadások összege, stb. A vételár kiegyenlítéséhez tehát saját erő is szükséges, melynek összegét fenti tényezők befolyásolják.

Személyre szóló lakásvásárlási hitelajánlatot online ajánlatkérő űrlapunk kitöltésével kérhet. Hitelszakértőink ezt követően tájékoztatni fogják az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő lakáscélú jelzáloghitelekről!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

25 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jelenleg egy olyan lakásban lakunk, ami nincs a nevünkön, viszont a saját tulajdonunk, és vettünk fel rá szabad felhasználású jelzáloghitelt. Szeretnénk másik házat vásárolni, mivel ezt "kinőttük", és a szocpolt sem vettük még igénybe.
Kérdésem az lenne, hogy önerő nélkül, vagy kevés önerővel van lehetőség hitelfelvételre használt lakás vásárlásra, és a szocpol igénybevételére? A meglévő hitelem rendszeresen van fizetve, nincs elmaradásom, én és a feleségem is több éves folyamatos munkaviszonnyal rendelkezünk, minimálbér feletti jövedelemmel.

Tiszteletem.
Kérdezni szeretném, hogy bár listán szereplek, igényelhetek-e hitelt használt lakás vásárlására? Kapok családit három gyermek után, kettő után árvaságit illetve özvegyi nyugdíjat és gyest. Kaphatok-e hitelt illetve igényelhetek-e szocpolt? Egyedülálló anyuka vagyok.
B. Istvánné
Köszönöm válaszát.

Üdvözlöm!
Lakáshitelt szeretnék felvenni. 3 éve dolgozom közmunkásként, mindig megvolt hosszabbítva a szerződésem, most 2015.12.31.-ig szól, utána is meg lesz hosszabbítva. Jövedelmem 77.000 forint, készhez kapom. Élettársammal van 2 gyermekünk, ő jövedelme családi pótlék, gyes és más jövedelme 21.000 forint.
Július 1. után igényelnénk a szocpolt 1,2 millió és ez mellé kellene a 3 millió forint hitel, hogy megvehessünk a házat.
Megkapnánk a hitelt?

Üdvözlöm!
2 gyermekünk van és szeretnénk lakást venni. Én 2008-ban felvettem személyi kölcsönt, ami egy ideig sajnos nem volt fizetve, így a követeléskezelés viszi tovább a tartozást, de rendesen van fizetve. Páromnak is van minimális levonása egy korábbi kezességvállalásból eredően. Most készülünk összeházasodni! Ezek után arra lennék kíváncsi, hogy kaphatunk-e CSOK-ot és lakáshitelt?
Köszönöm!

Tisztelt Szakértő!
Férjemmel a közeljövőben használt lakást szeretnénk venni. Önerő, CSOK igénybevételével (1+1 vállalt gyermek) + hitel. Jelenleg GYED-en vagyok, 4 éves munkaviszonnyal, férjem 6 órás minimálbérre van bejelentve 2 éves munkaviszonnyal. 1-1,5 millió Ft hitelt szeretnénk felvenni. Lehetséges?

Tisztelt Cím!
Érdeklődnék, hogy üdülőövezetben lévő ingatlan (nyaraló, lakás, telek) esetén is igényelhető július 1-től két gyermek után a félszocpol? Önerőként felhasználható-e? Milyen hitel vehető igénybe a pluszban szükséges hitelfelvételhez?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel,
István

Jó napot !
Első lakást szeretnék. Van 2 millió készpénz, illetve első gyereket várjuk.
Milyen esélyek vannak? Mennyit adhatnak maximum az intézetek és a szocpol is belekalkulálható ? Közepesen jól keresők vagyunk. 3 gyereket szeretnénk.

Használt lakásra szeretnénk szocpolt és hitelt felvenni. A lakás vételára kb. 4.000.000 Ft. Ebben az ingatlanban jelenleg albérlők vagyunk. Én és a nejem 41 évesek vagyunk. Van két gyermekünk, melyek 13 és 8 évesek, a harmadik aki velünk él 23 éves. Sajnos mindketten KHR listán vagyunk. Szeretnénk érdeklődni, hogy milyen lehetőségeink lennének.

Jó napot kívánok!
Én 19 éves vagyok, az élettársam 21.
Az lenne a kérdésem mivel nekünk két gyerekünk van, ki tudnánk-e használni használt lakásra a szocpolt vagy valami ilyesmi? Mivel mi szeretnénk házat vásárolni és ha ki tudnánk használni a szocpolt, tudnánk mellé hitelt is felvenni és így meg tudnánk venni a házat, amit szeretnénk!
Köszönöm előre is a válaszolását!

Kérdésem az lenne, hogyha szocpolt igényelnék ami 1.300.000 lenne, de a ház ára 3.000.000, akkor önöknél lehet úgy hitelt felvenni (használt lakás vásárlás), hogy például 5.000.000 Ft-ból kifizetném ami kell még a ház megvételéhez + bútorokat vásárolnék? Vagy esetleg felújítás, korszerűsítés cím alatt meglehet ezt tenni?
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel : Alexa

Váraszón vásárolnék lakást Szabadság út 83 sz. lakásról van szó! Szeretném igénybe venni a szocpolt úgy, hogy beleszámolnák a vételárba és így vennék még fel kölcsönt! Szeretném megtudni, hogy mi a helyzet olyankor amikor a lakás a bank tulajdonába kerül haláleset miatt (a biztosító kifizette a régi tulajdonosnak). Az előző kölcsön rendezve lett az ingatlanon! De a bank tulajdona!! Tudomásom szerint az Erste Lakáslízing bank tulajdona. Abban kérnék segítséget, hogy a fent nevezett címen lévő lakással kapcsolatban információhoz jussak!

Szeretnék érdeklődni, hogy külföldön dolgozom, használt lakásra adnak-e hitelt? A párommal nem vagyunk házasok, márciusban lesz az esküvőnk. Neki van két gyereke, szocpol ilyen esetben jár-e?
Válaszukat előre is köszönöm!

1.5 szobás használt lakásunk kinőttük, mert megszületett 3. gyerekünk. 33-36 éves házaspár vagyunk. Az én nevemen van a lakás. Nagyobb használt lakásra vagy régebbi házra jár-e szocpol? Még sosem igényeltük. Illetve felvehetünk-e támogatott hitelt?