Igényelhető félszocpol és hitel házvásárláshoz?

Tisztelt Hitelnet!

Egy dunántúli kisvárosban szeretnék vásárolni egy 5 millió forintos használt családi házat hitelből. 31 éves vagyok, 5 éve folyamatos közalkalmazotti munkaviszonyom van. Egyedül nevelem 11 és 16 éves gyerekeimet. Havi fizetésem 100.000 Ft.

Kérdésem: vehetek-e igénybe félszocpolt és közalkalmazotti hitelt?
Ha igen, akkor hol?
Ha nem, akkor milyen segítséget kaphatok, vagy milyen lakáshitelt javasolnának?

Köszönettel:
Ildikó

Kedves Ildikó!

Sem közalkalmazotti lakáshitel, sem félszocpol nem igényelhető jelenleg. E hiteltípus és támogatási forma 2009-ben felfüggesztésre került.

Használt családi ház vásárlásához jelenleg piaci kamatozású lakáshitelt kínálnak a pénzintézetek. A lakáshitel forint alapon érhető el. A ház forgalmi értékének meghatározott százaléka vehető fel hitelként. A finanszírozás arányát több tényező befolyásolja, például: a ház területi elhelyezkedése, a háztartás jövedelmi helyzete, rendszeres kiadások összege, stb. A vételár kiegyenlítéséhez tehát saját erő is szükséges, melynek összegét fenti tényezők befolyásolják.

Személyre szóló lakásvásárlási hitelajánlatot online ajánlatkérő űrlapunk kitöltésével kérhet. Hitelszakértőink ezt követően tájékoztatni fogják az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő lakáscélú jelzáloghitelekről!
Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
25 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jelenleg egy olyan lakásban lakunk, ami nincs a nevünkön, viszont a saját tulajdonunk, és vettünk fel rá szabad felhasználású jelzáloghitelt. Szeretnénk másik házat vásárolni, mivel ezt "kinőttük", és a szocpolt sem vettük még igénybe.
Kérdésem az lenne, hogy önerő nélkül, vagy kevés önerővel van lehetőség hitelfelvételre használt lakás vásárlásra, és a szocpol igénybevételére? A meglévő hitelem rendszeresen van fizetve, nincs elmaradásom, én és a feleségem is több éves folyamatos munkaviszonnyal rendelkezünk, minimálbér feletti jövedelemmel.

Kedves Csaba!
Amennyiben nincs a nevükön lakóingatlan, jogosultak lehetnek a gyermekek utáni támogatásra használt lakás vásárlása esetén. Az, hogy mekkora összegű hitel felvételére jogosultak, több tényezőtől is függ, például a meglévő hitel után fizetendő havi részlet nagyságától, illetve a rendszeres, igazolható jövedelem összegétől, stb. Célszerű volna kitölteni online ajánlatkérő nyomtatványukat, s a további részletek ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket személyre szabott, díjmentes hitelajánlat formájában az elérhető hitelkonstrukciókról!

Tiszteletem.
Kérdezni szeretném, hogy bár listán szereplek, igényelhetek-e hitelt használt lakás vásárlására? Kapok családit három gyermek után, kettő után árvaságit illetve özvegyi nyugdíjat és gyest. Kaphatok-e hitelt illetve igényelhetek-e szocpolt? Egyedülálló anyuka vagyok.
B. Istvánné
Köszönöm válaszát.

Kedves Asszonyom!
A leírtak alapján jelenleg sajnos nincs lehetősége sem hitel-, sem szocpolfelvételre.

Üdvözlöm!
Lakáshitelt szeretnék felvenni. 3 éve dolgozom közmunkásként, mindig megvolt hosszabbítva a szerződésem, most 2015.12.31.-ig szól, utána is meg lesz hosszabbítva. Jövedelmem 77.000 forint, készhez kapom. Élettársammal van 2 gyermekünk, ő jövedelme családi pótlék, gyes és más jövedelme 21.000 forint.
Július 1. után igényelnénk a szocpolt 1,2 millió és ez mellé kellene a 3 millió forint hitel, hogy megvehessünk a házat.
Megkapnánk a hitelt?

Kedves Ferenc!
Arról, hogy megkaphatják-e a szükséges hitelt, további információk ismeretében tudnak pontos tájékoztatást adni Szakértőink, ezért kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Üdvözlöm!
2 gyermekünk van és szeretnénk lakást venni. Én 2008-ban felvettem személyi kölcsönt, ami egy ideig sajnos nem volt fizetve, így a követeléskezelés viszi tovább a tartozást, de rendesen van fizetve. Páromnak is van minimális levonása egy korábbi kezességvállalásból eredően. Most készülünk összeházasodni! Ezek után arra lennék kíváncsi, hogy kaphatunk-e CSOK-ot és lakáshitelt?
Köszönöm!

Kedves Kinga!
A CSOK jogosultságot a negatív tartalmú KHR információ nem befolyásolja, de lakáshitel igénylésénél kizáró ok.

Tisztelt Szakértő!
Férjemmel a közeljövőben használt lakást szeretnénk venni. Önerő, CSOK igénybevételével (1+1 vállalt gyermek) + hitel. Jelenleg GYED-en vagyok, 4 éves munkaviszonnyal, férjem 6 órás minimálbérre van bejelentve 2 éves munkaviszonnyal. 1-1,5 millió Ft hitelt szeretnénk felvenni. Lehetséges?

Kedves Asszonyom!
Az igénylőnek legalább a 8 órás minimálbért elérő jövedelmet kell igazolni a hitelfelvételhez. 6 órás minimálbér igazolása sajnos nem elegendő. A GYED önálló jövedelemként nem vehető figyelembe, csak legalább 8 órás minimálbéres igazolt jövedelem mellett kiegészítő jövedelemként. A fent leírtak alapján sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő hitelajánlatot adni.

Tisztelt Cím!
Érdeklődnék, hogy üdülőövezetben lévő ingatlan (nyaraló, lakás, telek) esetén is igényelhető július 1-től két gyermek után a félszocpol? Önerőként felhasználható-e? Milyen hitel vehető igénybe a pluszban szükséges hitelfelvételhez?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel,
István

Kedves István!
A CSOK akkor lesz elérhető vásárlás esetén, ha a célingatlan ingatlan-nyilvántartás szerinti megnevezése lakás vagy lakóingatlan. Üdülőként, nyaralóként vagy beépítetlen területként nyilvántartott ingatlan esetében a kedvezmény nem lesz elérhető.
A meglévő gyermekek után igényelt CSOK önerőként vehető figyelembe. Lakásvásárláshoz államilag támogatott és piaci kamatozású lakásvásárlási hitel egyaránt igényelhető. A legkedvezőbb hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Jó napot !
Első lakást szeretnék. Van 2 millió készpénz, illetve első gyereket várjuk.
Milyen esélyek vannak? Mennyit adhatnak maximum az intézetek és a szocpol is belekalkulálható ? Közepesen jól keresők vagyunk. 3 gyereket szeretnénk.

Kedves Balázs!
A leírtak alapján ekkora összegű önerővel van lehetőség lakásvásárlási hitel felvételére. A maximálisan felvehető hitelösszeg függ a vásárolandó lakás értékétől és az Önök jövedelmi helyzetétől. Erről pontos tájékoztatást tehát mindezek ismeretében tudnak adni Szakértőink.
Használt lakás vásárlásához július 1. után a szocpol – új nevén CSOK – is igényelhető lesz. Betöltött 24. terhességi hét után a magzat gyermeknek számít szocpoligénylésnél. Ebben az esetben további két gyermek vállalásával megelőlegező CSOK-ra is jogosultak lehetnek, ha házasok és 40 év alattiak.
Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunk megismeréséhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Használt lakásra szeretnénk szocpolt és hitelt felvenni. A lakás vételára kb. 4.000.000 Ft. Ebben az ingatlanban jelenleg albérlők vagyunk. Én és a nejem 41 évesek vagyunk. Van két gyermekünk, melyek 13 és 8 évesek, a harmadik aki velünk él 23 éves. Sajnos mindketten KHR listán vagyunk. Szeretnénk érdeklődni, hogy milyen lehetőségeink lennének.

Kedves Lajos!
KHR lista esetén sajnos egyik pénzintézetnél sincs lehetőség lakásvásárlási hitel felvételére. Amennyiben nem áll rendelkezésükre a vételár kifizetéséhez szükséges saját erő, akkor a szocpolt sem tudják igénybe venni július 1. után.

Jó napot kívánok!
Én 19 éves vagyok, az élettársam 21.
Az lenne a kérdésem mivel nekünk két gyerekünk van, ki tudnánk-e használni használt lakásra a szocpolt vagy valami ilyesmi? Mivel mi szeretnénk házat vásárolni és ha ki tudnánk használni a szocpolt, tudnánk mellé hitelt is felvenni és így meg tudnánk venni a házat, amit szeretnénk!
Köszönöm előre is a válaszolását!

Kérdésem az lenne, hogyha szocpolt igényelnék ami 1.300.000 lenne, de a ház ára 3.000.000, akkor önöknél lehet úgy hitelt felvenni (használt lakás vásárlás), hogy például 5.000.000 Ft-ból kifizetném ami kell még a ház megvételéhez + bútorokat vásárolnék? Vagy esetleg felújítás, korszerűsítés cím alatt meglehet ezt tenni?
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel : Alexa

Kedves Alexa!
Használt ház vásárlásához szocpolt nem lehet igénybe venni. Lakáshitel felvételére azért nincs lehetősége, mert 3 millió forint értékű ingatlant egyik bankpartnerünk sem fogad el fedezetként.

Váraszón vásárolnék lakást Szabadság út 83 sz. lakásról van szó! Szeretném igénybe venni a szocpolt úgy, hogy beleszámolnák a vételárba és így vennék még fel kölcsönt! Szeretném megtudni, hogy mi a helyzet olyankor amikor a lakás a bank tulajdonába kerül haláleset miatt (a biztosító kifizette a régi tulajdonosnak). Az előző kölcsön rendezve lett az ingatlanon! De a bank tulajdona!! Tudomásom szerint az Erste Lakáslízing bank tulajdona. Abban kérnék segítséget, hogy a fent nevezett címen lévő lakással kapcsolatban információhoz jussak!

Kedves Erika!
Használt lakásról lévén szó, a vásárláshoz szocpolt sajnos nem tud igénybe venni. Ha rendelkezik a szükséges önerővel, akkor az elérhető lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják online adatlapunk kitöltése után.
Az adott lakással kapcsolatban a tulajdonosként említett Erste Lakáslízing tud Önnek tájékoztatást adni.

Szeretnék érdeklődni, hogy külföldön dolgozom, használt lakásra adnak-e hitelt? A párommal nem vagyunk házasok, márciusban lesz az esküvőnk. Neki van két gyereke, szocpol ilyen esetben jár-e?
Válaszukat előre is köszönöm!

1.5 szobás használt lakásunk kinőttük, mert megszületett 3. gyerekünk. 33-36 éves házaspár vagyunk. Az én nevemen van a lakás. Nagyobb használt lakásra vagy régebbi házra jár-e szocpol? Még sosem igényeltük. Illetve felvehetünk-e támogatott hitelt?


25
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x