Igényelhető-e szocpol 40 év felett két gyerek esetén?

Tisztelt Hitel fórum!

Új ház építésébe kezdünk az idén, önerőből. Így viszont várhatóan 2 évig tart majd az építkezés. Van már két gyermekünk és én most múltam 40 éves. Jelenleg van ingatlan a nevünkön, de mire az építkezés befejeződik, el kell adnunk, hogy a belőle kivehető értéket hozzá tudjuk tenni az új ingatlanhoz.

Több kérdésem is lenne.
1. Igényelhetünk-e úgy szocpolt, ha nem akarunk hitelt felvenni az építkezéshez?
2. Igényelhetünk-e egyáltalán szocpolt, így, hogy én már elmúltam 40 éves?
3. Ha a fenti kérdésekre pozitív lenne a válasz, akkor is kérdés, hogy például az építkezés vége felé is igényelhető-e a szocpol, amikor már nincs másik ingatlan a nevünkön?
Bár mint jeleztem, önerőből szeretnénk építkezni, de a szocpolból kapható pénz nekünk is segítség lenne.

Várom megtisztelő válaszukat!
Üdvözlettel: Judit

Kedves Judit!

1. Lakásépítési támogatás (szocpol) hitel felvétele nélkül is igénybe vehető, ha az építkezés önerőből és szocpolból, kölcsön nélkül is megvalósítható.
2. Meglévő gyermekek után igényelt szocpol esetén nincsen előírás a támogatott személyek életkorára vonatkozóan. Mivel nem vállalt gyermekek után szeretnék igénybe venni a támogatást, ezért akkor is jogosultak lehetnek rá, ha esetleg mindketten elmúltak már 40 évesek.
3. A szocpol a használatbavételi engedély megszerzése előtt bármikor igényelhető. Lényeg, hogy az igényléskor még legalább olyan értékű munkálat legyen hátra, amekkora a szocpol összege. Másik fontos feltétel az, hogy a szocpolkérelem benyújtásakor nem lehet lakástulajdonuk. A támogatás iránti kérelmet tehát csak akkor tudják benyújtani, ha a meglévő lakásukat már eladták.

A szocpol igénylésének további feltétele, hogy az Általános Forgalmi Adó nélkül, az épület teljes nettó alapterületére számított, egy m2-re jutó bekerülési költség nem lehet több 300 000 Ft-nál, alacsony energiafogyasztású lakás esetében 350 000 Ft-nál. A 2 gyermek után járó támogatás összegét befolyásolja a ház hasznos alapterülete és energiahatékonysága.

Szocpolkérelmükkel majd valamelyik hitelintézetet kell felkeresniük. A kérelem abban az esetben is a bankokhoz nyújtható be, ha a támogatás mellé kölcsönt nem kívánnak felvenni.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
28 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
A párom és én elmúltunk 40 évesek. Most költöztünk össze. Neki van 2 fia, nekem 2 lányom. Új ház építése esetén jár-e nekünk a 10+15M Csok és hitel. Közös gyermekünk nincs.
Köszönöm válaszukat!
Marcsi

Kedves Marcsi!
Mivel nem közös gyermekek után történik az igénylés, ezért élettársként vagy Ön vagy párja gyermekei után igényelhetik a CSOK-ot. Ha házasok, akkor minden gyermek után igényelhetik. További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést is!

A feleségemmel elmúltunk már 40 évesek. Szeretnénk a cskot kihasználni lakásvásárlásra, használtra. 2 gyermekünk van.

Kedves Ferenc!
Meglévő gyermekek után 40 éves szülői életkor felett is igényelhető a CSOK. A használt lakásvásárlásra vonatkozó CSOK feltételekről IDE kattintva tájékozódhatnak. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést is!

Tisztelt Fórum!
40 éves elmúltam, van két kiskorú gyermekem. Új házat szeretnénk építeni az élettársammal (papír nincs róla) 50-50%-ban. Az élettársam nevén van több ingatlan. Az én nevemen van egy családi ház, de azt el szeretném adni még a beköltözés előtt.
Igényelhetek én szocpolt a két saját gyermekem után?

Kedves Heléna!
40 év felett meglévő gyermekek után is igényelhető a támogatás.
A meglévő lakástulajdon nem zárja ki a CSOK jogosultságot.
Ha mindketten szereznek tulajdonjogot az épített ingatlanban, akkor midenképpen együttesen kell hogy igényeljék a támogatást.
A jogosultság egyik feltétele, hogy az igénylők legalább egyike rendelkezzen 180 napos folyamatos TB jogviszonnyal.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést!

3 gyerekem van, 33 30 20 évesek. Felvehetjük a szocpolt és jár e még a különbözet vagy nem. Én 51 60 évesek vagyunk ?

Kedves Asszonyom!
25 évesnél fiatalabb eltartott gyermek után igényelhető CSOK. 25 évesnél idősebb gyermekre csak abban az esteben, ha megváltozott munkaképességű személy, akinek legalább egy éve tart az állapota, vagy egy év alatt előreláthatóan nem szűnik meg. A CSOK feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

A férjem és én 40 felettiek vagyunk (42, 44 év) egy 14 éves általános iskola és egy 18 éves gimnazista gyerekkel. Igényelhetjük -e az új szocpolt használt lakás vásárlása esetén.

Kedves Éva!
A leírtak alapján jogosultak lehetnek az új szocpolra július 1.-től. Az igénylés további feltételeit IDE kattintva ismerheti meg.

39 és 37 éves korú házaspár, két kiskorú gyermekkel, lakásfelújításra/bővítésre igényelhet-e szociálpolitikai támogatást? Ha igen, meddig és milyen összegben? Illetve, ha a pár egyik tagja szeptemberben tölti be a 40-ik életévét, jogosult marad-e? Úgy tudom, tervezik a szocpol korhatárának emelését 40 évre, ez mikortól léphet érvénybe (esetleg már érvényben van-e?), esetemben van-e relevanciája? Ha tudnak támogatást igényelni, az meddig jár?
Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Eszter!
Lakásfelújításra, lakásbővítésre nem igényelhető szocpol.
Szocpol jelenleg újépítésű lakóingatlan vásárlásához és új ház építéséhez igényelhető. Amennyiben a lakásszerzők meglévő gyermekek után igénylik a támogatást, akkor nincsen felső életkorhatár, vagyis 40 év felett is jogosultak lehetnek rá.
Még meg nem született gyermekek után megelőlegező szocpol igényelhető. Ez azonban 40 év felett már nem vehető igénybe.

Érdeklődnék, hány éves korig vehetem igénybe a szocpolt? Mik a feltételei új építés esetén?

Kedves Zoltán!
Ha meglévő gyermekek után kívánja igénybe venni a szocpolt, akkor az igénylőkre nézve nincsen felső életkorhatár.
Vállalt gyermekek után azok a házaspárok igényelhetnek szocpolt, akiknek életkora a szocpolkérelem benyújtásakor nem haladja meg a 40. életévet.
A szocpolos építkezés további feltételeiről IDE kattintva olvashat!

Ha betöltöttem a 40. életévet és egy használt házat szeretnék vásárolni, 2 gyermekünk van, de az egyik betöltötte a 18. életévét szeretném tudni, hogy esetleg jogosultak lehetünk-e a szocpolra? Választál előre is köszönöm!

Kedves Asszonyom!
A szocpol használt ház vásárlásához nem vehető igénybe. Amennyiben új házat vásárol vagy épít, akkor 40 év felett is jogosul lehet a támogatásra, mert meglévő gyermekek után igényelt szocpol esetén nincsen felső életkorhatár. 18. életévét betöltött gyermeke után akkor igényelheti a támogatást, ha a gyermek nappali tagozaton tanul és még nem töltötte be a 25. életévét.

Házvásárlásra szeretnénk a szocpolt kihasználni! Feleségem a második gyermekemet várja! 17 hetes! Mi a korhatár? Én 1970. március 30-án születtem! 43 éves vagyok! A feleségem 34 éves! Házat szeretnénk venni! Meg kell várni míg megszületik a baba?
Kérem segítsenek!
Köszönöm!

Kedves Emil!
A szocpol használt ház vásárlására nem vehető igénybe. Erre a célra állami kamattámogatású vagy piaci kamatozású lakáshitel nyújtható. Amennyiben érdeklik a hitellehetőségek, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Tisztelt Úr/Hölgy.
Arra szeretnék választ kapni, hogy jogosult vagyok-e szocpolra. Most töltöttem be a 40-t, van 2 gyermekem, egyedül nevelem őket. 2008-ban lakáshitelből vásároltam egy ikerház felét, szüleim segítségével, akik haszonélvezeti joggal rendelkeznek. Szeretném a tetőteret beépíteni a gyerek részére. Igényelhetek szocpolt?
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Tímea!
Meglévő lakóingatlan tetőtérrel történő bővítéséhez a szocpol sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra építési célú lakáshitelt igényelhet, ha az ingatlan terhelhetősége és az Ön jövedelmi helyzete ezt lehetővé teszi. Amennyiben ez a lehetőség is érdekli, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

A szocpol 40 éves korig igényelhető? Valamint kérdésem lenne, hogy én, a párom 9 éves kisfiára és a saját, 8 éves kislányomra együttesen igényelhetek-e szocpolt? Mindkét gyermeket együtt neveljük a párommal, a kisfiát a bíróság nekünk ítélte. Köszönöm a választ.

Kedves Krisztina!
Meglévő gyermekek után igényelt szocpol esetén nincsen életkorhatár, így az akkor is igényelhető, ha a támogatott személyek 40 év felettiek. Ha a gyermekek az Önök eltartásában vannak, akkor új ház építése vagy újépítésű lakóingatlan vásárlása esetén jogosultak lehetnek az utánuk járó szocpolra.

Az lenne a kérdésem, hogy 2014. 02. 07.-én leszek 40 éves, 2 éve vagyok párkapcsolatban, van gyerekünk, akkor mi már nem vagyunk jogosultak szocpolra?

Kedves Anita!
Meglévő gyermekek után 40 éves kor felett is igényelhető szocpol. A támogatás célja újépítésű lakóingatlan vásárlása és új ház építése lehet.

36 éves vagyok, a párom 43 éves. Érdeklődnénk, hogy így is igénybe vehetjük-e a szocpolt? Van kettő lányunk, egyik 4, másik 7 éves. Nincs ingatlanunk, albérletben lakunk.
Kérem, segítsen.
Köszönöm.

Kedves Katalin!
Meglévő gyermekek után igényelt szocpol 40 év felett is igénybe vehető. A szocpoltámogatás célja jelenleg csak új ház építése és újépítésű ingatlan vásárlása lehet. Ehhez önerő is szükséges. Készpénz hiányában plusz ingatlanfedezet bevonásával valósulhat meg a lakásszerzés. Fedezetként más személy tulajdonában lévő ingatlan is elfogadható.
Használt lakás vásárlásához egy összegű, vissza nem térítendő támogatás sajnos nem vehető igénybe. Önerő vagy plusz fedezet a használt lakás vásárlásához is szükséges.

41 éves vagyok, 3 gyerekkel – 18 év tovább tanul, 15 év, 8 hónap – vagyis gyesen vagyok. Ha jól tudom, ez munkaviszonynak számít. Lenne-e esélyem a szocpolra építés vagy vásárlás esetén? Hol tudnék még segítséget kérni? Tudnék-e hitelt felvenni ebben a helyzetben?
Jelenleg nincs saját lakásunk.
Köszönettel.


28
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x