Tisztelt Hiteinfo!
Érdeklődnék, hogy a 2003-ban vásároltunk házat, melyre hitelt vettünk föl, 2007-ben és 2009-ben születtek meg gyermekeink visszamenőleg igényelhetek-e utánuk állami támogatást(szocpol-t) a hitel törlesztésére? Olvasom itt, hogy sokan igényelhetnek visszamenőleg támogatást, jó lenne, ha mi is igényelhetnénk. Ha nem, pontosan miért nem, ha igen, akkor mi a menete, hova fordulhatunk? Válaszát előre is köszönöm: Ági
Kérdést feltette: Ági

Kedves Ági!

Nem ír arról, hogy használt vagy új házat vásároltak. Amennyiben használt lakóingatlanról van szó, akkor nem vehető igénybe utólagosan a támogatás. 2009. július 1. előtt kötött lakásvásárlási vagy lakásépítési hitelszerződések esetén ugyanis – a vonatkozó jogszabály szerint - csak akkor érvényesíthető a támogatás az utóbb született gyermekek után, ha már a szerződéskötéskor is volt gyermek és jogosultak voltak az utána járó támogatásra.

Új építésű ingatlan vásárlása esetén igényelhető visszamenőleg a támogatás, ha a méltányolható lakásigénynek is megfelelnek. A hitelt folyósító pénzintézethez kell fordulni, s a bank az együttköltözők és a szobák száma, valamint a lakás vételára alapján állapítja meg a jogosultságot.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó estét!
Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy egyedülálló anyaként igénybe vehetem-e a szocpolt? Van 4 gyerekem, nem dolgozom, gyeden vagyok és szeretnék egy házat, lakást venni, ezért jó lenne, ha igénybe tudnám venni a szocpolt.
Előre is köszönöm a válaszát.

Üdvözletem.
Érdeklődni szeretnék, hogy lakásfelújításra lehet-e igényelni szocpolt a 8 és 13 éves gyermekeim után özvegyként?
Köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
2014-ben vettünk egy ingatlant. Elkezdtük felújítani, építési naplót is nyitottunk. Hitelt vettünk fel rá.
A kérdésem az volna, hogy jogosultak vagyunk-e a csokra és/vagy felhasználhatjuk hiteltörlesztésre?

Tisztelt Hitelnet! Azt szeretném megkérdezni hogy 2009-ben született gyermekem után igényelhetek-e szocpol-t használt lakás vásárlás esetén?

Azt szeretném megkérdezni, hogy én nevelő szülő vagyok és már az első 3 gyermek után felvettem a szocpolt, de még ” kaptam még 2 gyermeket”, és most szeretnék lakást venni. Mivel nagyobb a lakás és a padlásteret is be lehet építeni, azért gondoltam, hogy megkérdezem, igényelhetném e a másik 2 gyermek után a kedvezményt? Már több mint egy éve vannak nálam. Előre is köszönöm.

Tisztelt Hitel info! 2006-ban igényeltem szocpolt első gyermekemre,új lakásra és egyedülállóként.2010decemberében megszületett második gyermekem.ezen anyáron sajnos újra egyedül nevelem gyermekeimet.Második gyermekem után igényelhetek -e szocpolt. válaszát köszönöm