Hozzászólás: 2011. november 24. - 12:36

Tisztelt Hitelnet!!
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz,hogy nekem van munkám tehát határozatlan idejű munkaszerződésem van 2006 január 19.-e óta.Jelenleg gyeden vagyok kisebbik fiammal a férjem sajnos munkanélküli.A szocpolt én igénybe vehetem így,hogy gyeden vagyok?
Válaszát köszönöm maradok tisztelettel:Kiss Istvánné

Tisztelt Kiss Istvánné!
A várhatóan 2012-től bevezetésre kerülő szocpol feltételei szigorodtak a korábbiakhoz képest. A tervezet szerint szigorú előírás lesz az igénylés során, hogy legalább egyikőjüknek rendelkezni kell 6 havi folyamatos aktív munkaviszonnyal a jelenlegi munkahelyén. Hangsúlyozzuk, hogy ez még csak egyelőre a tervezet, pont törvény vagy jogszabály nincs. Ennek értelmében tehát akkor, ha a férje munkanélküli, Ön pedig  csak a GYED-et kapja, nem lesz igényelhető a támogatás. Amint további részletek is ismertek lesznek, közölni fogjuk oldalunkon, kérjük látogasson vissza később.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Az a kérdésem lenne, hogy 23 éves vagyok, 3 évig dolgoztam egyfolytában. Jelenleg gyeden vagyok egészen 2016. márciusig. A gyedem 101.000 Ft. Szabolcs megyében szeretnék használt lakást venni. Egyedülállóként igényelhetem-e a CSOK-ot? Ha igen, mik kellenek hozzá s mekkora az összege, mennyi önerő kell hozzá?
Válaszukat köszönöm.

Azt szeretném tudni, hogy gyedre igénybe lehet-e venni a szocpolt? Mert szükségünk volna a házra nagyon és ha munkaviszony kell, akkor azt nem tudnám teljesíteni, mert szegény faluban élünk és itt nincs munkalehetőség. Ezért kéne, hogy gyedre igénybe tudnám-e venni.
Előre is köszönöm, válaszoljanak minél hamarabb!

3 gyermekem van, igénybe szeretném venni a szocpolt. Gyeden vagyok és munkahelynek számít-e?

Annyit szeretnék csak megtudni, hogy külföldi (esetemben németországi) munkaviszony elfogadható-e a szocpol igényléséhez?

2006. február óta van munkahelyem. 2008. augusztusban elmentem táppénzre terhességem kiderülése után. 2012. márciusban lejár a gyesem. A kérdésem, hogy a gyes beleszámít-e a 6 hónapos munkaviszonyba? Vagy csak akkor lehet igényelni a szocpolt, ha gyes után dolgozok legalább 6 hónapot?

Tisztelt Hitelnet!!
Feleségem GYED-en van, folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik. Én több éve külföldön dolgozom, folyamatos munkaviszonnyal 2010 januárja óta. Kérdésem az lenne, igényelhetünk szocpoltámogatást? Az építkezést 2010-ben kezdtük és már érvényes használatbavételi engedélyt kaptunk 2011-ben.
Köszönettel.
Antony