Üdvözlöm!

Most jutottunk el odáig, hogy tudnunk venni egy kis használt lakást a párommal. Terveink szerint 4-5 év alatt ismét össze tudnánk spórolni annyi pénzt, hogy saját házat építsünk magunknak.

A kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e valahogy oldani azt, hogy a szocpolt fel lehessen venni majd az építkezésnél? Jelenleg kizáró ok, ha lakástulajdonnal már rendelkezünk. Ezt pontosan, hogy kell érteni? Ha csak az egyikünk nevére íratjuk most a lakást, akkor a másikunk még igényelheti a szocpolt? Vagy ha a lakást a gyerekünk nevére íratnánk az megoldás lenne-e?

Válaszát előre is köszönöm!
Szabolcs

Kedves Szabolcs!

Mivel szocpol igénylésekor sem az igénylőnek, sem házastársának, élettársának, kiskorú gyermekének, együttköltöző családtagjának nem lehet vásárlás útján szerzett lakástulajdona, ezért ha most egyikük nevére kerülne a lakás, akkor a szocpol egy későbbi építkezéshez történő igénylésénél ez ugyanúgy kizáró okot jelentene, hacsak nem értékesítik a használt lakást.

Ha ugyanis a tulajdonban lévő lakás eladásra kerül, s annak vételárát beforgatják az építkezésbe, akkor jogosultak lehetnek szocpolra. Ezt figyelembe véve most közös névre is vásárolhatják a használt lakást, amit aztán építkezés előtt értékesítenek.

A támogatásra való jogosultsághoz szükséges, hogy a további feltételeknek megfeleljenek. Azt ugyan előre nem lehet tudni, hogy 4-5 év múlva elérhető lesz-e a szocpol, s ha igen, milyen feltételekkel, de a szocpoligénylés mostani feltételeit IDE kattintva olvashatja.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése