Tisztelt Hitelnet!

Meglévő tehermentes 70 nm-es családi házunkat szeretnénk bővíteni teljesen új 50 nm-es házrésszel (nappali + gyerekszoba). Egy kétéves gyermekünk van és még egyet tervezünk a közeljövőben. Hozzáépítéshez igényelhető a szocpol? Ha igen, ennek mekkora két gyermek esetén az összege?

További kérdésem lenne még, hogy napkollektoros korszerűsítéshez létezik valamiféle pályázat? Hova kell benyújtani, ha igen?

Köszönettel, Timi

Kedves Timi!

A leírtak alapján nem teljesen új lakóingatlant építenek, hanem meglévő családi házukat bővítik két új lakószobával. Az adott munkálatok bővítésnek és nem új ház építésnek minősülnek, ezért ehhez szocpolt nem tudnak felvenni. A vonatkozó kormányrendelet értelmében ugyanis lakásépítési támogatás (szocpol) csak új lakóház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához igényelhető.

Lakásbővítéshez lakáscélú jelzáloghitelt vehetnek igénybe. Ezt a kölcsönt forint alapon nyújtják a bankok, így árfolyamkitettség nincsen. A bővítéshez igényelhető hitelek állami kamattámogatással és piaci kamatláb mellett egyaránt igénybe vehetők. Támogatott hitelkonstrukció esetén a havi törlesztő részlet megfizetéséhez biztosított kamattámogatás a futamidő első 5 évében érvényesíthető. Annak lejárata után piaci kamatozású lesz a kölcsön, az akkori piaci kamatláb alapján kerül majd meghatározásra az adós által fizetendő havi törlesztés. A bővítési hitelek aktuális törlesztésének online Hitelkalkulátorunk segítségével nézhet utána.

Lakásbővítési célú hitelkérelem elindításához szükség van a jogerős bővítési engedélyre, tervdokumentációra, műszaki leírásra és a bővítési munkálatokat tartalmazó költségvetésre. A felvett kölcsön összege nem haladhatja meg a költségvetés összegét. Piaci kamatozású bővítési hitel esetén nincsen jogszabály által előírt számlabemutatási kötelezettség. Államilag támogatott kölcsön esetén a költségvetés 70%-át, illetve amennyiben a kölcsön összege ezt meghaladja, a teljes hitelt számlával kell lefedni. Az állami kamattámogatású bővítési hitelek feltételeit IDE kattintva ismerheti meg!

A bővítéshez közvetlenül kapcsolódó dokumentumokon kívül jövedelemigazolás is szükséges a hitelkérelem elindításához. Ez nem lehet 30 napnál régebbi. Piaci hitelhez legalább 3, támogatott hitelhez legalább 6 hónapos folyamatos munkaviszony szükséges. Alapfeltétel legalább a minimálbér összegét elérő kereset igazolása. Továbbá a hiteligénylők adatai negatív tartalommal nem szerepelhetnek a BAR listán.

Korszerűsítéshez kapcsolódó pályázatok ügyében irodánk nem illetékes, így ebben a kérdésben sajnos nem tudunk Önöknek segíteni. Ellenben, ha szeretnék megismerni a lakásbővítéshez igényelhető legkedvezőbb banki hiteleket, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink személyre szabott, díjmentes bővítési hitelajánlatot készítenek Önöknek!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
30 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv!
Jelenleg ápolási díjat kapok. Van egy kiskorú gyermekem. Egyedülállóként igényelném használt lakás vásárlására a szocpolt.
Érdeklődnék, hogy az ápolási díjat is 6 hónapig kell, hogy kapjam, hogy beadhassam a szocpolra az igényt és mik a további feltételek jelenleg?

Két gyermekünk van és szeretnénk még egy szobát hozzáépíteni a házunkhoz alaptól kezdve, akkor mi jogosultak vagyunk a szocpolra?
Előre is köszönöm.

Az lenne a kérdésem, hogy a CSOK támogatást mikortól lehetne igénybe venni és hol kell elindítani? Én 5 gyereket nevelek és 2006-ban már igénybe vettem 3 gyerekre építkeztem és most szeretném bővíteni.

Egy szerkezetkész házat szeretnénk venni és adásvétel után bővíteni. A ház kb. 60 %-os készültségi fokú, 30 m2-es. Részben hitelből vennénk meg és szeretnénk bővíteni min. a szocpol szerinti méretre. Nincs használatba véve, egy módosított építési engedéllyel bővítenénk és utána kapna használatbavételi engedélyt. A bővítéshez kaphatunk szocpolt?
Köszönöm!

Két kiskorú gyermeket nevelek egyedül. Egy kicsi házat vettem OTP hitellel, amit még most is fizetek. Egy kis pénzt összespóroltam, tervet csináltattam, hogy ne 30 m2-en lakjunk hárman. Sajnos egy szélhámos intézménnyel akadtam össze, ahonnan kölcsönt reméltem, de még én fizettem. /Erre nem telik az államnak, hogy ilyen szélhámosok ne tudjanak ilyen szerencsétleneket kihasználni./ Most itt állok félig szétvert házban, se anyag, se munkabér. Soha nem kaptam szocpolt, havi 4,-4,5 ezret még valahogy /törlesztő részletet/ elviselnék.
Bármilyen használható ötletet köszönettel fogadnék.

Szeretném megkérdezni 2005-ben vettünk egy használt lakást. Szeretnénk hozzáépíteni egy szobát, mivel három családra nőttünk. Mennyi szocpolra számíthatunk és milyen feltételekkel?
Válaszukat nagyon szépen köszönöm.
Zsolt

Jó napot kívánok!
Szeretném megtudni, hogy igényelhetek-e félszocpolt, ha a már meglévő 80-90 m2-es lakásomhoz szeretnék építeni egy 20 m2-es szobát? 1 gyermekem van. Az ingatlan az én tulajdonomban van. Én 43 éves vagyok, az élettársam 31 éves.
Köszönöm előre is válaszaikat!
Üdvözlettel.
Zoltán

Meglévő ház utána építésére jár-e szocpol? 1 gyerekre jár-e és mennyi? Ha az egyik fél 40 elmúlt, a másik 30 múlt, akkor hogy lehet igényelni a szocpolt? Nem házastársak, hanem csak élettársak, akkor hogy lehet felvenni?

Tisztelt Szakértő!
Családi házban élünk öten, 3 gyermekkel, de túl kicsi, mert csak két szobánk van. A két nagyobbik gyerekre régen kaptunk támogatást, bár ott sem tudtuk az egész összeget kihasználni. Két éve született meg a harmadik gyermekünk, és így már nehezen férünk el. Pár éve járt a támogatás lakásbővítésre is. Szeretnék érdeklődni, hogy ez bevezetésre kerül-e megint?
Köszönöm válaszát.

Hol igényelhetem a szocpolt, ha egy saját tulajdonú családi házat bővítünk? 1 gyerekünk van, 35 év alatt vagyunk és jelenleg is folyamatban van a ház bővítése. Hitelt vettünk fel az építkezésre, de igénybe vennénk a szocpolt is.

2 kiskorú gyermekem van és a lakásunkba csak 1 szoba van, ezért szeretnék szocpolt felvenni lakásbővítésre. Ennek mi a feltétele? Igényelhető-e?
Válaszát előre is köszönöm.
Andrea

A kérdésem a következő lenne: lehet-e szocpolt lakásbővítésre felvenni? (két kiskorú gyermekem van) Ha igen, milyen feltételei vannak?
Tájékoztatást előre köszönöm.

Üdvözlöm.
Attila vagyok és azt szeretnénk tudni a feleségemmel, hogy a meglévő ingatlanunkat bővíteni szeretnénk, vagy korszerűsíteni, mivel két kiskorú gyereket nevelünk és 2 szobás!
A kérdésünk, hogy az igényünkre jár-e valamennyi összegben a szocpol?
Válaszát előre is köszönjük.

Két gyermekem van, minimálbér a keresetem. Van egy használt lakásom, amit szeretnék bővíteni még egy szobával. Szeretném tudni, milyen lehetőségem van.

Zártkertben lévő gazdasági épületnek minősülő használati vételi engedéllyel rendelkező, 98 nm alapterületű ingatlanunk bővítését szeretnénk kettő gyerekszobával megtoldani! Valamiféle szocpolos támogatást lehetne-e ilyen feltételekkel igényelnünk? Egy gyermekkel rendelkezünk! Esetleg visszamenőleg jár-e valamilyen támogatás? 2011-ben kaptunk rá használatba vételit!
Köszönöm szépen a válaszát!