Üdvözlöm!

Érdeklődésem a következő!
Vettünk egy tetőteres házat a férjemmel. Jelenleg 2 gyermekünk van, 3 hónapon belül lesz meg a harmadik gyerkőc! Férjemnek folyamatos munkaviszonya van, nincs köztartozásunk stb.

Az ingatlan állapota nem lakható, nincs bent fűtés, nincs nyílászáró, nincs víz, szóval szerkezetkész állapotban van! A tetőt is le kell cseréljük, nincs rajta lakhatási engedély sem. Említettem, hogy tetőteres ingatlanról van szó és lépcső sincs benne. Viszont az építési engedély elég régi, kb. 20 éve lett építve.

Érdeklődnék, hogy ilyen esetben milyen elbírálásban részesülünk vagy hova lehetne kérelmet beadni (még ha el is utasítanak) legalább megpróbálni!

Előre is nagyon köszönöm a segítségüket!
Minden jót!
Üdv: Gyöngyi

Kedves Gyöngyi!

A szocpoligénylés azokhoz a hitelintézetekhez adható be, melyek a támogatás nyújtására való szerződést megkötötték a Magyar Államkincstárral. A legtöbb pénzintézetnél erre már van lehetőség.

A leírtak alapján azonban úgy véljük, hogy Önök nem jogosultak szocpol igénybevételére. A hatályos szocpolrendelet ugyanis kimondja, hogy a támogatás építkezéshez abban az esetben vehető igénybe, ha az építési engedélyt 2010. január 1. után adták ki. Az Önök által megvásárolt ingatlan építési engedélye azonban ennél régebbi, ami kizárja a jogosultságot.

Mivel az ingatlanra még nincsen lakhatási engedély, ezért a ház befejezéséhez építési kölcsönt igényelhetnek. Korszerűsítési hitelt csak lakhatási engedéllyel rendelkező házra lehetne felvenni. Az építési hitelhez jogerős építési engedélyre, tervdokumentációra, műszaki leírása és költségvetésre van szükség. Az építési hitelt a bankok szakaszosan folyósítják, készültségi foknak megfelelően, melyet műszaki szakértő határoz meg.

Építkezéshez piaci kamatozás és államilag támogatott építési hitelt lehet igénybe venni. Azt, hogy milyen típusú építési hitelre lehetnek jogosultak, bővebb információk ismeretében tudják Szakértőink megmondani. Az otthonteremtési támogatás keretében nyújtott, 5 éves kamattámogatású kölcsönre nem lehetnek jogosultak, mivel ott is előírás, hogy az építési engedélynek 2010. január 1. után kiadottnak kell lenni. A többgyermekes családok számára nyújtott, 20 éves kamattámogatású építési hitelre azonban jogosultak lehetnek, ha a többi feltételnek is megfelelnek, ott ugyanis nincsen ilyen, az építési engedély kiadására vonatkozó időbeli korlát.

A hitellehetőségek megismeréséhez kérjük, töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványukat, s Szakértőink ingyenes, személyre szóló hitelajánlatot készítenek Önöknek!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése