Tisztelt Szakértő!

2010-ben családi ház építésébe kezdtünk, melyet 2013 tavaszán szeretnénk befejezni. Jelenleg 80%-os a készültség. A ház alapterülete 160 m2, ennek értékbecslő által becsült összege 25.500.000.-Ft. A ház megépítéséhez a Fundamenta lakáskassza Zrt-től felvettünk 4 millió forint hitelt. Számlavezető bankunk Pannon Takarékszövetkezet. Egy kétéves gyermekünk van és még egy gyermeket vállalunk.

Abban kérném segítségét, hogy Ön szerint jogosultak vagyunk-e a szocpolra? Ha igen, hol tudnánk ezt igényelni?

Válaszát várva, üdvözlettel: Kata

Kedves Kata!

A szocpoligénylés összes feltételét ITT olvashatja. Ha valamennyi előírásnak megfelelnek, akkor jogosultak lehetnek a támogatás igénybevételére.

A problémát esetlegesen az jelentheti, hogy szocpoligénylésnél is teljes mértékben le kell fedni a költségvetést. Mivel Önök már igényeltek lakáshitelt az egyik hitelintézetnél, ott elfogadott költségvetésük van, melyben nem szerepel a szocpol összege. Ez azt jelenti, hogy a házuk felépítéséhez szükséges anyagi fedezet - a költségvetésük szerint - szocpol nélkül is biztosított. A támogatás igénybevételéhez a költségvetést növelni kellene legalább a szocpol összegével, amit nem biztos, hogy utólag meg lehet tenni.

Továbbá mivel a Fundamenta nem foglalkozik lakásépítési támogatás nyújtásával, ezért kérdéses, hogy a szocpol igénylése - másik hitelintézetnél - a gyakorlatban egyáltalán megvalósítható-e. A szocpol azon hitelintézeteknél igényelhető, melyek az erre vonatkozó szerződést megkötötték az Államkincstárral. A kérdés tisztázása érdekében javasoljuk, hogy keressék fel valamelyik pénzintézetet.
 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
3 kiskorú gyerekünk van, szocpolt szeretnénk elindítani és hitelt is szeretnénk felvenni.
Az lenne a kérdésem, hogy a takarékszövetkezetekben is el lehet indítani? És mennyi jár 3 gyerekre? Tégla építésű lehet csak az ingatlan?
Előre is köszönöm a válaszát.
Üdv.
Alexandra

Szeretném eladni az ingatlanomat. Milyen papírok kellenek hozzá? Szocpolra szeretnék megvásárolni az ingatlant.

Igényelhető-e a szocpol abban az esetben, ha olyan hitelintézetnél vesszük fel a kölcsönt, aki nem foglalkozik ezzel a támogatással? Ha ilyenkor is igényelhető, akkor ennek mi a menete?
Használt lakást vásárolnánk, egy gyermekünk van, mind ketten 35 év alattiak vagyunk.
Válaszát előre is köszönjük!

Tisztelt Cím!
Érdeklődni szeretnék, hogy hol lehet igényelni a szocpolt, milyen dokumentumok szükségesek hozzá, mi az első lépés és teendő?
Párom és én (még nem vagyunk házasok) jövőre tervezzük az első gyermeket, jelenleg szülőknél lakunk, de már vásároltunk egy telket és jövőre építkezni szeretnénk. A telek külterületen van – városon kívül – de építhető rá lakóház. Két gyermeket szeretnénk, jelenleg 30 illetve 31 évesek vagyunk.
Válaszukat előre is köszönöm!

Szeretnék igényelni szocpolt és lehet-e igényelni ez lenne a kérdésem!!!!!