Tisztelt Hitelnet!

67%-os, 62 éves rokkant nyugdíjas vagyok. Feleségem 40 éves, sajnos csak nyaranta kap munkát /6 hónap és alkalmi munkák/. Egy tízéves kislányunk van. Szigligeten, külterületen lakunk, feleségem nevén lévő kis, egy szobás régi, vizes, dohos 62 négyzetméteres házunkban. Én súlyos mozgáskorlátozott vagyok, a környéken nekem való munkalehetőség nincs.

Kérem, írják meg, igényelhetünk-e szocpolt? Ha igen, hogyan, mennyit, hol?
Jelzálog nincs a házon, és minél kevesebb hitelt szeretnénk felvenni, ha lehet.

Köszönöm fáradozásukat.
István

Kedves István!

Lakásfelújításhoz sajnos nem vehető igénybe szocpol. Ez a hitelintézeteknél elérhető támogatás jelenleg csak új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához igényelhető, de 1 gyerek után e két lakáscél esetén sem jár. A jogosultsághoz legalább 2 meglévő vagy "vállalt" gyermek szükséges.

A felújítási munkálatok elvégzése lakáshitelből történhet, mely piaci kamatozás mellett, forint alapon érhető el. Az, hogy hitelképesek-e, több tényezőtől is függ, de a két legfontosabb a következő:

Egyrészt a hitelfelvételhez ingatlanfedezet szükséges. Fontos kérdés, hogy az Önök külterületen lévő háza az ingatlan-nyilvántartásban milyen típusú ingatlanként van bejegyezve. Gazdasági épületet, zártkertet ugyanis a legtöbb pénzintézet nem hitelez. Külterületen lévő, lakóházként használt ingatlanra csak egyedi elbírálás alapján nyújtható kölcsön. Ugyancsak meghatározó az ingatlan értéke. Bankpartnerünk belső szabályzata szerint a fedezetül bevont ingatlan hitelbiztosítéki értékének el kell érni legalább a 4 millió forintot. Ez azt jelenti, hogy a forgalmi értéknek minimum 5-6 millió forint között kell lenni.

Másrészt hitel kihelyezésére csak megfelelő jövedelemigazolás esetén kerülhet sor. Az alkalmi munkából származó keresetet egyik pénzintézet sem tudja elfogadni hitelfelvétel során. A hitelfelvevőnek érvényes munkaszerződéssel kell rendelkeznie, nem lehető próbaidőn és nem állhat felmondás alatt. Jelenlegi munkahelyén meg kell lenni legalább a 3 hónapos folyamatos munkaviszonynak. Ön rokkant nyugdíjasként akkor lehet jogosult hitelfelvételre, ha a rokkantság végleges és nem kell többet felülvizsgálatra mennie. Az erről szóló igazolást be kell nyújtani a pénzintézetnek. A rokkant nyugdíj összegének el kell érni legalább a minimálbér összegét, ami jelenleg nettó 64.190 Ft.

Amennyiben a fent leírt feltételeknek megfelelnek, akkor számoljon lakásfelújítási hitel kalkulátorunkkal és kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hiteltanácsadóink tájékoztatni fogják Önöket a lakásfelújításhoz esetlegesen felvehető hitelkonstrukciókról!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

48 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Nekünk bent maradt a szocpolból 760000 Ft.
Lehetséges-e hogy kihasználjuk most?

Jó napot.
Érdeklődnék, hogy 2 gyerekre új ház építése lehetséges-e? Ha igen, mennyit adnak?
Előre is köszönöm.

Jó napot!
Igényelni szeretnénk a szocpolt. 2 gyermekem van, de nem a jelenlegi férjemtől! Így lehetséges? Hogyan tudom elintézni? Felújításra szeretnénk, mert a férjemnek van saját tulajdona!
Köszönöm a választ.

Jó estét!
Nekem van egy gyermekem, a párommal fel szeretnénk újítani a lakásunkat. Utólag is fel tudom venni a szocpolt?
Előre is köszönöm.

A 2015 júliusától igényelhető CSOK használt ingatlan felújítására is felhasználható lesz?

Használt ingatlan felújítására lehet szocpolt felvenni 1 gyerek után? A felújítás annyit jelentene, hogy most jelenleg 2 helyiség használható a 4-ből. Fürdőszoba is hiányzik. A nem használt 2 szoba teljesen felújításra szorul és jelenleg gyerekszoba sincs.
És érdekelne, hogy ezért lehet-e igényelni szocpolt?
Köszönettel.
Dalma

Tisztelt szakértő!
2013. 12. 10.-én született meg Ramóna nevű kislányunk. Mi még nem igényeltük a szocpolt. Van egy házunk, ezt szeretnénk belőle felújítani.
Érdeklődni szeretnénk, hogy mi a feltétele annak, hogy igénybe tudjuk venni. Egy gyermekünk van és egy családi házunk.
Előre is köszönöm válaszát!
Ha a válasza után lenne még kérdésem, azt feltehetem?

Üdvözlöm.
Anita vagyok, 30 éves, egyedülálló anyuka. Most lesz két éves a kisfiam, aki után nem vettünk fel szocpolt. A kérdésem az lenne, hogy lakásfelújításra is lehet felvenni szocpolt? És mi kell hozzá, milyen feltételek? Vagy ehhez be kell vállalnom még egy gyermeket négy éven belül? Milyen támogatást kaphatok belső felújításra?

Jó napot!
Mi egy önkormányzati lakásban lakunk és azt szeretnénk felújítani. Erre szeretnénk szocpolt igényelni.
Kaphatunk-e erre a célra ilyen típusú támogatást?

Jó napot kívánok!
A nevem Katalin. Szeretném a meglévő házam felújítását és azt hallottam, hogy fel lehet venni a félszocpolt is arra a célra. Sajnos nagyon kellene, mert már nem fiatal lakás. Én egyedülálló anyaként szeretném biztonságos lakásban nevelni továbbra is a gyermekeimet. Legtöbb amit a házon kéne csinálni az a tető, a többi már nem lenne olyan nagy munka.
Előre is köszönöm válaszuk.
Tisztelettel.
Katalin.

Szeretnék érdeklődni, hogy 2 éve vettünk egy kis házat, ami régi vályogház. Az egyik szobát újítani szeretnénk. Hogyan vehetnénk igénybe a szocpolt? 2 gyerek van, egy 3 és fél éves és egy 2 éves. Ez után szeretnék érdeklődni, hogy milyen módon tudnánk igénybe venni.
Szeretnék minél hamarabb választ.

Egygyermekes anyuka vagyok. Van férjem, jelenleg apósoméknál lakunk. Jár egy gyermek után a félszocpol? Hol lehet igényelni? Lakásfelújításra kéne, ha lehet igényelném.

T. Hitelnet.
Azt szeretném megkérdezni, hogy jelenleg 51 m2-ben lakunk 5-en, 1,5-szoba. Nagyobb ingatlant szeretnénk vásárolni, 3 szobást. Én és a két lányom, 2 unokám. A kisebbik súlyosan mozgássérült, ehhez szeretnénk felvenni a szocpolt, mivel át kell alakítani a lakást tolószékes mozgáshoz. Ez idáig falba ütköztünk. Elutasítottak, mivel elvált vagyok. A lányom élettársa lelépett, így ketten nevelünk 3 kiskorú gyereket. Van rá esély, hogy felvehessük a szocpolt?
A válaszukat előre is köszönöm.
Erika

Üdv!
2 gyerekem van. Van egy régi házam, 3 szobás, főúton helyezkedik el. Az ügyben érdeklődnék, hogy a szocpolt felújításra fel lehet-e venni? Elég régi a ház, ablakcsere, tető felújítás, szigetelési munkák, ezeket bele lehet-e venni a szocpol összegébe? Vagy mi a teendő?

A húgommal vagyunk tulajdonosok egy házon. Nekem van egy fiam, ő ikreket vár. Ilyenkor lakásfelújításra hogyan kapjuk meg a szocpolt?
Kérem segítsenek.

Tisztelt Hitelnet Csoport!
Kérdezném szocpol (félszocpol) támogatással kapcsolatban, hogy családi házat szeretnénk felújítani (fürdőszoba, konyha felújítás) jelenleg 2 gyermekünk van, szeretnénk még 1 gyereket, igényelhetnénk-e valamilyen formáját ez esetben a szocpol támogatásnak?
Illetve ha nem, az esetben igényelhető-e, hogy családi ház tetőfelújítása, vagy tetőtér beépítése?

Szép estét kívánok!
Arról szeretnék tudomást szerezni, hogy két gyermek után, használt családi ház felújítására, hitelt nem szeretnénk felvenni hozzá, megkaphatjuk-e a szocpolt?
Válaszát előre is köszönöm.

Igénybe tudja-e venni, aki már három gyerekre igénybe vette, de róluk már lejárt, de 3-ra nem lett igénybe véve.
Van-e lehetőség rá?

Üdvözlöm!
Együtt élek a párommal, akinek a lakott lakás a nevén van, ami 48 m2. Együtt neveljük a két gyermekünket.
Szeretném megkérdezni, hogy igényelhetünk-e a gyerekekre szocpolt felújítás céljából?
Köszönöm a válaszát!

Jó napot kívánok!
Egyedülálló 2 gyermekes anyuka vagyok. Érdeklődni szeretné,k hogy én igénybe vehetem-e a szocpolt lakásvásárlásra vagy felújításra új vagy régi házra? Jövedelmem csak a gyes és a családi pótlék. Ha igényelhetem, akkor hol kezdjem el?
Válaszát előre is köszönöm.

2006-ban vásároltunk lakást! Akkor igényeltük a szocpolt, de elutasítottak azzal az indokkal, hogy nincs gyerek és nem jár!! !Még papírt sem adtak kitöltésre! Azóta van 2 gyermekünk, a férjem betöltötte a 43. életévét! Szeretnénk igényelni lakásfelújításra! Lehetséges-e?!

Tisztel Hölgyem/Uram!
Férjem 43 éves, én 32 éves vagyok, van 2 gyermekünk, 8 és 10 évesek. 65 m2-es a lakásunk, panel 1. emelet. Lakásátalakítást, felújítást tervezünk és szeretnénk igénybe venni a szocpol támogatást, mivel a gyermekeinknek külön szobát szeretnénk biztosítani.
Kérem, legyen segítségemre, hogy ez megoldható-e.
Köszönettel:
Adrienn

Tisztelt cím!
Mónika vagyok és az után szeretnék érdeklődni, hogy két gyermekem van, fel szeretném venni a támogatást használt ingatlan felújítására.
Kérdésem a következő, hogy van-e erre lehetőség és milyen feltételeknek kell megfelelni?!
Előre is köszönöm.

2010 decemberében kelt adásvételi szerződés alapján 2011. januárjában tulajdonunkba került egy családi ház, a feleségem a lakását elajándékozta az édesapjának. A megvásárolt ház 2 szobás volt, 3 szobásra bővítettük. 2 gyermekünk van 2005-ben és 2010-ben születtek. Utólag igénybe vehető-e a szocpol? A födém és a külső szigetelést szeretnénk ”befejezni”, de már a használatbavételi engedélyünk megvan.
Válaszát előre is köszönöm.