Tisztelt Cím!

Afelől szeretnék érdeklődni, hogy milyen módon tudnánk igénybe venni a szocpolt? Párommal házasságban élünk, van 2 gyerekünk, amiből az egyik közös csak! A gyerekek 9 és 3 évesek, párom 50, én pedig 38 éves!

Páromnak volt egy előző kapcsolata, melyből épült egy ház az akkori élettársával közös névre, melyben most élünk! Mivel ott is van közös gyermek (2) és ők anyjukkal élnek most szeretnék a házat (bár ez nem ide tartozik, nekik van hol lakniuk)! Sajnos kifizetni nem tudjuk a ház felét és ő sem tudna kifizetni minket, ezért gondoltam a szocpolra a két gyerek után, mert én még nem igényeltem egyikre sem! Kihangsúlyoznám, hogy mindez nem a házról szól, vagyis nem magamnak akarok házat, hanem szeretném a gyerekeimet biztonságban tudni, hogy hagyhassak rájuk valamit, ami csak az övék és ne kelljen majd pereskedniük senkivel, ne hurcolják majd meg őket!

Kezdőtőkénk nincs és nézve az információkat az oldalukon új házra alig lenne elég a szocpol, de olvastam, hogy március 1-től használt házra is járna. Így talán lenne valami kilátásunk.

Köszönöm előre is válaszukat!
Üdv!
Mónika

Kedves Mónika!

Használt lakásra szocpol sem most, sem március 1-től nem vehető igénybe információink szerint. A tulajdonrész kivásárlása még támogatott hitel igénybevételével sem működik. Erre a célra jelzálog alapú, piaci kamatozású lakáshitel vehető fel. Ez azt jelenti, hogy Ön lakáscélú jelzáloghitel felvételével vásárolhatja meg párja volt élettársától a tulajdoni hányadát, adásvételi szerződés alapján.

Arról, hogy mekkora havi törlesztő részlet mellett érhetők el jelenleg a lakáscélú kölcsönök, online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkból azt is megtudhatja, hogy milyen járulékos költségekkel kell számolni lakáshitel felvétele során. A felmerülő banki költségek jelentős része azonban megspórolható egy jól megválasztott, díjelengedési akció keretében igényelt hitellel. A részletek ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják a legkedvezőbb lehetőségekről! Hitelfelvétel esetén díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Amennyiben további kérdései lennének, Szakértőink készséggel állnak rendelkezésére online és személyesen egyaránt!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
28 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt hölgyem és uram!
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy milyen papírok vagy más papírok kellenek ahhoz, hogy igénybe tudjuk venni a szocpolra a hitelt. Van három kiskorú gyermekünk. Jelenleg egy 24 négyzetméterben élünk elég szűkösen.
Előre is köszönöm.

Üdvözlöm!
Szeretném megtudni 53 évesen 7 gyereket nevelek, van-e arra lehetőség, hogy a szocpolt igénybe vegyem? Az állami támogatást még nem vettem igénybe.

Azt szeretném megtudni, hogy 3 gyermekes anyaként mik a lehetőségeim szocpollal kapcsolatosan? Pontosabban használt lakást szeretnél vásárolni. Vagy akár hitelt is vennék fel.
Előre is köszönöm a válaszukat.

Jó napot!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy mi szükséges ahhoz, hogy házat tudjak venni szocpolra? Nem én szeretném felépíteni, hanem ez egy felépült ház. Mit kell tennem, hogy ez sikerüljön?

Szeretném megkérdezni, hogy 4 gyerek mellett milyen lehetőségeim vannak? 35 éves leszek. Hány szobás lakást kell vegyek 3 fiú és egy kislány viszonylatban? Mi a félszocpol? Én milyet kaphatok? Mennyi lenne a havi törlesztő, ha a legminimálisabb konstrukciót választom?
Köszönöm válaszukat.

Üdv!
Szeretnék érdeklődni, hogy jelenleg én 31, a férjem pedig 35 éves. Van egy 2,5 éves kislányunk. S most, hogy változtak a feltételek, járhat-e nekünk lakáscsere kapcsán a szocpol?
Amennyiben igen, milyen módon, illetve hová kell benyújtani?
Mesi

Tisztelt Cím,
Pest megyében Kistarcsán néztük ki egy házat 12M Ft-ért. A március 1-től életbe lépő szabályok alapján jól értelmezem, hogy elesünk a szocpol igénylés lehetőségétől, mert a vételár magasabb mint 8 millió Ft?
Amennyiben plusz szobát építünk hozzá, abban az esetben 2 gyerek esetén kikérhető a szocpol?
Válaszát előre is köszönöm.

Kérdésem a következő lenne!
Egyedülálló anyaként nevelem a gyermekeimet (3 gyermek) és lakást szeretnék vásárolni! A szocpolt igénybe szeretném venni, ha van rá mód! Jelenleg még nem váltam el hivatalosan, és egy lakás még a tulajdonomban van 50 %-ban! 33 éves vagyok. Milyen feltételekkel vehetem igénybe?
Válaszát köszönöm!
Edina

Üdvözletem!
Egyedül nevelem kiskorú gyermekemet! Hogyan és miképpen igényelhetném a szocpolt? Albérletben lakom anyukámmal és kislányommal és nagyon szeretnék lakáshoz jutni, ami az enyém lenne.
Kérem, ha tudnak ebben legyenek szívesek segíteni!
Üdv.

Jó estét kívánok!
Szeretnék érdeklődni, hogy mi szükséges a szocpolhoz és hogy tudnám még 5 gyerekre kihasználni? Én gyesen vagyok, a férjem meg iskolába jár a tanácsházán és 75 ezer Ft fizetést kap.

40 éves vagyok. 2 kiskorú gyermekem van, szeretnék lakást vásárolni. Kérdésem: igényelhetnék-e szocpolt, mennyit és hogyan? Mennyi önrész kéne hozzá?
Köszönöm.

Tisztelt hitel!
Én azt szeretném megkérdezni. hogy 3. gyermekemet várom, még nincs lakásunk, 6 éve albérletben lakunk.
Hogyan tudnék valamit rendezni lakásvásárlással kapcsolatban?

Tisztelt cím!
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy egyedülálló szülőként 1 gyerekre hogyan tudnám igénybe venni a szocpolt és milyen feltételeknek kell lenni, hogy igénybe vegyem. Egyáltalán igénybe tudom-e venni egyedülállóként?

Szeretnék érdeklődni, 71-ben születtem, egyedülálló vagyok, 3 kiskorú gyermekem van. Sajnos munkahelyemet elvesztettem. Édesanyámnál lakunk. Szocpolt milyen módon tudnám kihasználni?
Tisztelettel.
Tamás