Tisztelt Hitelnet!

A kérdésem a következő: Feleségem 32, Én 35 leszek idén. Van egy 2010. májusi jogerős építési engedélyünk. Szeretnénk a megelőlegező szocpolt 2 gyerekre igénybe venni. Az építkezés csak önerős, az ingatlan hasznos alapterülete 74 m2 + 18 m2 terasz lesz, az energetikai besorolása B. Kaphatunk-e így megelőlegező szocpolt? (és ha igen, kb. mekkora összeget?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:
Albert

Kedves Albert!

A leírtak alapján jogosultak lehetnek megelőlegező szocpol igénylésére, hiszen új lakóház építésére kiadott engedélyük 2010.01.01. utáni. Azzal, hogy házasok és életkoruk nem haladja meg a 40. életévet szintén teljesülnek a vállalt gyermekek utáni támogatás igénylésére vonatkozó feltételek. A két vállalt gyermeknek 8 éven belül kell megszületni.

A megelőlegező lakásépítési támogatásról további részletes leírást ITT talál.

Az építendő lakóház szempontjából további fontos feltétel, hogy az ÁFA nélkül, a lakóépület teljes nettó alapterületére számított, egy m2-re jutó bekerülési költség nem lehet több 300 000 Ft-nál, alacsony energiafogyasztású lakás esetében a 350 000 Ft-nál.

A megelőlegező szocpol összege a gyermekek számán kívül függ a hasznos alapterülettől és a lakóház energetikai besorolásától. A konkrét összegről IDE kattintva tájékozódhat.

A megelőlegező szocpol a hitelintézeteknél igényelhető. Mivel hitelt nem kíván igénybe venni az építkezés finanszírozásához, ezért a szocpolkérelemmel célszerű a számlavezető bankhoz fordulni. Ha a lakáscél lakásépítési támogatással is megvalósítható, akkor a pénzintézet átadja Önnek a lakásgazdálkodásért és lakáspolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium elektronikus úton megküldött tájékoztatóját a lakásépítési támogatás igénybevételének feltételeiről, valamint írásban tájékoztatást ad az igényléshez szükséges dokumentumokról.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt cím!
2009 óta van a párommal közösen egy családi házunk. Jelenleg átépítjük és felújítjuk, valamint 35 m2-t hozzáépülünk. Az lenne a kérdésem, hogy mivel hitelből fedezzük mindezt, jár-e nekünk valamilyen mértékű szocpol. Mindemellett van már kettő gyermekünk, az egyik 11, a másik 5 éves.
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Címzett!
Jelenleg a házépítés közepette állunk.
Párommal szeptember közepére tervezzük a házasságkötést, gyermekünk még nincs. A ház birtokbavételi engedélyét a házasságkötés előtt szeretnénk megkapni. Ebben az esetben is jár a kedvezmény?
Köszönettel.

Párommal szeretnénk két gyermeket vállalni a közeljövőben. Az érdekelne, mennyi pénzt kapnánk lakásépítési támogatásként, ebben az esetben. 30 alattiak vagyunk, nem házasok.

1 gyerek van. Vállalnánk még kettőt. Építkeznénk.

Tisztelt Hölgyem, Uram!
Most várjuk az első kisbabánkat élettársammal, de szeretnénk még egyet, 2 éven belül esküvőt tervezünk. Jelenleg saját tulajdonú másfél szobás panelban élünk, de eladás alatt van a lakás, átmenetileg szülőknél laknánk. Új építésű lakást szeretnénk vásárolni, kérdezni szeretném, hogy jogosultak vagyunk-e a szocpolra, illetve, hogy milyen összeget lehet igényelni?
Előre is köszönöm,
Szép napot!
Hajni

Tisztelt Ügyintéző!
Fiatal, gyermektelen házaspárként szeretnénk megelőlegező szocpolt igényelni 2 gyerekre. Használt családi házat szeretnénk vásárolni. A vételár kiegyenlítéséhez igényelhető-e megelőlegező szocpol? Ha igen, akkor mekkora összegben? Ha nem, akkor van-e olyan felújítási munkanem (bővítés, tetőtér beépítés, átépítés, fűtés korszerűsítés, stb.) amire utólagosan igénybe tudnánk venni ezt a támogatást? Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: István

Anyukaként itthon vagyok tartósan beteg gyerekemmel. Most várom második gyermekem. Az lenne a kérdésem, hogy mint egyedülálló anyuka, igénybe vehetem-e a szocpolt lakásvásárlásra vagy építésre?

Tisztelt Szakértő!
36 éves vagyok, a férjem 37. 2011 szeptemberében ajándékozási szerződéssel a nevemre került a lakás, amelyben lakunk. Ezt szeretnénk eladni és egy nagyobb, használt, de frissen felújított házat vásárolni. Jelenleg 1 gyermekünk van, tervezünk még legalább egyet. Ebben az esetben jár nekünk valamilyen formában szocpol?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Rita