Tavasszal szeretnénk tetőteret a jelenlegi 56 m2-es házunkra, mert kinőttük. 3 gyerekünk van, azt szeretném megkérdezni, hogy az új szocpol bevezetésével jogosultak lehetnénk valamennyi összegre? Eddig semmit sem tudtunk igénybe venni. Használtan vettük az ingatlant, de akkor még nem voltak gyerekek, így félszocpolt sem vettünk igénybe. Én 29, férjem 36 éves. Próbáltam utánanézni itt a neten, de mindenhol mást írnak. Hol tudnék tájékozódni? Előre is köszönöm a tájékoztatást.
Bea

Kedves Bea!

A szocpol jelenleg csak új lakás vásárlásra vagy építésre igényelhető. További részleteket a témában ide kattintva olvashat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

18 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
Köszönöm válaszát. Ha új építési engedélyem lenne (újra kérném) csak a tetőtér beépítésére, akkor igényelhető lenne a szocpol?
Hiszen még teljesen beépítetlen a tetőtér, le is van zárva, használatbavételi engedély sincs rá. A beépítés most valósulna meg, új építésként.
Köszönettel várom válaszát.

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődnék, ha jelenlegi házunkat eladnánk és egy újat építenénk, akkor járna a szocpol (eddig 2 gyerek, de még tervezünk:)?
Köszönettel: Anna

Kedves Szakértő!
Van egy 90 m2-es családi házunk, melyben eddig csak a földszinti rész készült el. Ennek tetőterére már megvannak a beépítési tervek, de eddig pénz hiányában ez teljesen elmaradt. 2 új szoba és egy fürdőszoba kialakítása szerepel a terveken. 2 gyermekünk van, eddig szocpolt nem vettünk igénybe.
Vehetünk igénybe szocpolt ez esetben?
Ha igen, mennyi az az összeg, amit kaphatunk?
Csak hitellel együtt vehetünk fel szocpolt?
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt szakértő!
A férjemnek a nevén van a lakás, két gyerekre 2002-ben felvettük szocpolt. Sajnos hitel is kellett hozzá. 2010-ben született a harmadik gyermekünk. Bővíteni szeretnénk tetőtér-beépítéssel. Érdeklődnék,hogy jogosultak vagyunk-e szocpolra vagy bármi másra? A férjem jövőre lesz 40, én sajnos novemberben betöltöttem.
Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlöm!
2006-ban épített házunkra 2008-ban 2 gyermek után félszocpolt vettünk igénybe, a tetőtérben egy szoba bővítésére. Erre a szobára 2011-ben kaptuk meg a használatbavételi engedélyt.
Közben 2011-ben megszületett a harmadik kisbabánk. Szeretném megkérdezni, hogy igénybe tudjuk-e venni a szocpolt 2012-ben egy újabb szoba bővítésére a tetőtérben?
Köszönöm.

Régi építésű házunkat szeretnénk tetőtérrel bővíteni. Két gyermekünk van, a férjem 39 éves, én 31 vagyok. Mind a kettőnknek van munkahelye. Azt szeretném megkérdezni, igényelhetünk-e szocpolt? Ha igen, akkor milyen feltételekkel?

Mi a párom szüleinél lakunk jelenleg. A tetőteret szeretnénk beépíteni, egy teljesen külön álló lakással, aminek külön helyrajzi száma lesz és a mi nevünkön lesz. Már van egy gyermekünk és az lenne a kérdésem, hogy így is igénybe tudjuk-e venni a szocpolt?
Válaszát előre is köszönöm.

A férjemmel mindketten elmúltunk már 35 évesek. 1 gyermekünkre már felvettük a szocpolt a házvásárlásunkkor. Tervezünk még egy babát, de ahhoz, hogy elférjünk, a tetőtérben még egy szobát kellene kialakítanunk. A házunk jelenleg 90 négyzetméter, a tetőtérben kb. 20-25 négyzetméteres helyiséget tudnánk kialakítani. Igényelhető lesz-e mindehhez a szocpol a második gyerek után?
Köszönettel.
Erika

Érdeklődnék, hogy jár-e majd félszocpol tetőtér beépítésre? Van ház a nevünkön 1 szobával és pár hónapja 2 gyerekkel.:) Szeretnénk beépíteni a tetőteret, hogy több szobánk legyen, de nem tudom ennek kivitelezéséhez jogosultak vagyunk-e félszocpolra?! Mik a félszocpol feltételei? Köszönettel: Anna