Szeretnék érdeklődni, hogy használt lakást is lehet-e vásárolni szocpolból? Négy gyermeket nevelünk. Én itthon vagyok gyesen, a férjemnek van bejelentett munkahelye. Én 29, a férjem májusba tölti a 43-at.

Eddig még nem sikerült felvennünk sehonnan lakásvásárlásra hitelt, mikor meghallottuk, hogy megint lesz szocpol nagyon megörültünk. Remélem tudnak nekünk segíteni.

Köszönettel: Beatrix

Kedves Beatrix!

2012-ben használt lakásra sajnos nem tudnak szocpolt igényelni. A hatályos rendelet szerint lakásépítési támogatás ("szocpol") újépítésű lakás vásárlásához és új lakóház építéséhez vehető igénybe.

Meglévő gyermekek esetén nincsen felső életkorhatár, így - új lakásra - akkor is kérhető a támogatás, ha férje májusban betölti a 43. életévét.

A támogatás összege a gyermekek számán kívül függ az új lakóingatlan hasznos alapterületétől és az épület energetikai besorolásától. Ennek megfelelően 4 gyermek esetén a legkisebb területű (80,01 m2) és legalacsonyabb energiaosztályú ("B") új lakóház vásárlása/építése esetén 1.600.000.- Ft, 110 m2-t meghaladó alapterület és alacsony energiafogyasztású lakás esetén 3.250.000.- Ft összegű támogatással lehet számolni.

A lakásépítési támogatás további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak.

Tanácsadóink mind a szocpol, mind a hitelügyintézésben készséggel állnak rendelkezésükre. Kérjük, tekintse meg lakáshitel kalkulátorunkat és személyre szóló ajánlat formájában fogjuk ismertetni a lakáshitel lehetőségeket.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

21 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Azért mert az okosok ott fent kitalálták ezt a szocpolrendszert, én hátrányba kerülök, mivel nincsenek millióim, hogy megengedhessem magamnak hogy építkezzek, vagy hogy új házat vegyek! Hitelben nem is gondolkodhatok, fedezetnek nincs mit biztosítanom, a házamra nem akarom, nyugdíjas koromig fizessek? Inkább akkor apránként felújítgatom a minimálbérből félretett kis pénzemből, mellette meg kevesebbet étkezem…összefoglalva köszönet, hogy a gazdagnak tesznek megint jót!

Az volna a kérdésem, hogy nagymamám elhunyt, és mi örököltük meg a lakását! Az említett lakásra ráférne a felújítás! Egy gyermekünk van!
Jogosultak vagyunk a szocpolra? Vagy szokás szerint a gazdagját támogatják az embereknek?!?!

Üdvözletem!
Én már tisztában vagyok a feltételekkel. Sajnos ilyen feltételekkel nem lehet így élni, ezt is csak a gazdagnak adták vissza, nem a szegénynek. Pedig én is három kis gyermeket nevelek és most jön a negyedik, de az országban csak vándorlunk, mert nincs otthonunk.

Jó napot kívánok!
Mekkora összege lenne a szocpolnak, ha építkezésre szeretnénk felvenni úgy, hogy 3 gyermekünk van? Szükséges-e önerő és a hitelből lehet-e a telket is megvenni vagy annak már meg kell lenni és csak az építkezésre használható fel?
Köszönöm.

Kérdésem: a már elkezdett lakásépítést, amire 3800 Ft-ot kapunk, ha befejezzük és közbe születik most a 4.-ik gyermek, még a régi szocpol érvényes, ugye?

Régi lakás vásárlására lehet igényelni? 32éves gyesen lévő kismama vagyok, a férjem 42 éves. Mi igényelhetnénk-e szocpolt? Milyen papírok szükségesek és hol igényelhető?

Jó napot.
Van egy lakásom két szocpolom van rajta, de van harmadik gyerekem, akire szeretném kivenni a szocpolt. Van egy lakás, 3 szoba villany, víz, gáz. Ötszáz ezer Ft-ba kerül, ennyire sikerült lealkudni, mert van rajta mit helyre hozni. A férjem e hónapban kezdett dolgozni. Én gyesen vagyok, nagyon szeretnénk ez az ingatlant megvenni. Most albérletben lakunk. Amin a két szocpolom van, azt elviszi a bank, mert hitel is van rajta.

Jó estét.
Érdeklődöm a hitelszakértőtől, hogy mi sem vettük igénybe a szocpol támogatást, így kérdésem az lenne, hogy mivel két kiskorú gyermekem van, az egyik kislányom látássérült, 15 éves, a kisebbik 14, így igényelhető-e még a szocpol és lakásbővítésre vagy korszerűsítésre lehet-e igénybe venni? Üdv.
Csné

Jó napot!
Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy ha használt lakásra nem adnak félszocpolt, akkor ez kinek lett megint kitalálva? Az biztos, hogy nem a minimálbéres kis embereknek!!!!Nem 1.700.000 Ft a havi fizetésünk, mint Matolcsy úrnak!!! Annak akinek nincs csak 4 órás bejelentett munkahelye és hitelt sem tud felvenni, akkor hogy vegyen új házat vagy építsen? Ezek mind több tízmillióba kerülnek, és a minimálbérből nem valószínű hogy megvesszük vagy építünk!! Miért nem lehet olyat kitalálni, ami nekünk szegény embereknek jó!!!!

Jó napot!
Azt szeretném kérdezni, hogy szeretnénk élettársammal használt lakást venni. Ennek ára 5 millió 5. Önerővel nem rendelkezünk. Használt lakásra megkapnánk a szocpolt? 2 gyerekünk van.

Használt házra, tanyára is felvehető a félszocpol? Bővítésre?
Mik a feltételek?
Előre is köszönöm.

Mi kb. 7 éve deviza alapon jelzálogkölcsönt vettünk fel, és az utóbbi időben nem tudjuk fizetni, mivel a törlesztés a duplájának a duplája lett. Arra a kérdésre szeretnék választ kapni, hogy azok is kaphatnak szocpol támogatást akiknek a tartózásból kifolyólag elmaradása van?
Mielőbbi válaszukat várom a kérdésemre.
Köszönöm Rózsa