Férjemmel 2011-ben vásároltunk egy 112 nm-es használt családi házat. A házban előtte én is tulajdonos voltam a két testvéremmel és édesanyámmal együtt. Az ő tulajdonrészük kifizetésével váltunk a ház tulajdonosaivá. Természetesen lakáshitellel tudtuk csak megoldani a vásárlást.

A férjem 30, én 29 éves vagyok. Már van két gyermekünk, egy 3 és egy 6 hónapos.
Mi igényelhetjük-e visszamenőleg a szocpolt a két gyermek után, ha igen mire használhatjuk fel?

Válaszát előre is köszönöm!
Noémi

Kedves Noémi!

A 2012-ben elérhető lakásépítési támogatást, vagyis közismertebb nevén a szocpolt csak új lakásszerzés esetén lehet igényelni. Azaz a támogatás célja új lakóház építése vagy újépítésű lakás vásárlása lehet. A szocpol visszamenőleges igénylésére azonban ekkor sincs lehetőség.

A jelenleg hatályos szocpolrendelet szerint meglévő lakáscélú hitel törlesztésére utólagos lakásépítési támogatást az a támogatott személy igényelhet a később született gyermeke után, aki a támogatást korábban született gyermeke után is megkapta.

A tulajdonrész kivásárlása útján történt lakásszerzésükhöz tehát több okból sem tudják igényelni az utólagos szocpolt.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

22 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
41 éves nő vagyok, 2015 októberében hivatalosan kimondta a bíróság, hogy én gyakorlom két gyermekem (5 és 4 évesek) felügyeleti jogát, és élettársi kapcsolatom is megszűnt az apjukkal (nem voltunk összeházasodva). 2015 októberében kifizettem a volt párom részére a lakás 50%-át, a másik 50% már eddig is az én tulajdonomban volt (2008-ban szereztem lakásvásárlás útján a párommal, 50-50%-ban). Tekintve a körülményeket jogosult vagyok CSOK-ra?
Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelt Hitelnet!
2013. februárban vásároltunk egy használt lakást. 2013. áprilisban megszületett a gyermekünk.
Kérdésem, hogy utólag igényelhetünk-e szocpolt.
Üdvözlettel:
Tamás

Tisztelt Szakértő!
2013 januárjában született meg a kislányunk és 2013 decemberében vásároltunk Fundamenta kölcsönnel használt lakást. Nekünk jár ilyen esetben a szocpol vagy nem?
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlet!
2002-ben vásároltunk ingatlant és semmilyen segítséget nem vettünk igénybe, nem is tudtuk, hogy van, kivéve az OTP hitelt. Visszamenőleg nincs lehetőség valamire?
Köszönöm.

Tisztelt szakértő!
2009-ben vettünk egy használt családi házat hitelre (Erste bank), önerő nélkül. Akkor nem vettünk igénybe semmilyen támogatást. Tavaly 2011. novemberében megszületett a kisfiúnk. Tervezünk még 2-őt. Vehetünk igénybe szocpol támogatást utólag? Vagy valamilyen egyéb támogatást?
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel.

Tisztelt Hitelnet!
Tavaly decemberben vásároltam lakást, 36 éves vagyok, egyedülálló. Szeretném megkérdezni, hogy én kaphatok-e valamilyen támogatást?
Várom válaszukat!
Tisztelettel: Zsolt

Tiszteletem!
Kérdésem a következő lenne. Párommal lakáshitelt vettünk igénybe 2007-ben, de szocpolt nem, mert nem tudtuk lesz-e gyermekünk. Azóta született két gyermekünk is.
Utólagosan, ilyen esetben, lehet igényelni szocpolt a hitelösszeg finanszírozásárhoz? Fészekrakó program, használt lakás chf alapon.
Válaszát előre is köszönöm.

2008-ban vásárolt családi házunk vásárlásánál nem vettünk igénybe a szocpolt. A házhoz történt bővítés komplett átalakítás, s idén szeretnék beköltözni. 10 éves gyermekünk van s szintén tervezzük a közeljövőben a második gyermeket. Én 32 éves leszek, párom (élettársam) viszont 38.
Van lehetőségünk bármilyen formában a szocpol támogatásra?
Köszönöm.

Jó napot!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy én 2010 decemberében vásároltam egy használt családi házat! 2011. májusában született meg első gyermekem! Tervbe van véve a következő! Az érdekelne engem, hogy most jelenleg Gyeden vagyok, a páromnak nincs munkahelye, de mivel én munkából jöttem el, ezért meglenne a 180 nap ledolgozott idő, a munkáltatóm akár ezt le is igazolja! Visszamenőleg így tudok-e szocpolt igényelni a gyermekemre? Mivel hitelből vásároltam a házat!
válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel

Én azt szeretném kérdezni, hogy ha hitelre vettük a házat, akkor sem jár? Mert végülis még nem saját tulajdon és majd 20 évig még nem is lesz az!?
Köszönöm a választ.

Tisztelt Hitelnet csoport!
Érdeklődnék, hogy a párom 2002-ben hitelre vásárolt használt ingatlant 15 éves futamidőre (Ft alapú). Akkor nem igényeltük a szocpolt, viszont szeretnénk nemsokára kisbabát és érdeklődnék, hogy meglévő hitel esetén visszamenőleg is kapható-e a szocpol? Illetve milyen féltételekkel lehetne hozzá jutni?
Köszönöm.
Üdvözlettel,
Évi