Tisztelt Hitelnet Szerkesztősége!

ebben az évben szeretnék használt lakást vásárolni. Egyedülálló két gyermekes anya vagyok, és szeptemberre várom a harmadik gyermekemet.
Szeretném megkérdezni, hogy milyen jellegű szoc.pol. támogatást vehetek igénybe a három gyermek után? esetlegesen milyen más támogatott hitelt tudnék igényelni? Én 33 éves éves vagyok és Székesfehérváron élek.Vátozik -e vagy változott e a jogszabály a II. félévben? Az igénylést milyen formában és hol kell intézni?

Kérem szíves válaszukat.
Köszönettel
Anna
Kérdést feltette: Anna

Válasz:

Kedves Anna!
A szocpol jellegű támogatások közül használt lakás vásárlása esetén korábban a Fiatalok Otthonteremtési Támogatását (FOT) lehetett igényelni. A jelenlegi szabályozás szerint utóbb született gyermek esetén a Fiatalok Otthonteremtési Támogatását csak azok a lakásvásárlási hitellel rendelkezők igényelhetik, akik 2009. július 1. előtt vásárolták használt lakásukat, s az akkor meglévő legalább egy gyermek után megkapták a támogatást. Ezek alapján Ön nem jogosult a támogatásra, hiszen 2011-ben szeretne lakást vásárolni.

Támogatott hitel igénylésére jelenleg csak akkor van lehetősége, ha új építésű lakást vásárol, új lakóházat épít, vagy meglévő lakóingatlanát korszerűsíti. Használt lakás vásárlására nem vehető fel államilag támogatott lakáshitel.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Én azt hallottam, hogy régi lakást is lehet vásárolni. Mi igaz belőle?