Tisztelt Hitelnet,

Segítségüket szeretném kérni a Falusi CSOK-kal kapcsolatban. Felmerült ugyanis pár kérdés miután elolvastam a tájékoztatót, amelyet a Pénzügyminisztérium adott ki idén január 1-től.

Röviden a helyzetünk:

A férjemmel vásároltunk tavaly egy használt ingatlant (családi ház, preferált településen). Van egy gyermekünk és vállaltunk még egyet, amely alapján a vásárláshoz igényeltük az 1.430.000 Ft-ot.
Van Babaváró hitelünk is, 10.000.000 Ft.

A házat elkezdtük már felújítani, korszerűsíteni. Szeretnénk a Falusi CSOK-ot is igénybe venni korszerűsítésre. Minden kritérium stimmelhet, viszont van pár kérdés, kérem legyenek kedvesek útba igazítani!

Egy gyermeket vállaltunk a “sima” CSOK-hoz (az egy meglévő mellé), de a Falusi CSOK-nál 2 vállalt gyereket szeretnénk, hogy a korszerűsítésre 5 millió Ft-ot igényelhessünk. Ez lehetséges? Vagy mivel 1 db gyereket vállaltunk ott, itt is annyit tudunk csak?

Vagy egyáltalán nem tudunk vállalni, amíg a sima CSOK-ban nem teljesül a vállalt gyermek? (Ami elég abszurd lenne, hiszen egy év sem telt el…)

Előre is köszönöm a segítséget, jó munkát kívánok!
Üdvözlettel.
Judit

Kedves Judit!

Mivel Önöknek van már egy gyermekvállalásuk, ami még nem teljesült, így újabb CSOK igénylése esetén nincs lehetőség újabb gyermek vállalására. Erre abban az esetben nyílna lehetőség, ha a korábbi vállalást már teljesítették volna.

Ugyancsak meghatározó a korábbi gyermekvállalás a falusi CSOK igénylése szempontjából is. A támogatást korszerűsítésre igényelhetik akkor is, ha korábban a lakásvásárláshoz igénybe vették a normál CSOK-ot. Ilyen esetben a korszerűsítésre adható CSOK összegét nem is kell csökkenteni a vásárláshoz kapott CSOK összegével.

Adott esetben azonban korszerűsítésre csak a már meglévő gyermek után tudják érvényesíteni a támogatást, mivel a korábbi CSOK szerződésben tett gyermekvállalás még nem teljesült. Így erre a célra egy meglévő gyermek után 300.000 Ft-ra lehetnének jogosultak. Ha teljesül a gyermekvállalás, akkor van lehetőség nagyobb összegben igényelni a falusi CSOK-ot.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

A falusi CSOK további jogosultsági feltételeiről és a támogatás keretében elvégezhető munkálatokról IDE kattintva tájékozódhatnak. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat vagy keressék a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Válaszadó!
A kérdésünk a falusi CSOK-hoz kapcsolódik. Fiatal házasként szeretnénk használt lakást vásárolni, támogatott településen. Gyermekünk jelenleg még nincs, viszont a legmagasabb támogatási összeget (10 M Ft) szeretnénk igényelni. Valós a tájékoztatás, hogy legfeljebb csak két gyermeket lehet vállalni előzetesen, így kiesve a 3 gyermekes támogatásból?
Üdvözlettel,
Zsombor