Tisztelt Hitelnet!

Van 3 gyermekem, akik után még nem vettem igénybe szocpolt. Most új házat építek és szeretném felhasználni hozzá a szocpolt is. Arra a kérdésre szeretnék választ kapni, hogy vajon mind a három gyermekem után megkaphatom-e a támogatást? A helyzet a következő lenne:

Gyermekeim 8, 20 és 22 évesek. Egy háztartásban élünk, az új lakásba is mindhárman költöznek velem. A 8 éves gyermekem után biztosan jogosult lehetek a támogatásra, de a másik két, nagykorú gyermekem után nem tudom, hogy megkapom-e. A 20 éves gyermekem már végzett a középiskolával. Nappali tagozatra nem vették fel, jövőre újra megpróbálja, de pillanatnyilag nem jár iskolába és nem is dolgozik. Ezt az 1 évet nyelvtanulásra fordítja. A másik gyermekem már idősebb, 22 éves, viszont ő nappali tagozatos egyetemista, amit természetesen igazolni is tud iskolalátogatási papírral.

A fentiek alapján Önök szerint mennyi szocpolt kaphatok? Az építkezéssel semmiképpen nem tudom megvárni, míg a középső gyermekem is újra iskolás lesz. Az építkezést már elkezdtük idén nyáron és jövő nyáron szeretnénk is beköltözni. A ház 120 m2 alapterületű és fokozottan energiatakarékos. Most kb. 50%-os készültségi fokon állunk. Elképzelhető, hogy egy kisebb kölcsönre is szükségünk lesz a befejezéshez.

Várom válaszukat.
Előre is köszönöm.
Üdvözlettel.
Tímea

Kedves Tímea!

A szocpol 16 év feletti eltartott gyermekek esetén csak akkor vehető igénybe a vonatkozó jogszabály értelmében, ha a gyermek oktatási intézmény nappali tagozatán tanul és nem töltötte még be a 25. életévét. Mivel a középső gyermeke pillanatnyilag nem nappali tagozaton tanuló diák, ezért utána sajnos nem jogosult a szocpolra. Ellenben a 22 éves gyermeke után a fentiek értelmében jogosult lehet rá. Így véleményünk szerint két gyermek után kaphatja meg a támogatást.

A szocpol összege 2 eltartott gyermek, 120 m2 hasznos alapterületű, fokozottan energiatakarékos, A+ energiaosztályú lakás esetén 1.560.000 Ft. A támogatás jóváhagyásához a szocpol további feltételeinek is meg kell felelnie, melyekről honlapunkon bővebben olvashat.

Az építkezéshez állami kamattámogatású kölcsönt és piaci kamatozású építési hitelt egyaránt igényelhet. Az államilag támogatott hitel jogszabályi előírásait szintén megismerheti honlapunkon.

Ha személyre szóló építési hitelajánlatunkra is kíváncsi, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványukat. Amennyiben ajánlatunk elnyeri tetszését, a szocpol- és hitelügylet teljes körű, díjmentes lebonyolítását vállaljuk!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím,
Most kezdünk építkezésbe, nettó 80 m2-es házat tervezünk. Két gyermekünk van, 12 és 9 évesek, még nem vettünk fel egyik gyermek után sem szocpolt. Én viszont elmúltam 40 éves. Ettől még igényelhetünk szocpolt a gyerekek után?
Köszönettel.

Tisztelt Cím!
Az érdekelne, hogy mekkora összeg (szocpol) jár 2 gyermek után 2014. március 1-től? Új házat építünk, s nem a félszocpol összege érdekelne, hanem a teljes szocpol, mert egyszerűen nem találok olyan oldalt, ahol ezt meglelném.
Válaszukat előre is köszönöm!