Tisztelt Hitelnet!

Szeretném megkérdezni, hogy a szocpol hány éves korig igényelhető és milyen összegeben? Házasok vagyunk, 3 kiskorú gyerekünk van. 41 és 39 évesek vagyunk.

Mi is igényelhetünk, vagy már kifutottunk az időből életkorunk miatt?
Új és használt házra vonatkozóan érdekelne.

Köszönöm a választ!
Judit

Kedves Judit!

Mivel meglévő gyermekeik vannak, ezért életkoruktól függetlenül jogosultak lehetnek szocpolra. Meglévő gyermekek esetén ugyanis a vonatkozó kormányrendelet nem határoz meg felső életkorhatárt a támogatott személyekre vonatkozóan. Nem futottak tehát ki az időből, ha a szocpoligénylés egyéb feltételeinek is megfelelnek, akkor 41 és 39 évesen is igénybe vehetik.

Ami a szocpollal finanszírozható lakásokat illeti: használt lakás vásárlására nem vehető igénybe a támogatás. Szocpollal csak újépítésű lakóingatlan vásárlása és új ház építése finanszírozható. Arról, hogy mely lakás minősül újnak a szocpol szempontjából, vásárlás esetén IDE kattintva tájékozódhat.

A szocpol összegét három tényező határozza meg: az eltartott gyermekek száma, az új lakás hasznos alapterülete és az épület energetikai minősítése. 3 gyermek esetén legalább 70 négyzetméteres új lakóingatlant kell vásárolni vagy építeni, s a támogatás összege - fentiek figyelembevételével - 1,2 és 2,6 millió forint között lehet. A konkrét összegekről részletes tájékoztatót IDE kattintva talál.

A szocpoligénylés további feltételeit ITT olvashatja.

Ha az új lakás vételárának kifizetéséhez szükséges önerővel nem rendelkeznek, akkor a vásárláshoz lakáshitelt igényelhetnek. A lakásvásárlási hiteleket a pénzintézetek forint alapon nyújtják, állami kamattámogatással vagy piaci kamatláb mellett. Azt, hogy melyik hiteltípus mekkora havi törlesztő részlettel érhető el, online lakáshitel kalkulátorunk segítségével számolhatja ki. Ma már nemcsak támogatott hitelkonstrukció esetén érhető el kedvező hiteltörlesztés. Néhány banknál a piaci kamatozású lakáshitelek már kedvezőbbek az állami kamattámogatásúnál.

Szakértőink készséggel készítenek személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot is, melyből tájékozódhat az elérhető legkedvezőbb kölcsönökről. Ehhez online ajánlatkérő nyomtatványunkat kellene kitöltenie. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és szocpolügyintézést is, amennyiben megtalálják a megfelelő hitelterméket.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére! A lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát személyesen is felkeresheti. Irodáink elérhetőségét ITT találja.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Használt lakás vásárlása esetén azt olvasom, hogy 35 év alattiaknak lehetséges hozzájutni a "félszocpol"-hoz.
Én 34 éves vagyok, a férjem pedig 36. Ilyen esetben mi a helyzet? Most veszünk lakást, március első hetében írjuk alá az adásvételi szerződést és szeretnénk igénybe venni a félszocpolt. 2 gyermekünk van: egy 7 és egy 4 éves.
Tulajdonjog még nem volt a nevükön, a többi feltételnek megfelelünk. Ez viszont nagyon érdekelne.
Válaszát köszönöm: Anita

Tisztelt ügyintéző.
Szeretném tudni, hogy én betöltöttem a 36. évet. Egyedülálló vagyok két kiskorú gyermekkel.

Kérdésem, kaphat-e (eddig még nem igényelt) szocpol kedvezményt 40 éves, két gyermekét egyedül nevelő anya, első lakásvásárláshoz?

2 gyermekes elvált nő vagyok. 39 éves leszek. Munkahelyem van, ingatlan nincs a nevemen. Használt lakás vásárlásra szeretném igénybe venni a szocpolt. Mindenképp panel lakást szeretnék vásárolni. Kérdésem az lenne, hogy igénybe tudom-e venni, jár nekem a szocpol a korom alapján, illetőleg számít-e a vásárolt lakás nagysága?
Várom válaszát!
Köszönöm!

Milyen korig vehetik fel a szülők a szocpolt és milyen célra? Lakásbővítésre fel lehet venni?

Üdvözlöm!
2006-ban vásároltunk egy ingatlant (9M), melynek felújításához vettünk fel CHF hitelt (6,1M). Ennek lejárta 2016-ban lesz. Időközben ezen hitelt berögzítettük. Időközben gyermekeink száma 3-ra gyarapodott. A jelenlegi ingatlanon legfeljebb 1 db padlás szobával tudnánk bővíteni. Erre igényelhetnénk-e szocpolt, ha a férjem 47 éves, én pedig a 38-at töltöm. Családi házunkon kívül rendelkezünk még egy telekkel.
Amennyiben esetleg nagyobbra cserélnénk a házunk Pest megyében, amely értéke meghaladja a 12 milliót, milyen lehetőséggel élhetünk?
Köszönettel: Hajnal