Kedves Hitelnet!

A falusi csokkal kapcsolatban a kérdésim a következők:

1. Én 24, párom 26 éves. Van egy gyermekünk, de szeretnénk kis idő után még kettőt.
Be lehet vállalni kettőt, vagy baj, ha fiatalok vagyunk?

2. Korszerűsítésre és bővítésre vennénk fel, de nem vagyok tisztában azzal, hogy a benyújtott számla pl.:1 000 000 Ft 70 százalékát utalják vissza 700 000 Ft-ot vagy ahhoz, hogy vissza utalják az 1 000 000 Ft-ot 700 000 Ft-os számla elég, mert a munkát mi végeztük el és csak az anyagdíjat tudjuk számlával bizonyítani?

3. Hogyan és hol kell költségvetést csinálni? Nekem kell vagy a banknak? Ha nekem kell, akkor inkább többet írjak bele mint sem kevesebbet? Ha kimarad valami a költségvetésből, akkor az időközben belelehet írni?

4. Eddig 8 óra bejelentett munkaviszonyom volt, most másfél hónapja 2 órára csökkentették, de pár napon belül visszaállhatok a 8 órásihoz.
A 2 óra megfelel tb biztosításnak az OEP-nél vagy azt már nem nézik semmibe?

Válaszát előre is köszönöm!
Sára

Kedves Sára!

Vállalt gyermekek után is igényelhető a falusi CSOK. Feltétel, hogy az igénylők házasok legyen. Életkori korlátozás, hogy a megelőlegezett CSOK kérelem benyújtásakor az igénylők legalább egyike 40 év alatti legyen. Életkoruk alapján tehát megfelelnek a feltételnek. Ha házasok, akkor a családi állapotra vonatkozó előírás is teljesül.

Az elvégezni kívánt munkálatokról költségvetést kell benyújtani. Ebben az anyagköltséget és a munkadíjat is fel kell tüntetni. Ha a teljes költségvetés legalább 70%-át tudják számlával igazolni, akkor a költségvetésben megjelölt munkálatok teljes összegét folyósítja a bank a támogatás összegének erejéig. Nem jelent problémát, ha csak anyagköltségről nyújtanak be számlát, munkadíjról nem, ha így is eleget tudnak tenni a legalább 70%-os számlabenyújtási kötelezettségnek.

A költségvetést a szakemberek által adott ajánlatok alapján Önöknek kell elkészíteni. Ebben a reális költségeket kell feltüntetni. Ha a hitelintézet elfogadta a költségvetést, azon a korszerűsítésre vonatkozó részfolyósítást követően már nem lehet változtatni.

Információink szerint a részmunkaidő is keletkeztet TB jogviszonyt. Erről pontos tájékoztatást a területileg illetékes OEP tud adni Önnek.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

A falusi CSOK további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak. A támogatás mellé kamattámogatott lakáshitel is igényelhető, ha a falusi CSOK összege nem fedezi a vásárlás vagy korszerűsítés teljes költségét. Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást is. Ehhez kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
18 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy a 40-et már betöltöttem, de még nem vagyok 41. A párom 52.
Igénybe vehetem a falusi csok-ot vállalt gyerekre?

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy ha a párom 68 éves, én 23, akkor lehet-e Csokot felvennünk?
Ő bejelentett munkahellyel is rendelkezik és még azt szeretném kérdezni, hogy ha igen, akkor mennyit lehet felvenni?

Hány éves korig lehet felvenni a falusi csokot?

Köszönöm válaszukat, de olvastam, hogy 2021-től változások lesznek. Korszerűsítés, felújítás. Most 2 gyerek után 1,3-mat lehet igényelni 2020-ban. 2021-től, ha 3 millió Ft értékbe kerül vagy többe a felújítás, korszerűsítés, azt számlával igazoljuk és a teljes összeget kifizetik? Mert ezt nem tudom jól értelmezni, vagy azok a családok vehetik igénybe, akik egyedül nevelik gyereküket?
Köszönöm szépen.

Szép jó napot, sajnos életkorhoz kötik 40 év alatt lehet igénybe venni. Pedig a mai világba kicsúszik, mint én is, későn vállaltam gyerekeket, 1980 januári vagyok, és bizony nagyon kellene korszerűsíteni a lakást, ablak, fűtés, stb remélem változtatnak ezen mert jó lenne a gyerekek részéről is a felújítás. Köszönöm, hogy ezt le írhattam. Eszter

Én 50 éves vagyok az élettársam 53. Van egy 9 éves kislányunk. Mi már nem vagyunk jogosultak a CSOK-ra?

Szép napot.
Szeretnék érdeklődni a falusi csok igénylése után. Hogyan tudjuk igényelni? Mik a feltételek? Mennyi összeget kapnánk? 2 gyermekünk van és vállalnánk még egyet.
,

Üdv.
A falusi csok korszerűsítése befejeztével onnantól kell számolni a gyermekvállalásra adott 4 évet, tehát ha mi 2019. október 13-án írtuk alá a szerződést, viszont a korszerűsités csak 2020. decemberben végeznénk, akkor az adott 4 évet 2020. decembertől onnan számítva kell a gyermekvállalsnak “majd” megtörténnie vagy a szerződéskötéstől?
Köszönöm.