Kedves Szakértő!

Nem vettük igénybe a csokot, mivel akkor még a rendelet nem engedélyezte osztatlan közös ingatlanra. Érdeklődtem a bankunknál az elbírálással kapcsolatban. Azt mondta a hölgy, hogy szerinte ez csak annak van, akit elutasított a bank. Mi a ház vásárlásnál a bankban úgy töltöttük ki az igénylést, hogy csok + önerő + hitel, kikértük az összes iratot a csokhoz, NAV, TB, büntetlen előélet. Be akartuk adni, mikor a hölgy mondta a bankban, hogy osztatlan közös tulajdonra nem lehet, így nem tudjuk beadni. A hölgy mondta akkor, hogy nem adhatjuk be! Mondtuk, hogy akkor társasházzá alapítást megcsináljuk, elkezdtük, de sajnos a tulajdonos mondta, hogy akkor eladja másnak, mert neki nincs ideje addig várni. Így döntöttünk az önerő + hitel mellett.

Ilyen esetben mit tudnék lépni? Így is kérhetem a bírálatot, mert én be akartam adni, de a hölgy nem engedte vagy mit tudnék tenni?

Köszönöm a segítséget. Sajnos mástól nem kapok erről tájékoztatást csak önöktől.
Válaszát előre is köszönöm.
Zsanett

Kedves Zsanett!

Véleményünk szerint is abban az esetben lehet élni ezzel az újbóli elbírálási lehetőséggel, ha valakinek a CSOK kérelme írásban került elutasításra. Az Önök esetében sajnos hivatalosan be sem lett nyújtva a CSOK kérelem - az már egy másik dolog, hogy a bank javaslatára. A támogatás visszamenőleges igénylésére sajnos nincs lehetőség.

A hatályos kormányrendelet által biztosított lehetőség - ha az igénylő 2016. január elseje után benyújtott kérelmét a hitelintézet a több lakásból álló, osztatlan közös tulajdonra hivatkozással utasította el, akkor az igénylő a 25. § szerinti díjak felszámítása nélkül, a hitelintézethez intézett nyilatkozata benyújtásával kérheti kérelmének ismételt elbírálását - arra az esetre vonatkozik, ha az igénylő már benyújtott kérelme kerül elutasításra, s a akár a CSOK elbírálásáért fizetendő összeg is megfizetésre került.

Amit még tenni tudnak esetleg az, hogy a területileg illetékes kormányhivatalhoz fordulnak és megkérdezik, hogy az osztatlan közös tulajdon miatti szóbeli elutasítás esetén van-e lehetőségük újbóli elbírálást kérni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése