Tisztalt Cím!

Kérdésem a a következő:
2006-ban vásároltunk családi házat, melyhez banki hitelt vettünk fel, valamint egy gyermekünk után megkaptuk a félszocpolt. 2009 októberében megszületett második gyermekünk, aki után nem vettük fel (nem tudtuk, hogy lehetséges) az utána járó támogatást. 2010-ben végtörlesztettünk a jelzáloghitelünket.

Házunk jelenleg 2 szobás, melyet szeretnénk egy szobával bővíteni. Kérdésem, ha lakás bővítéshez hitelt veszünk fel, van-e mód második gyermekünk után járó támogatás utólagos érvényesítéséhez?

Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel.
Zoltán

Kedves Zoltán!

A leírtak alapján a 2006-ban lakásvásárláshoz felvett kölcsönből - az előírt feltételek teljesülése esetén - elvileg jóváírható lett volna a második gyermek után járó félszocpol mindaddig, amíg a kölcsönt nem végtörlesztették.

A szocpol jelenleg nem jár bővítéshez, s a bővítéshez felvett lakáshitelből sem írható jóvá az utólagos szocpol. Sajnos ebben az esetben már nincs lehetőségük az utóbb született gyermek utáni támogatás érvényesítésére. A hatályos jogszabály értelmében jelenleg csak új ház építéséhez és új építésű lakás vásárlásához vehető igénybe a szocpol.

Amiben segíteni tudunk Önöknek az, hogy megkeressük a bankpiacon elérhető, igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő, legkedvezőbb bővítési hitelkonstrukciót, továbbá díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is.

Lakásbővítéshez piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakáshitelt kínálnak a pénzintézetek. Ez utóbbi esetén a havi törlesztő részlet megfizetéséhez biztosított kamattámogatás a futamidő első 5 évében jár. Ennek letelte után az aktuális piaci kamatláb lesz a meghatározó a havi törlesztés kiszámításánál. Ma már azonban nem csak az államilag támogatott lakáshitelek jelentenek kedvező megoldást egy-egy lakáscél megvalósításánál. A piaci kamatozású hiteltermékek is egyre alacsonyabb kamatláb mellett érhetők el, köszönhető ez a jegybanki alapkamat folyamatos mérséklésének. A bővítési célú hitelek törlesztő részlet szerinti összehasonlítását honlapunkon is megtekinthetik.

A bővítési hitelek kizárólag forint alapú hitelkonstrukcióban érhetők el, maximum 35 éves futamidővel. Bármely futamidő esetén van lehetőség a lejárat előtt elő- vagy végtörlesztésre. Ennek költségét az egyes bankok Hirdetménye tartalmazza.

Ahhoz, hogy Szakértőink elkészíthessék Önöknek személyre szóló hitelajánlatunkat, kérjük, töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm kedves szakértő!
Az lenne a kérdésem önhöz hogy, két elsőszülött gyermekre felvettük a szocpolt, de a harmadik gyermekre, aki még meg nem született, de már a terhes állapot fenn állt, sajnos nem tudtuk megigényelni arra az okra hivatkozva, hogy csak élve született gyermekre igényelhetjük meg.
Sajnos nem várhattunk tovább, mert sürgősen pénz kellett a korszerűsítéshez!
Azután a kisbaba megszületett, de nem jártunk utána, hogy utólag ki tudjuk-e használni az állami támogatást.
Kérdésem az lenne, hogy ez lehetséges-e még? A párom és én is 40 év alattiak vagyunk, tudomásom szerint ez a felső korhatár!
Előre is köszönöm!
Üdv: Zsolt

Használtan vásárolt ház – teljes mértékben hiteles – bővítését tervezzük. A padlásteret szeretnénk beépíteni, illetve a földszinten is szobát szeretnénk még kialakítani. Jelenleg 75 m2 a ház. 40 évesek elmúltunk, 4 gyerek van. Van-e mód a szocpol igénybe vételére?
Köszönettel: Kinga

Házunk 1955-ben épült, 2007-ben vásároltuk. Negyedik gyermekünk születését követően szeretnénk bővíteni egy szobával + vizesblokkal. Igényelhetünk-e szocpolt az építkezéshez? 37 évesek vagyunk, gyerekeink 13, 11, 6, 1 évesek. Ha igen, mennyi lenne az összege, milyen feltételekkel?
Segítségüket előre is köszönjük.
Tisztelettel: Kriszti

2007-ben építkeztünk. 3 gyerekre kivettük a szocpolt. 2012-ben született még egy gyerek. Bővíteni szeretnénk. Jár-e nekünk a 4. gyerekre a szocpol? Ha igen, akkor mennyi?

Tisztelt Szakértő,
2,5 évvel ezelőtt vásároltunk egy használt házat Etyeken, 11 M Ft-ért. Idén, tavasszal tervezzük a ház felújítását, illetve a tetőtér beépítését. Én áprilisban, férjem júliusban lesz 35 éves. Két gyermekünk van. Kérdésem az lenne, hogy a felújításhoz, vagy pedig a vásárláshoz (utólag) igénybe vehetjük-e a félszocpolt? Ha igen, milyen feltételekkel és milyen módon?
Köszönettel
Éva

Aluli
2007-ben 3 gyerekre igénybe vettem a szocpolt. Azóta született még egy gyerek. Igénybe lehet venni bővítésre egy 50 négyzetméteres lakásra? Ha lehetséges, akkor mik a feltételek?

Tisztelt Hitelnet!!
Bővítésre szeretnénk igénybe venni a félszocpolt! Jelenleg egy 85 négyzetméteres házban élünk 4 kiskorú gyermekkel és mára már kinőttük! A szocpolt nem vettük még igénybe! Ezúton szeretném megkérdezni, hogy várható-e a jövőben, hogy igénybe vegyük? 2 szobával szeretnénk bővíteni, mivel 2 és fél szobás! És mennyi jár 4 gyerekre félszocpol?