Üdvözlöm!

Érdeklődnék, hogy nekem van egy 100 négyzetméteres házam, amit már bontásra ítélnek szerintem. Ha ez megtörténik, akkor igényelhetem a szocpolt 2 gyermekre, kisfiamra és a húgomra, akit már 4 éve nevelek? Ha igen, akkor mire számíthatok? Önerő?

Köszönöm szépen!
Tünde

Kedves Tünde!

Abban az esetben, ha csak a bontásra váró lakóingatlannal rendelkezik, miután az építési hatóság engedélyezi vagy elrendeli a lakóépület bontását, akkor az új ház építéséhez jogosult lehet a lakásépítési támogatásra (szocpol).

A vonatkozó kormányrendelet szerint húga után akkor veheti igénybe a szocpolt, ha az Ön gyámsága alatt áll, legalább egy éve Önnel él, Ön tartja el és vállalja, hogy a gyámság három éven belüli megszűnése esetén a támogatást visszafizeti. Ha ez a feltétel nem teljesül, akkor a húga után nem igényelhet támogatást, s így a kisfia után sem tudja igénybe venni a szocpolt, mert a jelenlegi szabályozás szerint 1 gyermek után jár.

A lakásépítési támogatás további igénylési feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Az új lakóház építéséhez önerőre is szükség van. Ennek mértékét az adott ügylet részleteinek ismereteiben tudjuk meghatározni, például: költségvetés összege, telekérték, az Ön jövedelmi helyzete, stb. Lakáshitel kalkulátorunkban kapott eredmény utáni adatlapunk kitöltésével Hitelszakértőink személyre szóló ajánlat formájában fogják ismertetni az építési hitellehetőségeket.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

2011-ben a párommal építkezésbe fogtunk. A lakás tető alatt van, a válaszfalak is kész vannak. A villany be van vezetékelve. Szeretnénk mihamarabb befejezni és beköltözni. Sajnos anyagi gondokkal küszködünk, ezért szeretnénk a szocpolt igénybe venni. Megigényelhetjük-e még a szocpolt új lakás építésre?

Jó napot kívánok!
Vettem egy portát, amin ipari áram és fúrt kút van plusz egy födémezett pince tervrajzzal tudnak nekünk segíteni a szocpolban? Hitelünk van a másik házon. Valamennyi önerőt tudunk biztosítani.
Üdv.
Zoli

Tisztelt Hitelnet!
Mit ért a tv. a kiadás napján, a kiállítás napját vagy a jogerőre emelkedés napját?
Az építési engedélyünket 2009 december 2.-i keltezéssel küldték ki, azonban jogerőre csak 2010. január 6.-án lépett. Az építkezést 2010. augusztusában kezdtük meg és jelenleg is tart. Mivel az építkezést is csak jogerős engedély birtokában kezdhetem meg, ezért vehetem-e ezt a napot a kiadás napjának. Hiszen hiába van kiállított építési engedélyem, ha az nem jogerős, addig meg is támadhatják, stb. Azaz a kérdésem: jogosult vagyok-e a szocpolra ez alapján?

Én azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e a szocpollal építkezni olyan telekre, amin már van ház és az mellé, nem hozzá, hanem mellé? Ez a ház nagyon kicsi és nincs is közművesítve. Két helyiségből áll, de csak a telek miatt vettük meg, a ház rajta volt már. Vagy le kell bontani???
Kicsit zavaros a kérdés, de remélem kapok valamilyen választ.
Köszönöm előre is.

Üdvözlöm!
Azt szeretném kérdezni, hogy a férjemmel el szeretnénk kezdeni az építkezést minél hamarabb, de nem merünk belevágni mivel hallottunk olyat, hogy már elkezdett építkezésre nem igényelhető meg a szocpol. Már van egy gyermekünk és a második is úton van.
Belevághatunk márciusba az építkezésbe vagy várjunk még egy kicsit? A ház egyébként prokoncept lenne műanyag nyílászárókkal kb. 110 négyzetméteres és minden papírunk megvan hozzá.
Köszönöm előre is!

Üdvözlöm,
milyen követelményeknek kell megfelelni ahhoz, hogy a tetőtér beépítést új lakásként fogadják el? Úgy tudom csak így lehet rá szocpolt igénybe venni! A ház 1/2 részben a tulajdonunk, de anyukájának haszonélvezeti joga van rajta!
Szükséges-e a szocpol felvételéhez a házasság?
Illetve ha megkapnánk a szocpolt, akkor előre kifizetik vagy az építés közben a részmunkák befejezésével több részletben utalják?
Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelt Szakértők!
Érdeklődni szeretnék, hogy egyedülálló anyaként két gyermekkel (6 illetve 1,5 évesek) igényelhetek-e szocpolt? Szüleim házának tetőterét szeretném megcsinálni otthonunknak. A tető megvan, de alapozási munkálatokkal kell kezdeni, hiszen ez régebben egy lapostetős ház volt, így az aljzatolást is meg kell valósítani.
Köszönettel: Hajnalka