Tisztelt!

Házat szeretnénk venni!! Én 22 éves vagyok, a párom most tölti a 36.-at! Nekem munkaviszonyom nincs,  a párom állandóan dolgozik! Hitelünk a bank felé nincs! Van egy 1,5 éves kisfiúnk és mindenféleképpen szeretnénk még egyet!

A párom nevén fél ház szerepel, a haszonélvezet és a ház másik fele az édesanyjáé. Az ingatlant amit megvennénk a tulajdonosnak adóssága van rajta, és emiatt villanyt, gázt kikapcsolták!! A házat úgy adnák át, hogy tartozás nincs rajta, de mi csak a szocpollal együtt tudnánk megvenni!

Van-e esély arra, hogy kapjunk szocpolt??
Nagy szükségünk lenne a házra, amiben most élünk kicsi!

Anna

Kedves Anna!

Mivel a szocpol csak újépítésű lakás vásárlásához, illetve új lakóház építéséhez igényelhető, ezért sajnos nincs lehetőség arra, hogy a megvásárolni kívánt használt ház vételárának kiegyenlítéséhez szocpolt kapjanak.

A házvásárláshoz lakáscélú jelzáloghitel vehetnek fel, ha megfelelnek a hiteligénylés feltételeinek. Személyre szóló hitelajánlatunk megtekintéséhez kérjük, töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat! Tanácsadóink tájékoztatni fogják Önöket a hitellehetőségekről!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Címzett!
Három kisgyermekünk van, akikre eddig még nem vettünk fel szocpolt. 40 éves elmúltam.
Az én nevemen van 2 db pici fél lakás, a férjemén egy fél lakás, amiket eladva tudnánk új építésű társasházi lakást venni.
Jár-e nekünk szocpol?
Illetve, új lakásnak számít-e egy 2008-ban átadott épületben lévő, de még senki által nem lakott lakás?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Dóra

Tisztelt szakértő!
Zártkerti ingatlanon épülök új házat, amire nem lehetséges (helyi önkormányzati rendelet miatt) családi házat épülni csak állandóan lakott gazdasági épületet. Viszont építési engedély szempontjából családi házként kezelik. Tehát jogszabályilag nekem mindent úgy kell épülni, mintha belterületre családi házat épülnék. Kérdésem az lenne, hogy így igényelhető-e a szocpol vagy csak belterületre családi házra?
Köszönettel!

A férjem a volt feleségével még régen vettek fel támogatást, lakásbővítésre, két gyermek után. 2005-ben elváltak. 3 éve vagyok a felesége és most született kislányunk. Az érdekelne, hogy igényelhetek-e szocpol támogatást, mivel egy új családról, gyermek/ekről van szó?
Válaszát előre is köszönöm!

Jó napot kívánok!
Kérdésem, hogy az előző házasságban már felvettem a szocpolt, mert ott a lakás közös néven volt. Ott a szocpol 2013Ban telik le, bővítettünk. Ebben a házasságban van 3 baba. A meglévő házunk csak a férjem nevén van, de egy másik házat szeretnénk venni. Azt a 3 babára íratnánk, úgy lehet-e?

Üdv.
Szeretnénk szocpolt igényelni, de nem tudjuk pontosan milyen lehetőségeink vannak. A párom 30 éves, van 2 gyereke az előző kapcsolatából és az édesanyjával a kettőjük nevén van egy egy ház. Ott lakik a párom anyja. Mi jelenleg albérletben élünk, de szeretnénk saját házat.
Így milyen lehetőségeink/opcióink vannak/lehetségesek?
Előre is köszönöm a választ.
Tivadar

Nemrégiben vásároltunk egy telket, amelyre a közeljövőben építkezni szeretnénk. Én 26, a párom 34 éves. Nem vagyunk még házasok, gyereket szeretnénk. A szocpolt mi igényelhetjük?