Jó napot!

Érdeklődnék, hogy a férjemmel 2011-ben házasodtunk össze, van egy gyermekünk, de szeretnénk még majd másikat és szeretnénk igénybe venni a szocpolt. Én 25 éves vagyok, a párom 32.

Hogyan működik ez? Rendelkeznünk kell saját önerővel, hogy megkaphassuk? Vagy a szocpolt lehet önerőként tekinteni és azzal együtt felvenni annyi hitelt, hogy tudjunk új lakást vásárolni, vagy építeni?

Előre is köszönöm!
Reni

Kedves Reni!

A bankok az építeni kívánt ház jövőbeni értékének, illetve a megvásárolni kívánt új lakóingatlan forgalmi értékének maximum a 80%-át nyújtják hitelként. Emellett önerőként figyelembe vehető a szocpol. Ám általában ez még nem elegendő a teljes költségvetés illetve vételár lefedéséhez, így jellemzően saját erőre is szükség van. Az elvárt saját erő összegét azonban csak az adott hitelügylet, valamint az igazolt jövedelmek ismeretében tudjuk kiszámolni.

Mivel nem töltötték be 40. életévüket és házasok, ezért a meglévő gyermek mellett jogosultak lehetnek a vállalt gyermek utáni lakásépítési támogatás igénylésére is. A megelőlegező szocpolról részletes leírást IDE kattintva talál.

Személyre szóló építési illetve lakásvásárlási ajánlatunkat online adatlapunk kitöltésével kérhetik. A részletek ismeretében Hitelszakértőink tájékoztatni tudják Önöket a finanszírozási lehetőségekről.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretném igénybe venni a szocpolt. Van saját ingatlanunk, ami nem lakóépületként van nyilvántartva. A páromnak van bejelentett munkája. Van 2 gyermekünk. Mik a lehetőségeink? külterületen lakunk. Nem vagyunk össze házasodva, de már 7 éve együtt élünk.

Azt szeretném kérdezni, hogy van 2 gyermekem, az egyik 8 éves, a másik 19 éves az idén fog végezni, és még 1 gyerekre sem igényeltünk szocpolt. Én most vagyok 40 éves, júliusban 41. töltöm. Van-e még rá esély, hogy megkapjuk a szocpolt és még lehetséges 1 harmadik gyermek vállalása? Nincs saját lakásunk. Én elvált vagyok.
Köszönöm mielőbbi válaszát!

Érdeklődnék az iránt, hogy mindkét félnek 35 év alattinak kell lenni a szocpol igénybevételéhez, nálunk még nincs gyerek, de szeretnénk, de a párom 35 éves elmúlt. Akkor is igényelhetjük majd a szocpolt vagy végleg mondjunk le róla?

A 180 nap biztosítottkénti bejelentést az adóhatósághoz milyen okirattal kell bizonyítani, ugyanis az adóhatóság ilyen igazolást nem állít ki?

Meg szeretném érdeklődni a szocpolt, mert nekem van 3 gyermekem és még nem használtuk ki. Szeretnénk élni a lehetőséggel, lakásvásárlásról lenne szó.

Kik vehetik igénybe ezt a támogatást?

Jó napot!
Fiatal pár vagyunk 1 gyermekkel, de még egy érkezését tervezzük amint lehetőségünk nyílik saját lakás vásárlásra illetve építésre!Szeretném megkérdezni, hogy korszerűsítésre, bővítésre is igényelhetjük a szocpolt? Illetve szeretném megkérni, hogy legyen kedves és pontosan mondja meg, hogy mire lehet igényelni és mik a feltételek!?
Köszönettel.
Ilona

Tisztelt Cím!
A kérdésem az lenne, hogy egy gyermek esetén is jár a szocpol, mert mindenhol csak két gyermektől vannak feltüntetve az összegek. Jelenleg 1 gyermekem van, ha én aláírok még egy gyermekre, de önhibámon kívül (betegség) nem tudom teljesíteni, akkor hogyan kell visszafizetni az összeget?
Lenne még egy kérdésem: a 6 hónapos munkaviszonynál a Gyed is beleszámít? Én jelenleg Gyeden vagyok, de előtte folyamatos munkaviszonyom volt, a páromnak nincs meg még a 6 hónap.
Érdekelne még az is, hogy házastársaknak kell lenni, vagy elég az élettársi kapcsolat is?
Válaszát előre is köszönöm.