Tisztelt Hitelnet!

Nagy nehezen kb. másfél éve saját lakást tudtunk venni, hitelre. Ekkor még nem volt szocpol, de a szűkös anyagi helyzetünk miatt nehezen egy panellakást sikerült vennünk 2 gyerekkel. Amit azóta sem kifesteni, sem rendbe rakni nem tudtunk, mert a törlesztés mellett nem marad rá elég pénzünk.

Az lenne a kérdésem, hogy ilyen irányú célra és egyáltalán panellakásra lehet-e bármi módon megigényelni a szocpolt? Illetve garázs vagy tárolóhelység vásárlására fel lehet-e, meg lehet-e igényelni a szóban forgó támogatást? Mert a lakásunkhoz tartózó tárolóhelyiség ránk eső része kb. 2 négyzetméter, s a gyerekek babakocsija is elég szűkösen fér be a helyiségbe!

A választ illetve esetleges segítségüket előre is köszönöm!
Zsolt

Kedves Zsolt!

Mint ahogy a szocpol igénylésével kapcsolatos bejegyzéseinkben olvashatja, vissza nem térítendő lakáscélú támogatásként jelenleg lakásépítési támogatás igényelhető, mely azonban csak új lakóház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához kérhető. Használt lakásra nem jár szocpol. A félszocpol 2009. július 1-től való megszüntetése óta nem is került újra bevezetésre. Hogy a jövőben ez várható-e, arról jelenleg nincs információnk.

A vissza nem térítendő állami támogatás sem korábban, sem jelenleg nem nyújtható sem lakásfelújításra, sem garázs vagy tárolóhelyiség megvásárlására. A támogatással történő finanszírozásra tehát sajnos nincs lehetőség.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Új építésű lakás vásárlása esetén – amennyiben az építtető eladó cégnek adótartozása van – tehát nem a vevőnek – akkor a vevő igényelhet-e szocpolt? Úgy tudom, kamattámogatásos hitel esetében ez kizáró ok.

Vennénk egy kis családi házat. A párom 36 éves, én magam 26, kisfiúnk 2 éves és februárra várjuk második gyermekünket. Jelzáloghitelt vettünk fel a házra 1400000 Ft. 2000000 Ft volt a vételár és bele tudtunk fizetni annyit, hogy kevesebb pénzt terheljünk a házra. Mivel eléggé felújításra szorul, szeretném megérdeklődni, hogy van-e rá lehetőség, hogy két gyermek után felvehessünk valamilyen formájú szocpolt rá?
Előre is köszönöm.
Tisztelettel: Gyöngyi

Ha lakástakarékban összegyűjtött megtakarításom 3 millió 200 ezer forint, ehhez megtudom-e igényelni két gyermekemre a szocpolt a bárlista ellenére? Hitelt mellé nem tudok felvenni. Tehát meg szeretném kérdezni, hogy lakásvásárlásnál két gyermekre mennyi szocpol támogatás jár?

Szép estét!
Annyit szeretnék kérdezni, már kihasználtam a három gyermekemre a szocpolt, de időközben született egy kisfiam. Most öt éves lesz és hogyan tudnám kihasználni őrá is a kedvezményt? Jelenleg egyedül nevelem őket, mert elváltam. Most Anyaságin vagyok.
Köszönöm a válaszukat.
Üdv, Éva