Tisztelt Hitelnet!

Az alábbi kérdéseimre várom szíves válaszukat:

Példaként, egy 3 gyermekes Falusi CSOK-ot igénylő személy, aki igényt tart a korszerűsítésre járó 5.000.000.-Ft + ÁFA visszaigénylésre, a 2005-ben felvett lakásvásárlásra járó szocpol levonódik-e a jelenlegi korszerűsítésre járó támogatási összegből? Ugyanez a kérdés abban az esetben is, ha 2017-ben vette fel CSOK-ot házvásárlásra.

A következő kérdésem pedig a Falusi CSOK házvásárlással egybekötött korszerűsítéssel kapcsolatos. Az igénylő módosíthatja-e beadott költségvetését a banki szerződéskötés után? Ha esetlegesen rosszul mérte fel az ingatlant beköltözés előtt és más korszerűsítéseket szeretne elvégezni? Lehet-e bármilyen költségvetési módosítást benyújtani?

Várom mielőbbi szíves válaszukat!
Köszönettel.
Fanni

Kedves Fanni!

Falusi CSOK esetében a támogatás összegéből minden korábban kapott lakáscélú állami támogatást le kell vonni. Kivétel: preferált kistelepülésen meglévő lakás bővítéséhez és/vagy korszerűsítéséhez igényelt falusi CSOK esetén, ha a támogatást igénylő korábban, kizárólag a bővítendő/korszerűsítendő lakás megvásárlásához a családi otthonteremtési kedvezményt vagy családok otthonteremtési kedvezményét vette igénybe, akkor ezen, korábban kapott támogatások összegét nem kell levonni a jelenleg igényelhető támogatási összegből.

2005-ben lakásvásárláshoz kapott szocpol esetén tehát a falusi CSOK korszerűsítésre adható 5 millió forintos összegéből le kell vonni az akkori támogatás összegét. Ez esetben a kettő különbözete vehető igénybe.

Amennyiben a támogatott személy 2017-ben kapott CSOK-ot házvásárlásra, akkor a falusi CSOK keretében megkaphatja a teljes 5 milliós támogatási összeget ugyanezen ingatlan korszerűsítésére. Ebben az esetben a falusi CSOK összegéből nem kell levonni a CSOK összegét.

A falusi CSOK kérelemmel egyidejűleg benyújtott költségvetés módosítására van lehetőség még a korszerűsítésre vonatkozó támogatási összeg folyósítása előtt. Erről bővebb információ IDE kattintva olvasható.

A falusi CSOK mellé – 3 gyermek esetén maximum 15 millió forint összegben – kamattámogatott lakáshitel (3%) is igényelhető. A CSOK hitel törlesztő részletéről online lakáshitel kalkulátorunk segítségével előzetesen is tájékozódhatnak.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

További személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK és hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Két gyermekre használtam ki a szocpolt házépítésre 2008-ban. Fűtéskorszerűsítésre felhasználhatom az 5.000.000 Ft és a kapott támogatás különbségét?

Tisztelt hitelnet!
A férjemmel felvettük 1 meglévő és 1 vállalt babára a szocpolt, majd a 10 millió babaváró hitelt, amiből kifizettük a házunk vásárlásához felett személyi kölcsönt, felújítottunk a házat, de utólag derült ki, hogy erre a költségre is fel lehet venni a falusi csokot. Ha korszerűsítést szeretnénk még, mert van mit, igénybe tudunk-e venni valamit vagy már nem vagyunk jogosultak semmire sem?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Nóra

Jó napot!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha én egyedül szeretném igénybe venni a falusi csokot, van-e rá lehetőség! Mivel 6 gyermekem van, de én a picivel ápolásin vagyok és csak azt kapok, illetve családi pótlékot és gyest a gyerekek után!
Az lenne a kérdésem, hogy úgyis igényelhető? Mert gondolom aki egyedül él és ilyen helyzetben van, hogy a gyerekektől nem tud dolgozni! Nekik is van talán esélyük rá!
Mihamarabbi válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlet.
Arra szeretnék választ kapni, hogy aki az idén elindította a csokot, meg is kapta, de jövőre kezdene bele a felújításba, erre vonatkozna a mostani támogatási lehetőség. 2020.01.01.

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy 2018-ban megelőlegező CSOK-ot vettünk igénybe 2 gyermekre használt lakás vásárlásra. Azóta egy gyermekünk született és szeretnénk felvenni a falusi CSOK-ot korszerűsítésre 1.300.000.- Ft összegben.
Mehet-e a dolog?
Válaszát előre is köszönöm!