Tisztelt hitelnet.hu!

Kérdésem a következő lenne. 2018-ban hitelre vásároltunk egy használt házat, igényeltük meglévő két gyerekre a csok-ot (1.430.000). Közben 2019 augusztusában született egy harmadik gyerkőc.

Érdeklődnék milyen lehetőségem lenne ebben a helyzetben, sokféle fajta variációt lehet sajnos olvasni.

1. Igényelhetem a 3. gyerekre a csokot?
2. Falusi csok igénylése 3 gyerekre (5.000.000 Ft) a 2018-ban vásárolt lakás korszerűsítésére, ebben az esetben levonnák a már felvett csok-ot (1.430.000) vagy mind az 5.000.000-t igényelhetem?
3. Amennyiben lehetőség van a falusi csok igénylésére, lesz lehetőség esetleg a januárra meghirdetett lakásfelújítási támogatásra (3.000.000 Ft) is?
4. Esetleg valami más lehetőség?

Köszönöm válaszukat.
Tisztelettel.
József

Kedves József!

Harmadik gyermekük után szintén jogosultak lehetnek CSOK-ra. Utóbb született gyermek esetén van lehetőség utólagos CSOK igénylésére. Ezt a támogatást a meglévő lakáshitel előtörlesztésére lehet fordítani. Összege 400.000 Ft. A kérelmet a lakáshitelt nyújtó pénzintézethez kell benyújtani. Részletes leírás erről a támogatási formáról ITT olvasható.

Tartozáscsökkentő támogatásra szintén jogosultak lehetnek 3. gyermekük után. Ennek összege 2019 augusztusában született 3. gyermek esetén 4 millió forint. Ez szintén a fennálló lakáshitel csökkentésére használható fel. A támogatás iránti kérelemmel a területileg illetékes járási hivatal családtámogatási osztályához fordulhatnak. A támogatásról bővebb információ IDE kattintva olvasható.

Amennyiben preferált településen található az ingatlanuk, úgy a falusi CSOK korszerűsítési részére is jogosultak lehetnek. Ebben az esetben a korábban kapott CSOK összegével nem kell csökkenteni a korszerűsítésre adható maximális 5 millió forintot. A témában további részletek IDE kattintva érhetők el.

A falusi CSOK mellé államilag támogatott lakáshitel is felvehető, amennyiben a támogatás összege nem fedezi az elvégezni kívánt munkálatok összeg költéségét. 3 gyermek után igényelt falusi CSOK esetén a támogatott hitel összege maximum 15 millió forint lehet.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

A lakásfelújítási támogatásról konkrét információink még nincsenek. A CSOK igénylése elvileg nem zárja ki a támogatásra való jogosultságot. Ennek keretében a lakásfelújítás költségének 50%-a, maximum 3 millió forint lesz elérhető. Ha lesz friss információnk a témában, honlapunkon be fogunk számolni róla. Addig is kérjük kövesse új bejegyzéseinket!

További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK és hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó estét kívánok!
Lenne egy kérdésem önök felé! Van 3 kiskorú gyermekem. Hogyan tudnám igénybe venni a szocpolt, vagy mi a feltétele ennek az egésznek, mert hallottam már sok felé történetét csak nem tudom mi az igaz és mi nem. Előre is köszönöm válaszukat.
Tisztelettel:
Anett

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék ,hogy vállalt gyermek után mennyi évet adnak ,hogy megszülessen?
Van 2 gyermekünk és a harmadik vállalt babára is szeretnénk felvenni a falusi csokot