Tisztelt Hitelnet!

Egyedülálló anyaként 3 gyerekkel szeretném a Falusi CSOK-ot felvenni családi ház vásárlásra és felújításra. Jelenleg gyeden vagyok, decembertől gyesen leszek.

Kérdésem, hogy megkaphatom-e a támogatást hitel nélkül?
Hol lehet igényelni?
TB jogviszonyom folyamatos a gyes ideje alatt is?
A vásárolni kívánt ingatlan vételárának mekkora részét lehet készpénzben fizetni?
A felújításra kapott összeget mikor folyósítják?

Előre is köszönöm a segítő tájékoztatást!
Köszönettel.
Viki

Kedves Viki!

3 gyermek után történő falusi CSOK igénylés esetén legalább 2 éves TB jogviszony igazolása szükséges. Ha korábbi munkaviszonya a gyed, gyes ideje alatt is fennáll, akkor információink szerint kiadható az igényléshez szükséges igazolás. Erről pontos tájékoztatást a területileg illetékes OEP tud adni Önnek.

Amennyiben a TB jogviszony igazolás kiadható és a további jogosultsági feltételek is fennállnak, úgy a támogatást hitel nélkül, egyedülállóként is megkaphatja. A falusi CSOK további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

A falusi CSOK keretében a támogatás maximum fele használható fel a vételár kiegyenlítésére. A 10 millió forintból tehát maximum 5 millió forint költhető a vételár megfizetésére. A vételárnak legfeljebb a 10%-a fizethető ki készpénzben, a fennmaradó összeget bankszámlára kell teljesíteni.

A falusi CSOK kérelem vásárlása és korszerűsítésre egyidejűleg nyújtható be. Tehát az adásvételi szerződéssel együtt már be kell nyújtani az elvégezni kívánt munkálatokról szóló költségvetést is. Miután megtörténik a teljes vételár kiegyenlítése, birtokba tudja venni az ingatlant. Ha ezt követően derül ki, hogy lenne más elvégezni szükséges munkálat is, akkor ez alkalommal még lehet módosítani a költségvetésen. Erről további információt IDE kattintva olvashat.

A korszerűsítési rész folyósítása készültségi foknak mefelelően történi. Ez azt jelenti, hogy egy bizonyos készültséget el kell érni, előre kell haladni a munkálatokkal ahhoz, hogy a bank folyósítson. Erről további részletek IDE kattintva érhetők el.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

A támogatás a hitelintézeteknél igényelhető akkor is, ha nem kapcsolódik hozzá hitelfelvétel. Szakértőink készséggel készítenek Önnek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást minderről. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Annyit szeretnék kérdezni, hogy van 3 kiskorú gyermekem. 2 gyest kapok és azt szeretném érdeklődni, hogy arra lehetne kérni, mert én is szeretnék egy házat, mert egyedül nevelem őket.

Gyes beszámít-e tb igazolásnak?

Szives állásfoglalásukat kérem, hogy főállású anya révén 5 élő gyermekkel rendelkező ismerősöm milyen ismérvekkel jogosult a falusi CSOK igénybevételére. Házasságban él, soha nem volt állásban, és most a legkisebbel, aki 5 éves főállású anyai státuszban van. Jövedelme összesen: családi pótlékok, és a rendszeres nevelési segély. Férje alkalmi munkával járul hozzhá a családi költségvetéshez, különben állástalan.

Jó napot kívánok!
Az lenne a kérdésem, hogy egyedülálló vagyok, 3 kiskorú gyermekem van és még gyesen vagyok, hogy nincs munkaviszonyom.
Így is igénybe tudom venni a falusi Csokot?