T. Hölgyem/Uram,

barátnőmmel szeretnénk jövőre építkezésbe kezdeni. 2 gyereket vállalnánk, de csak előre, azok később jönnének. 120nm-es passzív házat szeretnénk építeni.
- Szükséges mindenképp házasság, vagy bejegyzett élettársi kapcsolat is elegendő az igényléshez? A többi feltételt teljesítjük.
- Mekkora összegre vagyunk jogosultak?
- Mikor nyújthatjuk be a kérelmünket a támogatásra?
- Mikor kapjuk azt meg? (ház felépülte, építés kezdete, tervezés kezdete/vége?)
- Milyen formában kapjuk azt meg? (átutalás bankszámlára, hitel támogatásaként, stb.)
- Ha csak “ígérünk” 2 gyermeket, akkor kevesebb összegre vagyunk jogosultak?
- Ha igen, van lehetőség a gyermekek születése után a különbséget (amennyivel kevesebbet kaptunk) megigényelni?

Köszönöm előre is a válaszokat, ha lehet, segítene, hogyha ugyanígy pontokba szedve tudna válaszolni.

Üdvözlettel:
Gábor

Kedves Gábor!

1. Vállalt gyermekek utáni támogatás, vagyis megelőlegező szocpol igénylésének feltétele a házastársi kapcsolat.
2. 120 négyzetméter hasznos alapterületű passzív házra 2 gyermek után a támogatás összege 1.690.000.- Ft. Erről részletes leírást ITT talál.
3. A szocpol iránti kérelem a jogerős építési engedély és költségvetés megléte esetén már benyújtható.
4. A támogatás/építési hitel folyósítását a hitelintézetek a saját erő felhasználását követően kezdik meg.
5. A szocpol/építési hitel készültségi foknak megfelelően, szakaszosan kerül utalásra a hiteligénylő folyósító pénzintézetnél lévő bankszámlájára.
6. A vállat gyermekek után járó szocpol összege megegyezik a meglévő gyermekek után kapható támogatás összegével.

Amennyiben az építkezéshez kölcsönt is igénybe szeretnének venni, s kíváncsiak a jelenleg elérhető legkedvezőbb építési hitelkonstrukciókra, kérjük, töltse ki online nyomtatványunkat, s Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják ismertetni az állami kamattámogatású és piaci kamatozású építési hitellehetőségeket.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne, 3 meglévő gyerekünk van és építkezni szeretnénk, és igénybe vennénk a Szocpolt. Viszont hitelt nem szeretnénk igényelni. Ilyenkor hova lehet fordulni és milyen papírokat kell kitölteni?
Köszönöm.

Tisztelt Szakértő!
Építési telket vásároltunk és erre szeretnénk egy kb. 100 m2 lakó ingatlant építeni. Van egy gyermekünk és útban van a második. A férjem 36 éves jómagam pedig a közeljövőben leszek 35, mindkettőnknek bejelentett munka helye van. Az építéshez szeretnénk lakás támogatott hitelt is igénybe venni és ezzel egy időben a szocpolt. Mivel a baba már nemsokára megérkezik és azt sem tudom, hogy meddig tudok dolgozni, ezért lenne sürgős a hitelfelvétel és a szocpol egyidejű elindítása.
Kérdésem az lenne, hogy ha most igényelünk szocpol támogatást lakásépítésre és időközben a jogszabály, amit meg szeretnének változtatni, jogerőre lép, akkor mi melyik szocpolt kapjuk meg majd, az alacsonyabb vagy pedig az emelt szocpolt?
Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelt Szakértő!

Férjemmel építkezésbe kezdtünk. A nyílászárók berakásánál tart a folyamat. Van 3 gyermekünk és mindketten 40 év alattiak vagyunk. Szeretnénk felvenni a támogatást, de nem tudom, hol kezdjem illetve kihez kell fordulnom, aki tud nekem segíteni abban, hogy milyen papírok kellenek hozzá és hogy hová kell beadnom a kérelmet.
Köszönöm a válaszát!

A következő kérdéssel fordulok önhöz: párommal megfelelünk minden előírásnak, építkezünk, a ház folytatásához szeretnénk szocpolt igényelni. Hogyan tudjuk elindítani a folyamatot, és ha megkapjuk, mikor utalják a szocpolt?
Válaszát előre is köszönöm!

A segítségüket kérnénk! Vehetünk-e fel szocpolt? Egy gyermekünk van jelenleg, de szeretnénk még gyermekeket. Szeretnénk most építkezni, mert szűkösen vagyunk egy házban (8-an élünk együtt). Milyen fajta szocpolt vehetnénk fel? Kb. 2.500.000 millióra lenne szükségünk.
Válaszukat előre is köszönjük!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy az OTP-nél elbírálták, megkapjuk a szocpolt, de azt mondták, csak akkor fizetik ki, ha már átadtuk a kész lakást. Ez igaz, vagy csak minket néznek hülyének? Elvileg az építésre kellene a pénz, nem bútorozásra, és biztos mások is így vannak ezzel…

Az szeretném megtudni, hogy nekünk van egy 70%-ban kész új építesű házunk, az építési engedélyünk 2009-es évi. Az építkezést csak 2010-ben kezdtük meg. Lakhatási engedélyünk még nincs, de ha lenne akkor járna a szocpol vagy már egyáltalán nem jár vagy van még rá esélyünk, hogy megkapjuk valami módon? Milyen összeg járna így? Van 2 gyermekünk.

Lányom egy 25 m2-es gazdasági épület lakóházzá történő tovább építésébe kezdett. A végleges épület 100 m2, amelynél a tető csere munkálatokra Fundamenta hitelt veszünk fel. Egyedülálló, két gyermekkel. A gazdasági épület a nevemen van, a hitelkiváltás már a nevére történik és közben elcseréljük a gazdasági épületet az apja után örökölt 1/3-ad családi házrésszel.
Kérdésem kaphat-e szocpolt, vagy ez egyértelműen bővítésnek számít és ezért nem jár?
Válaszukat köszönöm.