Építési és bővítési tervvel igényelhetünk-e szocpolt?

Férjem 27 és 23 éves vagyok, két gyermekünk van.

2011-ben vásárolt ingatlanra 2012-ben adtunk le Bővítési és Építési engedélyezési tervet. Kell-e változtatni az elnevezésen, vagy a bővítés kifejezés nem kizáró ok?
Az építkezést még nem kezdtük el. Az alapterületet is bővítenénk, és a tetőteret is beépítenénk. Érdemes-e megváltoztatni?
Van-e megkötés, hogy hány nm2-rel kell növelni az ingatlan hasznos alapterületét és bővítésnek számít-e a tetőtérbeépítés?
Az építés ütemezése változtat-e a szocpol megkapásán? Tehát ha a tetőtér csak később kerül beépítésre, de a lakhatási engedélyt már megkapjuk, változtat-e valamit az állami támogatás összegén?
Üdvözlettel
Veronika

Kedves Veronika!

A lakásépítési támogatás a hatályos kormányrendelet értelmében csak új lakás építéséhez jár. Az Ön által leírt munkálatok bővítésnek minősülnek, mely után jelenleg szocpol nem igényelhető.

A munkálatok kivitelezéséhez lakáscélú jelzáloghitelt tudnak felvenni. Amennyiben érdeklik a jelenleg elérhető legkedvezőbb hitellehetőségek, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat!

 

 
Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
A szüleim tulajdonában lévő családi házat szeretnénk bővíteni, egy külön bejáratú lakrésszel, melynek hasznos alapterülete 57 m2. Jelenleg egyedül nevelem két gyermekemet (7 és 4), szocpolt még nem vettünk igénybe, saját ingatlannal nem rendelkezem, 35 éves vagyok.
– 57 m2-es, önálló lakrészre a szocpol igénybe vehető?,
– tudok felvenni jelzáloghitelt csak a bővítményre? (az eredeti családi ház tehermentes maradhat-e?)
segítségüket előre is köszönöm,
Izabella

Kedves Izabella!
A szocpol akkor igényelhető, ha különálló új lakás jön létre. Arról, hogy pontosan mi tekinthető új lakásnak, IDE kattintva tájékozódhat. A probléma ez esetben az, hogy 57 m2-es új lakásra nem jár szocpol. A jogosultsághoz a hasznos alapterületnek el kell érni legalább a 60 m2-t.
Mivel az új lakásnak külön helyrajzi száma lesz, ezért megoldható, hogy csak az építendő lakásra vegyen fel jelzáloghitelt. A legkedvezőbb lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után.

Tisztelt szakértők! 2007-ben vásároltunk használt lakást hitelből. Akkor még nem volt gyerekünk. 2008-ban kaptunk lakóépület bővítésre engedélyt. Megvártuk, hogy megszülessen mind a két gyerek, mert nekünk a meglévő után jár a szocpol. A szoba majdnem elkészült, de a szocpolt eltörölték. Most van két gyerekünk és 2.4 M Ft hitel és 2008. szeptembertől még érvényes épület bővítési engedélyünk.
Jár-e nekünk valami szocpol?
Várom megtisztelő válaszukat.

Azt szeretném megtudni, hogy lakásbővítés vagy új építés között a támogatás tekintetében van-e különbség?
A férjemmel közösen van egy saját tulajdonú ingatlanunk (kertes ház) a bővítése folyamatban van (1 éve kezdtük). Van két kiskorú gyermekünk, 1 hónapos és 17 hónapos. A férjem vállalkozó, én jelenleg tgyás-t majd 168 nap után gyed-et kapok. Hitel nem terheli az ingatlant. Mekkora alapterületű lehet a ház a szocpol támogatást illetően? Mekkora összegre lehet számítani?


6
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x