Az lenne a kérdésem, hogy a szocpol támogatást használt lakásra nem lehet felvenni? Hogy az energiatakarékos ház, mit is jelent?
Érdekelne, hogy a munkaviszonyom megvan, köztartozásom nincs, de gyerekem sincs, akkor ha "beígérek" 2 gyermeket, akkor is megkapnám?
Köszönöm válaszát:
Viktória

Kedves Viktória!

Szocpol támogatást használt lakásra 2012-ben nem lehet igényelni. A vissza nem térítendő támogatásoknak azt a formáját (FOT), mely igénybe vehető volt használt lakás vételárának kiegyenlítéséhez 2009-ben felfüggesztették, s azóta sem tették újra elérhetővé. Használt lakás vásárlásához jelen pillanatban piaci kamatozású lakáshitelt vehet fel.

Szocpolt jelenleg új lakóház építéséhez és új lakás vásárlásához igényelhet, ha megfelel a további követelményeknek is. Ezekről IDE kattintva tájékozódhat.

Az energiatakarékos ház olyan alacsony energiafogyasztású lakást jelent, melynek fajlagos primer energiafogyasztása fűtésre legfeljebb 25 kWh/m2év.

A megelőlegező szocpol igénylésére akkor lehet jogosult - a fentiekben megjelölt lakáscélok megvalósítása esetén -, ha házas és sem az Ön, sem férje életkora nem haladja meg a 40. életévet. Ebben az esetben legfeljebb két vállalt gyermek után kérhetik a támogatást. A gyermekvállalás "teljesítésére" megszabott határidő 2 gyermek esetén 8 év. Ez új lakóház építésekor a használatbavételi engedély, új lakás vásárlásakor pedig a végleges adásvételi szerződés dátumától számít.

Amennyiben a használt lakás mellett dönt, akkor kérje személyre szóló ajánlatukat lakáshitel kalkulátorunk segítségével. Új lakás esetén állami kamattámogatású lakáshitelt is igényelhet, melyről Hitelszakértőink szintén készséggel tájékoztatják.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
21 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Az lenne a kérdésem, hogy használt lakás vásárlására kapható-e szocpol és ha igen, 4 gyerekre mennyi jár?

Szeretném megkérdezni, hogy három gyermekes család hogy veheti igénybe a szocpolt ha használt lakást vásárolnak és akkor is igénybe lehet.e venni, ha csak élettársi kapcsolatban vannak?

Használt lakás vásárlásra és 40 év felett fel lehet venni a szocpolt? 3 gyermek van és még nem használtuk ki.

Üdvözlöm,ha a legnagyobb gyermekem májusban lesz 18 éves de még nappali tagozaton tanul,egyedül nevelek 3 gyermeket és gyeden vagyok hogyan igényelhetem a szocpolt?Használt lakásra igényelhetem e és hány szobának kell lennie minimum?Köszönöm válaszát.Tisztelettel Krisztina

Lehet-e szocpolt használt lakásvásárlásra fordítani?

Üdvözlöm!
Szeretném segítségét kérni ingatlanvásárlással kapcsolatban. A mi tulajdonunkban egy 55 m2-es társasházi lakás van. Ezt szeretnénk egy kertes házra cserélni. A ház 3 éves. Két gyermekünk van. Férjem 38, én 34 éves vagyok. Az lenne a kérdésem, igénybe vehetjük-e a szocpolt, és ha igen, hogyan és mikortól lehet igényelni illetve milyen összegben kaphatnánk meg?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel!
Reni

Megkapom-e a szocpolt használt lakás vásárlásra, 2 kiskorú gyerekem van. Ingatlanfedezetet tudok felmutatni. Bejelentett munkahelyem van. Köztartozásom nincs.

Tisztelt Szakértő!
30 éves vagyok, a párom 29. Most várjuk első kisbabánkat, de nincs saját lakásunk, csak szívességből lakhatunk az egyik családtag lakásában. A párom 6 éve rendőr. Szeretném megkérdezni, hogy felvehetjük-e használt lakás vásárlásra a szocpolt, illetve a munkájából adódóan milyen lehetőségeink vannak?
Előre is köszönöm a választ.

Tisztel Cím!
Elvált nő vagyok, egy gyermeket nevelek. Albérletben élünk. Kérdésem: van-e lehetőségem használt lakásra szocpol támogatást igényelni?
Válaszukat köszönöm: Anikó

Jó napot!
A kérdésem a következő lenne. Van kinézve egy használt ház a részünkre. 4 gyerekem van, egyedülállóként nevelem őket! A kérdésem, hogy egyedülállóként mi a feltétele hogy szocpolt igényelhessek, illetve 4 gyerekre, használt ház esetén mennyi jár?

Tisztelt Címzett!
Úgy látom, hogy nem teljesen naprakész ez az oldal, hiszen 2012. január 17-én módosították az összeget is, és a feltételeket is (használt lakásra, toldásra is!).
Én annyit szerettem volna még megtudni, hogy hogy intézik a folyósítást, tehát milyen szintű készültség után kapjuk, mert régen ugyebár ezt 3 részletben adták, pl. két gyermeknél az elsőt a tetőnél, az utolsót a lakhatási után.
Köszönettel: Nikoletta