Tisztelt Hitelnet!

Lenne egy kérdésem. Van 4 kiskorú gyermekem és egyedülálló anyaként szeretném igénybe venni a Falusi Csokot.

Milyen papírok és milyen feltételeknek kell megfelelni?
Olyanra gondolok, hogy:

– Kell-e önerő?
– KRH lista?
– Mennyi TB jogviszonynak kell hozzá?
– Hány nm-nek kell lennie a háznak?
– Hogyan kezdjek neki?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Andrea

Kedves Andrea!

A falusi CSOK egyedülálló anyaként is igénybe vehető, ha valamennyi előírt feltétel adott. A jogosultsági feltételeiről IDE kattintva olvashat részletes tájékoztatót. Az igényléshez szüksége dokumentumok listáját ITT találja.

Az önerő kérdése elsősorban attól függ, hogy mennyi lenne a vásárolni kívánt ingatlan vételára. 4 gyermek után maximum 10 millió forint összegű falusi CSOK vehető igénybe. A támogatásnak legfeljebb a fele (5 millió forint) használható fel a vételár kifizetéséhez, így akár a teljes vételár is finanszírozható önerő nélkül, ha a vételár nem haladja meg az 5 millió forintot. A fennmaradó összeg a vásárolt ház korszerűsítésére, bővítésére fordítható.

A falusi CSOK jogosultságot nem zárja ki a KHR negatív információ. Hitelfelvételre azonban nincs lehetőség, ha adatai szerepelnek a KHR negatív adatbázisában. Kivétel, ha státusza passzív és a korábbi mulasztást maradéktalanul megfizette.

A 10 milliós falusi CSOK jogosultsághoz legalább 2 éves TB jogviszony szükséges, melybe a közfoglalkoztatotti munkaviszony nem számít bele. A 2 éves folyamtos TB jogviszonyban maximum 30 nap megszakítás lehet.

4 gyermek után vásárolt ingatlan esetén legalább 70 m2 hasznos alaptterületű lakóingatlant szükséges vásárolni. Az is elfogadható, ha az ingatlan kisebb alapterületű, de a támogatást bővítésre is igénybe veszi, melynek eredményeképpen a hasznos alapterület el fogja érni a 70 m2-t.

Elsőként annak kellene utánajárni, hogy jogosult-e a támogatásra. Ha a jogosultsági feltételek fennállnak és tájékozódott a vásárolni kívánt ingatlannal szemben támasztott követelményekről is, akkor kiválaszthatja a megfelelő ingatlant. Ezt követően adásvételi szerződést kell kötni és beszerezni az igényléshez szükséges dokuentumokat. A vásárlásra vonatkozó összeget a hitelintézetek egy összegben az eladónak utalják. A korszerűsítésre, illetve bővítésre kapott összeg folyósítása szakaszosan, készültségi foknak megfelelően, utólag történik. Ha nem rendelkezik önerővel, amivel el lehetne kezdeni a munkálatokat, akkor a kivitelezővel kellene megállapodni az utólagos fizetésben. Az elvégezi kívánt munkálatokról költségvetést kell benyújtani, melynek legalább 70%-át számlával kell igazolni.

További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
44 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot.
Egyedülálló apaként igénybe tudom venni a falusi csokot? 2 év tb augusztusban lesz meg?
Köszönöm előre is!

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, egyedülálló, 3 gyerekes, munkanélküli, de diplomával rendelkező anya, 2 éves TB-vel igénybe veheti-e a falusi Csokot?
Ha igen, milyen feltételekkel?
Köszönöm szépen!

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne. Egyedülálló édesanya vagyok 2 gyerekkel a falusi csokot igénybe vehetem? Ha igen, milyen feltételekkel?
Köszönöm.

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék. Egyedülállóként van egy lányom, a picike útban van. Ha nem az enyém a ház, hanem a mostoha apámé, de én ott lakok. Tb megvan több mint egy éve és passzívan szerepelek a listán, mivel a tartozást kifizettem, de sikerült kisebb összegben megegyeznem.
Így igényelhetem-e a falusi csokot?

Sziasztok!
Alexandra vagyok! Olyan kérdésem lenne, hogy van 3 gyerekem és egyedülálló anya vagyok gyeden és igénybe vehetném-e csokot vagy valahogyan elintézni ezt?
Köszi addig is.

Egyedül nevelem 31 éves fiam, gyodon vagyok vele. Jár nekem a falusi csok, ha most szeretnék házat venni? Ha igen, akkor az adásvételi szerződéskor lehet egyszerre kifizetni a ház árát saját erőből, és utána megkapni a csokot, vagy kifizetni valamennyit, és a végén a csokot. Amit az eladónak utalnak vagy mindjárt vevőnek.
Köszönöm a választ.

Sziasztok.
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy egyedülálló anyaként, ha nem dolgozom, mivel van egy kislányom, 2 éves lesz és egy 9 hónapos kisfiam, így hogyan tudnám megigényelni ezt a Falusi Csokot?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv.
Klaudia

Szép napot kívánok!
Szeretném megérdeklődni, hogy egyedülállóként négy gyermekem van.
Hogyan tudnám felvenni a csokot?

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy házastársak vagyunk, én jelenleg Gyedet kapok, a párom viszont szerepel a Bar listán, úgy a CSOK igénybe vehető-e?

Jó napot!
A nevem Alexandra, 2 gyerkőc van és jelenleg gyermek gondozást segítő ellátáson vagyok (Gyod) tartós beteg fiammal) és ezen kapom a TB-t. Sajnos mellette nem dolgozom.
Kérdésem: Én jogosult vagyok-e a Falusi csokra vagy sima Csok-ra? Akik ápolásin, illetve mint én Gyodon vannak, nekik mik a jogszabályok? Mindenképpen kell jogviszony?
Előre is köszönöm a válaszukat.

Tisztelt Hitelnet!
Én egyedülálló 2 gyermekes anyuka vagyok, teljes munkaidőben dolgozom! TB-m rendben évek óta! Szeretnék egy használt lakást megvásárolni 5,5M forintért!
Érdeklődnék így egyedülállóként jár-e nekem a falusi csok? Ha igen, milyen összegben? Hogyan induljak el az intézkedésben? Mik a feltételek?
Köszönöm!
Szép napot!

Tisztelt Cím!
Gyermekét külön nevelő szülők megoszthatják-e a Csok és a lakásfelújítási támogatást?
Pl: A CSOK-ot az apa, a lakásfelújítási támogatást az anya venné igénybe.
Üdv:
Csaba

Üdv.
Érdeklődnék, hogy 7 kiskorú gyermekem után, munkaviszony nincs mivel gyes(gyed)-en vagyok, így igényelhetem a falusi csok támogatást? Egyedülállóként. Köszönöm szépen!
Tiszteletel: Annamari

Szép napot!
Sztella vagyok. Egyedülállóként igénybe lehet venni a falusi CSOK-ot? 3 kisgyermekem van. Szeretném igénybe venni. Mi a feltétele?

Tisztelt Hitelnet!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy egyedülálló anya vagyok 11 hónapos kislánnyal.
Kérdésem az lenne, hogy milyen lehetőségem van a Falusi Csok igényléséhez, és mik a feltételek?
Előre is köszönöm a segítséget!

Katalin vagyok ismét. Csak az a kérdés, hogy rokkant nyugdíj is lefedi a két éves TB jogviszonyt?

Üdv.
Egyedülálló háromgyermekes anyuka rokkant nyugdíjjal plusz négy órás munkával kaphat-e falusi csokot?

Ha már korábban igyénybe vettem a gyerekek utáni SZocpolt, kaphatok-e falusi CSOK-kot ugyanazokra a gyerekekre lakásvásárlásra.
Köszönöm a segítséget

Szép napot!
Viktória vagyok. 3 kis gyermekem van: 9 éves, 8 éves, 1 éves. Sajnos nem igazán tudom, hogy hogyan vehetném igénybe 3 gyermekemmel a csokot.

Az érdekelne, gyerekekre járó pénzt szeretném csak igényelni, 5.000.000 Ft-ot felújításra. Amit olvastam, nem kell visszatéríteni. Én 47 éves vagyok.
Jár-e?

Szeretnék segítséget kérni, mivel özvegyasszony vagyok 3 kiskorú gyermekkel. Szeretnék egy házat venni, de nem tudom, hogy mi kell hozzá, mik a feltételek, mert 2 hónapja elhunyt a férjem. Nincsen annyi munkaviszonyom, amennyi az előírásnak megfelelne, ezért kérem, aki tud vagy jártas benne, az segítsen.
Nagyon szépen köszönöm.

Én is egyedülálló anya vagyok s van két gyermekem. 3 év tb viszonyom van, de munkám nincs. Szeretnék házat venni, s nem tudom mik kellenek hozzá.