Édesanyámtól szeretnénk megvásárolni a kb 60-65 m2-es vidéki, parasztházat, amelyben már 4 éve lakunk a férjemmel és a 3 gyermekkel. Mindkettőnknek van munkahelye, van lakáskasszánk, 3 gyermeket nevelünk. A lakás energia besorolást nem tudjuk.

Lehetséges-e a szocpolt igénybe vennünk?
Ha igen, milyen esélyekkel?

Köszönettel: B-né

Kedves B-né!

A szocpolt jelenleg használt lakásra nem lehet igényelni. A támogatás sem használt lakás vételárának kifizetéséhez, sem annak felújítási, korszerűsítési, bővítési munkálatainak elvégzéséhez sajnos nem jár 2012-ben.

Lakásépítési támogatást jelen szabályok szerint az a támogatott személy igényelhet, aki új házat épít vagy újépítésű lakóingatlan vásárol. A szocpol igénylésének további feltételeiről IDE kattintva olvashat.

Az Édesanyjától történő házvásárláshoz lakáscélú jelzáloghitelt vehet igénybe. A lakásvásárlási kölcsönök feltételeiről Tanácsadóink készséggel tájékoztatják. Személyre szóló lakásvásárlási hitelajánlatot online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérhet!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

22 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Használt lakást vásárolnék, melyhez kisebb hitelre lenne szükségem.
Beszámítható-e a törlesztésbe valamilyen formában a szocpol?
Vagy hogyan tudnám igénybe venni?

Tiszteletem!
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy van 3 gyermekem és szeretném igénybe venni a szocpolt. Használt lakást szeretnék vásárolni. Egyedül nevelem a 3 gyermekemet és szükségem van egy lakásra. 38 éves vagyok és nem tudom, hogy igényelhetem-e.
Szeretném ha valaki segítene, hogy mit tudnék tenni.
Köszönöm előre is!

Lesz-e használt lakásra szocpol? Nálunk 3 gyermek van, kiskorúak. Az anya 37, az apa 47 év. A lakás felújított, béreljük, szeretnénk megvenni. Mik a feltételek?

Tisztelt uram, hölgyem!
Kérdésem lenne ezzel a szocpollal, hogy használt lakást szeretnénk venni, mert van 3 gyermekem és még nem használtam ki. Igaz, hogy bejelentett munkánk nincs, de én kapok 73.000 Ft családi pótlékot és a gyest, a férjem dolgozik a helyi hivatalban és 58-000 Ft-ot kap, igaz, hogy közhasznú bért kap. Jó volna ez a munka vagy az én pénzem, hogy ki tudjuk használni a félszocpolt meg a hitelt?
Kérem írjon, köszönöm.

Szeretnék vásásrolni egy használt lakást és ezért szeretném felvenni a 2 gyerek után a szocpolt. Állami gondozott voltam majdnem 3 évig, de sajnos Otthonteremtési támogatásban nem részesültem. Nem tudom, hogy mi kellene hozzá, hogy megadják a szocpolt használt lakás vásárlására.
Válaszát köszönöm!

Használt lakásra szocpolt szeretnék igénybe venni. Három gyermekem van, kettő lány és egy fiú. Mik a feltételek? Hány szobás ház szükséges hozzá? Mennyi pénz járna?

Tisztelt Uram/Asszonyom!
Felújított, használt lakás vásárlására lehet igényelni szocpolt? 1 gyermekünk van.

Tisztelt Hölgyem Uram,
Szeretnék érdeklődni, hogy:
– használt lakás vásárlása esetén függ-e a szocpol mértéke az épület korától?
– egy gyermek után amennyiben vállaljuk-e a második gyermeket, igénybe vehető-e a szocpol?
– milyen módon (telefon, személyes kapcsolat) és hol tudok érdeklődni vásárlás előtt, hogy az adott ingatlanra jár-e a szocpol?
Köszönettel,
Tamás

Érdeklődni szeretnék, hogy használt házra is lehet-e igényelni a szocpolt?

Az első kérdésem, van egy használt lakás 3 millió Ft. Ebbe a lakásba már egy millió forintot kifizettem.
Lehet igényelni a szocpolt, kitisztázni az ingatlant, mert nem szeretnék jelzáloghitelt, bankot az ingatlanra.
Továbbá ha ez a kérdés megoldható, akkor ezt miféleképpen lehet?
Előre is köszönöm.

Használt lakásra jár-e a szocpol és mennyi összeg?

Egy gyerekre is lehet szocpolt igényelni és használt lakásra is fel lehet venni?