35 év alatti házasok vagyunk, jelenleg van egy 2 éves kisfiunk. Nemrég vásároltunk ingatlant, ami jelenleg E kategóriás.

Érdeklődni szeretnék, ha most azt felújítjuk és ha eléri a B kategóriát, és vállalunk még egy gyermeket, akkor lakásbővítésre igényelhető-e a szocpol?
A lakásbővítés kategóriába beletartozik-e, ha a már meglévő melléképületet hozzányitjuk a házhoz, és azt újítjuk fel?

Válaszukat előre is köszönöm.
Rikka

Kedves Rikka!

A szocpol 2012-ben használt lakóingatlanra nem kérhető. Ez azt jelenti, hogy a meglévő ingatlannak sem a felújítására illetve korszerűsítésére, sem bővítésére nem igényelhető szocpol.

A lakásépítési támogatás jelenleg legalább B kategóriás új ház építéséhez vagy szintén B  kategóriás újépítésű lakás vásárlásához kérhető. A további feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Megelőlegező szocpol igénylésére fenti lakáscélok esetén akkor van lehetőség, ha házasok és életkoruk nem haladja meg a 40. évet. A megelőlegező szocpolról bővebb leírást ITT talál.

A meglévő melléképület lakóingatlanná történő átalakítása nem minősül lakásbővítésnek, ám lakáshitel igényelhető e munkálatok elvégzéséhez. Személyre szóló lakáshitel ajánlatunkat online nyomtatványunk kitöltésével kérheti.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv.
Azt hallottam, hogy uniós elfogadásra vár a toldás és bővítésről szóló szocpol. Ez igaz?

Üdvözlöm!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha már sajnos a kispénzű gyermekesek bővítésre nem használhatják fel a szocpolt, akkor mi más lehetőségünk lenne, ami nem hitel, amire a gatyánk is rámegy. Mert sajnos én a párommal egy keresetből neveljük két éves gyermekünket és szobát szeretnénk toldani, az amúgy is kicsi házunkhoz. Mert azt már hallottuk, hogy nem jár bővítésre, toldásra, de akkor mi más lehetőségünk van, mert nem lustaságból keressük a kiutat és a lehetőségeket.

Üdvözlöm.
Az lenne a kérdésem, ha nem jár félszocpol meglévő lakástulajdon bővítésére akkor, miért írják más honlapok friss szocpol infóként ezeket a dolgokat?
Azért kérdezem mindezt, mert az önök szakértője kategorikusan azt állítja, hogy bővítésre nincsen lehetőség.
Esetleg valamit az egyszerű olvasni írni tudó ember rosszul értelmez ezzel kapcsolatban?

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Férjemmel most veszünk egy 60 nm-es két szobás nem újépítésű családi házat. Egy gyermekünk van és a szocpolból szeretnénk bővíteni a tetőteret. Két szobát és egy WC- fürdőszobát szeretnénk fentre.
2 éven belül szeretnénk egy második babát.
A kérdésem az, hogy szocpolt erre a bővítésre kaphatunk-e, és ha igen, 1 vagy 2 gyerekre?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Ági

Apunál lakom a két gyerekemmel egy szoba konyhába. Szeretnék egy fürdőszobát meg egy szobát, de nekem nincs rá pénzem. Egyedül nevelem a gyerekeket és elég keveset keresek.
Milyen lehetőségem van a szocpolomat igénybe venni?

Kaphatunk-e szocpol kedvezményt, ha 5. gyermekünk születik szeptemberben? Férjem 50, én 37 éves vagyok. Meglévő 2 szobás lakásunkat szeretnénk bővíteni nagyobbra.

Jó napot!!
Kérdezném én hogyan tudnám igénybe venni lakásbővítésre és felújításra a szocpolt? 4 gyermekünk van és elég kicsi lakást építettünk 1996-ban, amikor először vettük igénybe a szocpolt. Engem most az érdekelne, hogy mivel akkor csak 2 gyermekre vettük igénybe, most a másik 2-re megtehetnénk-e, és ha igen, akkor milyen feltételei vannak?

2006-ban felvettük a devizahitelt a lakás bővítésére és igényeltük a félszocpolt két gyermekünkre. De az évek alatt a bank nem adott ebből az összegből semmit és sajnos a válság miatt nem tudtuk időben befejezni az építkezést. Meghosszabbítottuk közjegyzővel az építési szerződést 1 évvel. Mivel nem kaptunk 1 forintot sem, szeretném tudni, hogy a lakhatásiig, ami június 1-ig van, lehetőség van-e, hogy a megigényelt, lejárt félszocpolt megkapjam?
Köszönettel, Andrea.