Kedves Hitelnet!

Azt szeretném kérdezni, hogy a babaváró kölcsönből vissza lehet-e fizetni a csokot, (2.2 millió), amit jelenlegi ingatlanunkra vettünk fel 2017-ben. Mert szeretnénk egy nagyobb házat venni, mert várandós vagyok és kicsi már nekünk ez a ház. Szeretnénk igénybe venni az 5+5 milliót.

Lehetséges-e?
Köszönöm a válaszát!
Anita

Kedves Anita!

A babaváró hitel szabad felhasználású, tehát bármire szabadon felhasználható. Azt is meg tudják tenni, hogy a korábban kapott CSOK-ot visszafizetik belőle. A babaváró hitel igénylési feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak. Alapfeltétel a házastársi kapcsolat és a feleség 41. életévet meg nem haladó életkora. Továbbá egyikük részéről legalább 3 éves TB jogviszonyt szükséges igazolni. Legalább 1 gyermek 5 éven belüli születése esetén a babaváró hitel a teljes futamidőre kamatmentes marad.

A jelenleg hatályos CSOK rendelet értelmében a családi otthonteremtési kedvezmény összegének megállapításánál a 2011. december 31. napját követően igényelt és az újabb támogatási kérelem benyújtásának időpontjáig önkéntesen visszafizetett, vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatás vagy ezt megelőlegező kedvezmény összegét nem kell figyelembe venni.

Ez alapján működhet, hogy Önök a korábban kapott 2,2 millió forint összegű CSOK-ot önkéntesen visszafizetik, majd újabb lakáscél megvalósításához ismét igénylik. Amennyiben preferált településen vásárolnak használt lakóházat, akkor 3 gyermek után maximum 10 millió forint összegű falusi CSOK-ra lehetnek jogosultak. A támogatás oly módon vehető igénybe, hogy a vételár kiegyenlítéséhez maximum 5 millió forint használható fel. A fennmaradó összeget a célingatlan korszerűsítésére, illetve bővítésére fordíthatják.

A falusi CSOK további jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak.

Az 5+5 millió forint összegű falusi CSOK-hoz kapcsolódóan van lehetőség kamattámogatott lakáshitel igénybevételére is. Ennek összege legalább 3 gyermek után igényelt falusi CSOK esetén maximum 15 millió forint. A hitel kamata 3%.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Szakértőink készséggel készítenek Önök személyre szabott, díjmentes tájékoztatót a babaváró hitel, valamint a falusi CSOK hitel tekintetében egyaránt. Ehhez kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű babaváró hitel, valamint falusi CSOK és CSOK hitel ügyintézését is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt szakértő!
2016-ban igénybe vettük meglévő 3 gyermekünkre a csok kedvezményt lakásvásárlásra. Most igénybe szeretnénk venni a falusi csok kedvezményt 5 millió forintot korszerűsítésre. A kérdésem az lenne, hogy KATA-s vállalkozó megfelelő tb-vel rendelkezik az igényléséhez?
Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlöm.
Az lenne a kérdésem, hogy ha már 2016-ban felvettük a csokot 3 gyermekre, akkor idén a falusi csokot is felvehetjük egy másik ház vásárlásához? És ha igen, akkor a 10 millióból vonják le a 2.200.000 Ft-os csokot és a különbözetet felezik el vagy az 5 millióból veszik el a 2.200.000 Ft-ot és ugyanúgy 5 millió forint marad felújításra?
Köszönőm.