Sziasztok!

Jelenleg feleségemmel építkezünk. Kb. 3-4 hónap múlva lenne kész a házunk. A szocpol által támasztott kritériumoknak megfelelnénk /80 m2 újépítésű ház + 40 év alatt vagyunk/.

Az MKB banknál vettünk fel kamattámogatott lakáshitelt.Itt érdeklődtem a szocpolról. Az MKB központi ügyfélszolgálatára is írtam már emailt illetve személyesen is felkerestem Őket, de sajnos azt a választ kaptam, hogy az MKB Bankban jelenleg nem elérhető ez a szolgáltatás.

Ha jól tudom, akkor csak abban a bankban tudok szocpolt igényelni ahol az építkezéshez hitelt vettem fel.--?
Tudtok esetleg segíteni, hogy most mi tévők legyünk?

Előre is köszönöm.
Márton

Kedves Márton!

A szocpol valóban csak annál a pénzintézetnél igényelhető, ahol az építési hitel is felvételre kerül. Mivel már sor került az építési hitel felvételére az MKB Banknál - ahol jelenleg még nem érhető el a szocpol - ezért más hitelintézethez nem lehet fordulni szocpol ügyben, így sajnos nem tudunk megfelelő megoldást javasolni.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, ha a 2 gyermekünk nevére vásárolunk egy ingatlant (ahol haszonélvező vagyok), közben pedig építkezünk, igényelhetem-e a szocpolt és a kamattámogatott hitelre jogosult vagyok-e? (nincs ingatlan egyikünk nevén sem) A szocpolt mikortól lehet igényelni, ha építkezni szeretnénk?
Köszönöm.

Vidéken élünk, saját 89 m2-es családi házban, amit bővítenünk kell, mert váratlanul jött egy kisember és szűkösen lettünk. A nagylány 16 múlt, de nappalin tanul, szeretnénk kb. 30 m2-t bővíteni és átalakítani, felújítani.
Még sosem vettünk igénybe állami támogatást vagy hitelt, de most érdekelne, hogy van-e vagy lesz-e lehetőségünk rá? A lakásunk tehermentes, én gyesen lévő egyéni vállalakozó vagyok, a párom vállalkozása szünetel. Köztartozásunk nincs.

Kedves Hitelnet!
Párommal van 2 db fundamenta szerződésünk is, ami jövő szeptember jár le.
Mivel az MKB-nál egyenlőre nincs szocpol, a fundamentánál esetleg fel lehetne ezt venni?
Előre is köszönöm.
Márton